Hoe zet je cryptocurrency om naar euro’s?

Hoe betalen met de Bitcoin?

Je hebt net veel winst gemaakt met je cryptocurrency en je wilt hier graag iets leuks van kopen. Echter kom je gaandeweg tot de ontdekking dat dit nogal wat problemen oplevert. Het is namelijk in veel situaties helemaal niet mogelijk om te betalen met je cryptocurrency.

Hiervoor zal je namelijk eerst je cryptomunten om moeten zetten naar euro’s. Maar hoe doe je dat dan? In dit blogartikel lees je hier alles over. Er zijn namelijk meer dan voldoende mogelijkheden waarmee jij je cryptocurrency om kunt zetten naar euro’s.

Betalen met Bitcoin is soms niet mogelijk

De Bitcoin is veruit de meest populairste cryptomunt aller tijden. Echter is het in veel situaties niet mogelijk om te betalen met de Bitcoin. Erg lastig aangezien je net flink hebt geïnvesteerd in deze cryptomunt en je jouw eerste winst behaald hebt.

Het is zeker mogelijk om je Bitcoins om te zetten naar euro’s. Je kunt dit heel eenvoudig doen met behulp van verschillende exchanges. Maar waarom kun je nu bij veel winkels niet gewoon met de Bitcoin betalen?

Ergens is dit wel te begrijpen. Voor jou is dit natuurlijk erg vervelend, maar helaas wordt de Bitcoin nog steeds in verband gebracht met criminele activiteiten waardoor veel winkeliers deze betaalmethode weigeren.

Daarnaast wisselt de waarde van de Bitcoin zo nu en dan enorm. Dit kan zomaar betekenen dat wanneer jij betaald met de bitcoin, dezelfde munt de volgende dag ineens een stuk minder waard is. Hierdoor kan het zomaar zo zijn dat een winkelier verlies maakt op het moment dat jij betalingen verricht met de bitcoin.

Gelukkig worden steeds meer bedrijven actief in het accepteren van de Bitcoin als betaalmiddel. Je kunt tegenwoordig bij bedrijven zoals PayPal al wel betalen met de Bitcoin. Je kunt dus stellen dat er met betrekking tot het accepteren van cryptocurrency als betaalmiddel een positieve verandering gaande is.

crypto naar euro

Verkoop je cryptocurrency op een exchange

Eén van de manieren waarop je cryptocurrency om kunt zetten naar euro’s is om je cryptocurrency te verkopen op een exchange. Vervolgens kun je deze dan omzetten naar euro’s.

Tegenwoordig kun je bij veel exchanges gebruik maken van een mobiele app waardoor je in een handomdraai cryptocurrency kunt kopen en verkopen. Soms kan het een aantal dagen duren voordat het geld op je bankrekening staat.

Dit geldt met name voor buitenlandse exchanges. Daarnaast speelt de bank bij wie je aangesloten bent hierin ook een grote rol.

Je kunt in een paar klikken heel gemakkelijk je cryptocurrency verkopen en vervolgens omzetten naar euro’s. Door deze methode te gebruiken is het dus mogelijk om betalingen te verrichten met het geld wat je hebt verdiend door te investeren in cryptocurrency.

Maak gebruik van een crypto debit card

Wist je dat je ook een crypto debit card aan kunt vragen? Met behulp van zo’n card kun je namelijk toch in de winkel betalen met je cryptocurrency. Een crypto debit card is vaak een Mastercard betaalkaart of een VISA betaalkaart.

Er zijn verschillende bedrijven bij wie je zo’n betaalkaart aan kunt vragen. Daarnaast bieden deze bedrijven je vaak een app aan waarvan je gebruik kunt maken. Met behulp van zo’n app kun je dan zelf aangeven hoeveel cryptocurrency je aan deze kaart wilt koppelen.

Het voordeel van een crypto debit card is dat de winkel waarbij je betaald niet weet dat je betaald met cryptocurrency. De winkel krijgt het geld namelijk in euro’s op de bedrijfsrekening gestort.

Om een crypto debit card aan te kunnen vragen heb je wel een account nodig bij een exchange. Nadat je de betaalkaart hebt aangevraagd ontvang je deze binnen een aantal werkdagen in je brievenbus.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de betaalkaart activeren en vervolgens kun je met deze kaart overal ter wereld betalingen voldoen.

Betaal via PayPal

Wanneer je vaak online bestellingen plaatst is het slim om je PayPal account te gebruiken als betaalmiddel op het moment dat je met cryptocurrency wilt betalen. PayPal biedt je namelijk tegenwoordig de mogelijkheid om te betalen met Bitcoin.

Wanneer je echter in het bezit bent van andere cryptocurrency is het nog niet mogelijk om deze toe te voegen aan je PayPal account. Let hier dus goed op.

Op het moment dat je een betaling bij een webshop wilt doen kun je vaak aangeven dat je met PayPal wilt betalen. Wanneer je dat doet kun je inloggen op je PayPal account. In de omgeving van PayPal kun je vervolgens aangeven dat je met de Bitcoin wilt betalen. Vervolgens zorgt PayPal ervoor dat je Bitcoins omgezet worden naar euro’s.

Er zijn dus verschillende manieren waarop je toch je cryptocurrency kunt gebruiken om aankopen te doen. Echter is het zo dat je dit vaak alleen nog maar met de Bitcoin kunt. Wanneer je andere cryptocurrency in je bezit hebt, kun je hier alleen maar mee betalen door gebruik te maken van een crypto debit card.

Om dit soort crypto kennis te leren is de Alles Over Crypto cursus – de Crypto Masterclass een goede start.