Dogecoin… het verhaal achter deze cryptomunt

Het bizarre verhaal van Dogecoin

🎁 Vandaag geeft Bitvavo een welkomstbonus van €1000,- GRATIS handelen weg! 🎁

De ene cryptocoin is de andere niet. Er zijn inmiddels ontzettend veel verschillende cryptovaluta op de markt en nog steeds komen er elke dag weer nieuwe bij. Het is natuurlijk logisch dat lang niet alle coins een succes kunnen zijn.

Er zitten ook behoorlijk wat flops tussen. En welke crypto moet je kopen? Naast een onderscheid tussen tops en flops kan er echter op nog veel meer manieren een onderscheid gemaakt worden tussen de diverse coins.

Bijvoorbeeld door te kijken naar de manier waarop de verschillende cryptocurrencies ontstaan zijn. Wanneer het daarom gaat, komt de Dogecoin naar alle waarschijnlijkheid al heel snel boven drijven.

De manier waarop deze inmiddels zeer waardevolle hypecoin is ontstaan, is zo bizar dat het haast uit een boek lijkt te komen. De coin komt namelijk voort uit een grap!

Hieronder vertellen we je het bizarre verhaal over het ontstaan van de Dogecoin.

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een cryptomunt die in 2013 als grap is ontstaan. Inmiddels is het een serieuze munt waar je echt rekening mee moet houden. De koers van Dogecoin stijgt de laatste weken als een raket.

Het begin

Toen de Bitcoin ontzettend populair werd en er een complete gekte rondom deze munt ontstond, besloot cryptofan Jackson Palmer om een soort parodie op de Bitcoin te maken.

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁

Niet om de Bitcoin te verbeteren of om er heel veel geld mee te verdienen, maar simpelweg als grap met een serieuze ondertoon. Palmer wilde namelijk aantonen hoe de gekte rondom cryptocurrency volledig doorgeslagen was. Hij was ervan overtuigd dat heel veel investeerders enorme bedragen in cryptomunten zouden steken met een behoorlijk groot risico.

Hij moest echter nog wel een symbool voor zijn nieuwe digitale munt verzinnen. Dat werd de hond Doge die in de maanden daarvoor een enorme internethit was geworden.

De eigenaar van de hond had namelijk een foto op internet geplaatst waarbij Doge zijn wenkbrauwen op een grappige manier optrekt. Deze foto ging viral en werd een meme. Jackson Palmer besloot om de hond het symbool van zijn munt te laten worden en noemde de munt ook Dogecoin.

✅ Meld je aan voor de Exclusieve Gratis Online Crypto Training!

Waarde van 50 miljoen

De grap van Palmer werd door heel veel mensen echter niet begrepen. Daardoor waren er heel veel investeerders oprecht geïnteresseerd in de nieuwe munt en besloten ze ook om die te kopen. Daardoor werd het letterlijk een heel ‘duur’ grapje.

Binnen nog geen twee maanden tijd vertegenwoordigde de Dogecoin namelijk een waarde van maar liefst 50 miljoen euro! Het bijzondere daarin is overigens bovendien dat de eerste investeerders vooral mensen waren die geld wilden ophalen voor goede doelen.

Dogecoin stichting

Er bestond namelijk een Dogecoin stichting. Van die eerste enorme winstbedragen zijn onder andere twee bobsleeërs uit Jamaica gefinancierd zodat ze naar de Olympische Spelen konden. Verder werd er onder andere een waterproject in Kenia gesteund vanuit deze stichting.

Enorme stijging

Vervolgens bleef de koers van deze bijzondere coin jarenlang behoorlijk stabiel. Een Dogecoin was vrijwel continu zo’n 0,0002 dollar waard. Aan het begin van 2018 kwam daar plotseling weer verandering in en steeg de koers in hele korte tijd enorm explosief.

De Dogecoin werd namelijk ineens maar liefst 80 keer zoveel waard waardoor de koers op 0,016 terecht kwam. Daarna zakte de cryptocoin wel nog behoorlijk, maar de toon was definitief gezet richting volwassenheid. Volgens verschillende experts behoort Dogecoin dan ook tot de dertig meest waardevolle cryptomunten.

Overigens is het ook op zijn minst opvallend te noemen dat oprichter Palmer al in 2015 heeft besloten om Dogecoin te verlaten. Hij vond dat het teveel alleen om geld ging en voelde zich daardoor niet meer thuis in de wereld van de cryptocurrency. Overigens heeft hij zelf ook nooit Dogecoins in zijn bezit gehad.

Dogecoin koers in 2021

Begin 2021 kreeg het verhaal van de Dogecoin een bizar vervolg. Niemand minder dan Tesla-topman Elon Musk twitterde de koers van de Dogecoin naar een absoluut hoogtepunt. De waarde van de cryptomunt steeg namelijk met 1100 procent! Elon Musk is een groot fan van cryptomunten en dan voornamelijk van de Bitcoin. De invloed van de rijkste man ter wereld heeft een enorme inpakt op de koers van crypto.

Dogecoin

Gamestop

Er werd daarna op Reddit net als eerder gebeurde bij Gamestop opgeroepen om flink wat coins in te slaan. Het verhaal van Gamestop was dat er een tijd geleden op Reddit werd opgeroepen om flink veel aandelen van dit bedrijf in te slaan.

De reden hiervoor was dat Wall Street erop had gewed dat Gamestop minder waard zou worden. Door de oproep aandelen te kopen steeg de waarde van Gamestop met uitschieters van meer dan 90% per dag!

Met de cryptocurrency dogecoin gebeurd nu hetzelfde de cryptomunt is inmiddels erg populair dit blijkt wel uit het feit dat de subreddit 384.000 nieuwe leden in een week mocht verwelkomen.

Koers Dogecoin door het dak

Op Twitter gingen de mensen los en waren blij dat ze invloed hadden op de koers van cryptocurrency dogecoin. De cryptomunt werd massaal gekocht in de hoop dat de koers door het dak zou gaan. De koers steeg een half uur na de Tweet van Musk met maar liefst 44%.

De koersstijging is nog niets vergeleken met die van eind januari toen de munt met 1100 procent steeg. Op dat moment behoorde doge tot de zeven grootste cryptocurrency. De koers van doge stond toen 0,07 dollar waar het begon aan het begin van 2021 met 0,004 dollar.

Dogecoin verwachtingen

Nu Dogecoin zo ontzettend veel in het nieuws is en de koers flink aan het stijgen is wil je natuurlijk weten wat de verwachtingen zijn van deze cryptomunt. Wat de Dogecoin koers verwachting is dat blijft een lastige vraag.

Als we naar de korte termijn kijken dan zal in 2021 de koers waarschijnlijk verder stijgen. Dit maken we op uit het feit dat er meer samenwerkingen ontstaan en nieuwe producten zullen worden ontwikkeld vanuit Dogecoin.

Doordat de vraag naar Dogecoin groot is en er steeds meer samenwerkingen worden aangegaan verwachten analisten dat de cryptomunt in de periode 2021 – 2025 een flinke stijging gaat laten zien.

Is er een prijsverwachting te bepalen voor Dogecoin? Nee, dat is niet mogelijk.

Met een stijging van 51% aan het begin van 2021 kunnen we wel stellen dat het een munt is die je goed in de gaten moet blijven houden.

Door de ontwikkelingen en innovaties van de Dogecoin zal de verwachting voor 2021 goed zijn en als we naar de langere termijn kijken dan zal deze positiviteit verder toenemen.

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een cryptomunt die in 2013 als grap is ontstaan.

Waar kan ik Dogecoin kopen?

Je kunt Dogecoin kopen bij de meeste online brokers en betalen met iDeal.

Wat is de Dogecoin verwachting?

Op deze vraag is geen passend antwoord te geven maar analisten voorspellen dat de koers tot 2025 flink gaat stijgen.