Bitcoin rekening openen

Ben jij van plan een Bitcoin rekening te openen om zo te handelen in Bitcoin en andere cryptovaluta? Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe je simpel een Bitcoin rekening opent en direct aan de slag kunt met het kopen en verkopen van cryptocurrency.

Inhoud

Bitcoin

Bitcoin rekening openen - Hoe en waar doe je dat?

Een Bitcoin rekening is een wallet waar je Bitcoin in kunt bewaren. In de wallet staan je public en private keys opgeslagen. Deze sleutels heb je nodig om Bitcoin te bewaren en te versturen. In het meest ideale geval kun je bij deze wallet ook Bitcoin kopen en verkopen.

Handig, want dan kun je altijd van dezelfde dienstverlener gebruik maken. Er zijn verschillende bedrijven die het openen van een Bitcoin rekening aanbieden. Hieronder vertellen we waar je een Bitcoin rekening kunt openen en hoe je dit stap-voor-stap doet.

Waar kun je een Bitcoin rekening openen?

Je kunt een Bitcoin rekening openen bij een crypto exchange. De ene exchange is betrouwbaarder dan de andere. Daarom raden we aan om gebruik te maken van een Nederlandse crypto exchange, zoals Bitvavo.

Zij worden gereguleerd door De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Middelen (AFM). Dit betekent dat ze zich aan de regels van de Nederlandse overheid moeten houden, welke zijn opgesteld om gebruikers te beschermen.

Bitvavo is niet alleen de grootste crypto exchange, maar ook de goedkoopste. Bovendien kun je er simpel cryptomunten kopen via iDeal.

Hieronder leggen we je stap-voor-stap uit hoe je een Bitcoin rekening bij Bitvavo kunt openen.

Is een Bitcoin rekening openen gratis?

Het openen van een Bitcoin rekening is gratis. Bij Bitvavo betaal je geen kosten om een account te openen. Alleen bij een fysieke wallet betaal je kosten om Bitcoin te bewaren. Fysieke wallets zijn er in de vorm van een USB-stick.

Je kunt verschillende hardware wallets kopen, waaronder die van Ledger of Trezor. Deze wallets ondersteunen de opslag van Bitcoin en andere cryptovaluta.

Stappenplan Bitcoin rekening openen

Hoe je Bitcoin kunt kopen en bewaren in je wallet dat lees je in het stappenplan.

Bitvavo account

1. Registreren

Hier kun je jezelf registeren. Tijdens je registratie hoef je alleen een naam, e-mailadres en wachtwoord in te voeren. Later worden nog meer persoonsgegevens gevraagd. Voor nu is het belangrijk om alle benodigde gegevens in te voeren.

Bitcoin kopen ING Bank

2. E-mail en identiteit verifiëren

Je ontvangt een e-mail van Bitvavo. In deze mail staat een link waar je op moet klikken om jouw account te verifiëren. Klik hierop, zodat je door kunt gaan naar de volgende stap.

Bitvavo staat onder toezicht van DNB en AFM. Nederlandse wetgeving verplicht Bitvavo om de identiteit van hun gebruikers te controleren. We noemen dit ook wel de KYC-procedure, wat staat voor Know Your Customer. Bitcoin kopen zonder ID is niet mogelijk.

Crypto kopen

3. Geld storten en Bitcoin kopen

Nu kun je Bitcoin kopen en bewaren binnen jouw Bitvavo-account. Hiervoor moet je eerst geld storten. Dit kan met verschillende betaalmethodes, waaronder iDeal, SEPA, Bancontact en creditcard.

Wanneer je geld hebt gestort, kun je direct beginnen met het kopen van Bitcoin. Klik in het dashboard op ‘Bitcoin’ om naar de kooppagina te gaan. Hier geef je aan hoeveel je wilt kopen. Vervolgens reken je af waarna jouw Bitcoins in je wallet worden opgeslagen.

Wat kun je met een Bitcoin rekening?

Een Bitcoin rekening, ofwel Bitcoin wallet, is ideaal voor iedereen die Bitcoin wil opslaan of verzenden. De euro bewaren we op een bankrekening, maar Bitcoin kan hier niet opgeslagen worden.

Daarvoor gebruiken we crypto wallets. Dit is speciale software waar je cryptocurrencies in kunt bewaren, maar waarmee je ze ook kunt versturen of ontvangen. In feite worden hier je private en public keys opgeslagen.

Deze twee sleutels heb je nodig om toegang tot je Bitcoin te krijgen. Het is belangrijk dat de private key nooit met iemand anders gedeeld wordt. Gebeurt dat wel, dan kan iemand anders toegang tot jouw Bitcoin krijgen.

Een Bitcoin wallet bewaart de sleutels voor jou, zodat je ze niet handmatig hoeft op te slaan. Wel zo veilig, want zo kan niemand bij jouw Bitcoins komen. Wil je dat iemand anders Bitcoin naar jou stuurt? Dan kun je het Bitcoin wallet adres delen. Dit is vergelijkbaar met een rekeningnummer.

Veelgestelde vragen

Een Bitcoin rekening openen doe je eenvoudig bij een crypto exchange. Nadat je geregistreerd en geïdentificeerd bent kun je handelen in Bitcoin. Lees hier het complete stappenplan.

Een Bitcoin wallet bij een crypto exhange is gratis. Als je een hardware wallet koopt om je Bitcoin extern te bewaren dan zul je tussen de 79 en 149 euro kwijt zijn.

Conclusie

Het openen van een Bitcoin rekening is niet moeilijk. Je opent makkelijk en snel een Bitcoin rekening bij Bitvavo. Dit is een Nederlandse crypto exchange waar je Bitcoin kunt kopen en bewaren.

Het voordeel van Bitvavo is dat ze door de Nederlandse overheid gereguleerd worden en dus erg betrouwbaar zijn. Ook kun je hier geld storten met iDeal, Bancontact, bankoverschrijving (SEPA), EPS, Giropay, PayPal en Sofort.

Zodra je een Bitcoin rekening geopend hebt, kun je Bitcoin of andere cryptomunten aanschaffen. Als je net begint, is het belangrijk om niet direct te veel in te kopen begin bijvoorbeeld met 0.01 Bitcoin te kopen.

Je kunt er ook voor kiezen om je Bitcoin of andere cryptovaluta op te slaan op een hardware wallet (USB stick). Dit is doorgaans een veiligere manier omdat deze wallet niet continue is verbonden met het internet.