Cardano staking

Cardano staking: Hoe werkt het en waar kan je ADA staken?

Wil jij Cardano staking activeren? Maar weet je niet wat het precies is, hoeveel “rente” je ontvangt en hoe je het kunt activeren? Lees dan snel verder ik ga het aan je uitleggen.

Kopen en verkopen van cryptomunten is tegenwoordig erg populair, de reden is dat de koersen flink stijgen en dat mensen liever hun geld investeren dan dat ze het op de spaarrekening laten staan. De te ontvangen rente over het geld op je spaarrekening is te verwaarlozen.

Een andere manier om een soort van rente te ontvangen is via staking over je cryptomunten. Bij het kopen en verkopen via exchange Bitvavo heb je de mogelijkheid om voor Cardano en andere coins staking aan te zetten. Als je Cardano staking activeert dan ontvang je de “rente” in ADA.

Hoe je staking voor ADA gebruikt en wat het percentage is wat je jaarlijks zult ontvangen over je vastgezette Cardano bij Bitvavo dat leg ik je in dit artikel uit.

Wat is Cardano ADA?

De meeste lezers van onze website zullen inmiddels wel weten wat Cardano is. Ik zal je in het kort even uitleggen wat voor crypto Cardano ADA is.

Cardano werkt net als veel andere cryptocurrency op de blockchain-technologie. Het verschil met andere crypto is dat Cardano op een blockchainproject werkt op basis van Proof of Stake. En dit maakt dat ADA een serieuze concurrent is voor het ambitieuze Ethereum ETH.

Waar er bij Bitcoin miners aan te pas komen om nieuwe munten te delven gaat dit bij Cardano anders. Bij ADA worden transacties gevalideerd door cryptomunten in te zetten door middel van staking. Ethereum zal de strategie van Cardano volgen en dit jaar ook overstappen op deze manier van nieuwe cryptomunten aanmaken.

Cardano noemt zichzelf de derde generatie blockchain. Ethereum behoort tot de tweede generatie en Bitcoin tot de eerste generatie. Dit geeft wel aan hoeveel potentie deze munt heeft voor de toekomst en waardoor Cardano staking zo populair is. De Cardano verwachting is namelijk zeer hoog.

Cardano ADA staking bij Bitvavo

Als je gaat handelen in cryptomunten dan heb je een exchange nodig. Bij een exchange kun je crypto kopen en verkopen. Een goede Nederlandse exchange is Bitvavo je kunt er in een groot aantal cryptocoins handelen.

Deze broker zal Cardano staking faciliteren en de uitbetaling verzorgen als je het staken activeert. Uitbetaling gebeurd in ADA en je zult periodiek de “rente” bijgeschreven krijgen. Bitvavo staking is er voor meerdere cryptomunten.

Het voordeel van Bitvavo is dat ze de laagste transactiekosten van Nederland hanteren. De kosten per transactie zijn slechts 0,25 procent. Bij Bitvavo kan je Cardano kopen en staken zodat jij direct kunt beginnen met een passief inkomen te verdienen.

Cardano ADA kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Wat is staking?

Wat is Cardano staking nu precies? Ik zal je het begrip crypto staking uitleggen. Het is niets anders dan dat je cryptovaluta voor een bepaalde periode vergrendeld. Je laat het dus voor onbepaalde tijd in je online wallet staan. Het is overigens niet zo dat je niet meer mag handelen met je Cardano alleen ontvang je na het verkopen geen rente meer.

Je kunt Cardano staking dus vergelijken met de rente die je ontvangt over je spaargeld. Zodra je dit uitgeeft, ontvang je ook minder rente en bij het staken van ADA werkt dit hetzelfde.

Om echt alles te leren over staking is het volgen van een crypto cursus een goede stap.

Wat betekent Cardano staking of ADA staking?

Er is bijna geen andere cryptomunt waarbij staking zo populair is als bij Cardano ADA. Door de geavanceerde blockchain-technologie ziet de toekomst er veelbelovend uit. Als je gaat investeren in Cardano voor de lange termijn dan is dit een goede manier om een extra passief inkomen te verdienen.

Als je Cardano staakt dan ontvang je bij Bitvavo iedere maandag je “rente” in de vorm van ADA. Op de website van Bitvavo kan je zien hoeveel geld het je oplevert als je staking voor Cardano en je andere cryptocurrency aanzet.

Hoeveel rente ontvang je over Cardano ADA?

Als je bij Bitvavo Cardano staking activeert dan zul je op jaarbasis een “rente” van ongeveer 5 procent ontvangen. Dit kan dus flink oplopen en je hoeft er niets extra voor te doen. Makkelijker een passief inkomen verdienen gaat bijna niet!

Hoe kan je ADA staken?

Je kunt bij vrijwel iedere exchange Cardano staking activeren. In Nederland kan dat bij Bitvavo, maar ook bij Binance kun je ADA staken. Bij Bitvavo doe je dit op de website of in de App door dit eenvoudig aan te zetten in jouw account settings en daar het vinkje te activeren.

De voordelen van ADA staking

Voordat je begint met Cardano staking wil je natuurlijk weten wat het je oplevert en welke voordelen het voor jou heeft.

  • Cardano behoort tot de derde generatie blockchain en is er voor de toekomst
  • Het team achter Cardano ADA is zeer gedreven en professioneel
  • Je ontvangt veel meer rente via staking dan over het geld op je spaarrekening
  • Doordat het netwerk van Cardano nog volop in ontwikkeling is wordt er een hogere rente uitgekeerd in de vorm van ADA

Waarom staking bij Bitvavo interessant is

Als je wilt kiezen voor een exchange met een groot aantal altcoins zoals Ethereum, Cardano, Ripple en VeChain dan is Bitvavo een goede keuze. Deze Nederlandse exchange voldoet aan alle voorwaarden die zijn opgesteld om cryptomunten te mogen faciliteren.

Voor jou als investeerder heeft Bitvavo de volgende voordelen:

  • Het is de grootste Nederlandse exchange
  • Bij Bitvavo betaal je de laagste handelskosten
  • Het dashboard is overzichtelijk en te gebruiken voor de beginner en ervaren belegger
  • Je kunt bij Bitvavo voor veel cryptomunten staking activeren

Lees hier de uitgebreide review over Bitvavo

Begin nu met ADA staking

Als je al een account hebt bij Bitvavo of een andere Exchange dan is er geen makkelijkere manier om een passief inkomen te verdienen. Het activeren van staking is simpel te regelen. Vanaf het moment dat je staking hebt geactiveerd zul je wekelijks, maandelijks of eens per jaar (per exchange verschilt de periodieke uitbetaling) een vergoeding ontvangen in de vorm van ADA.

Als je nog niet investeert in crypto dan is het verstandig om een account aan te maken bij Bitvavo omdat je met lage kosten te maken krijgt en Cardano staking makkelijk activeert.

Cardano ADA kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁