Hypecoins Safemoon en Shiba Inu

Safemoon en Shiba Inu wat zijn het en is het zinvol om erin te investeren?

We zullen je waarschijnlijk niets nieuws vertellen wanneer we zeggen dat de cryptomarkt bestaat uit een ongelofelijk groot aantal verschillende cryptocurrencies.

De tijd dat geïnteresseerden in digitale valuta enkel en alleen konden investeren in Bitcoin is dan ook reeds lang verleden tijd. Voor verschillende van de cryptocurrencies die er bestaan geldt dat er eigenlijk helemaal geen project of bijzondere technologie achter zit.

Op het eerste gezicht lijken deze projecten gedoemd om te mislukken, maar dat is niet helemaal correct. Neem nu bijvoorbeeld Dogecoin.

Deze digitale munt heeft zelfs Tesla-CEO Elon Musk weten te overtuigen. Investeren in cryptocurrencies brengt op zich risico’s met zich mee, maar die risico’s worden groter wanneer je ervoor kiest om te investeren in hypecoins.

Wil jij kennis maken met enkele van deze hypecoins? Wij hebben er twee voor je uitgezocht.

1.) Safemoon

In eerste instantie gaan we het even hebben over Safemoon. Deze cryptovaluta werd gelanceerd op 8 maart 2021 door John Karon. In amper twee maanden tijd telde het project al meer dan 2.140.855 “investeerders” of bezitters.

In zo’n korte tijdspanne wist het project dan ook een indrukwekkende stijging van zomaar even enkele duizenden procenten te realiseren. Hiermee wist ze vriend en vijand te verbazen.

Grote community

Hoe kan het nu namelijk dat een dergelijke eenvoudige cryptomunt er in slaagt om in zo’n korte tijd zo’n ongelofelijke prijsstijging te realiseren? Zeer eenvoudig. Safemoon kan rekenen op een gigantische community.

Het team dat zich achter het project bevindt legt de focus dan ook vooral op de achterban in plaats van op de technologie achter de munt.

Toen Safemoon er in was geslaagd om een flinke populariteit te realiseren werd er overgeschakeld naar de volgende fase. De munt vond dan ook haar weg richting social media platformen als TikTok en Reddit.

Het gevolg was een indrukwekkend sneeuwbaleffect dat er voor zorgde dat de waarde van de cryptomunt alleen maar nog verder toenam.

Al vrij snel werd geopperd dat Safemoon zomaar eens de opvolger van Bitcoin zou kunnen zijn. Mensen hadden nu echter de mogelijkheid om er vanaf het begin in te stappen. Klinkt fantastisch toch?

Helaas werd al snel duidelijk dat Safemoon die verwachting uiteraard nooit zou weten in te lossen. Vervolgens nam de interesse in de munt enigszins af waarna de hype langzaam maar zeker ging liggen. Het resultaat was een enorme sell-off waardoor de waarde van de munt stevig onderuit ging.

De koersverwachting van SafeMoon 2021 – 2025

Zoals beschreven heeft Safemoon een grote community achter zich waardoor deze cryptomunt als serieus wordt beschouwd. Of dit de koers op de lange termijn positief zal beïnvloeden is niet te voorspellen. Over de koersverwachting van Safemoon is dan ook weinig te zeggen. De koers is net als bij andere munten afhankelijk van de vraag.

Safemoon en Shiba Inu

2.) Shiba Inu

De aandacht die Dogecoin plots kreeg, toch wel de absolute nummer één meme-coin die er bestaat binnen de cryptomarkt, was ongetwijfeld grotendeels verantwoordelijk voor de introductie van de zogenaamde Shiba Inu coin op de cryptomarkt.

Het is niet bekend wie er precies verantwoordelijk is voor de coin, maar wat we wel zeker weten is dat de maker een ongelofelijk slimme tactiek heeft toegepast. De oprichting van de munt vond plaats in de maand augustus van het jaar 2020.

Haar grootste succes boekte ze echter in mei 2021. Op dat moment werd ze namelijk bestempeld als de opvolger van de eerder al aangehaalde Dogecoin. Een enorme prijsstijging zorgde er voor dat ze uitgroeide tot de 27ste grootste cryptomunt van de wereld.

Voor het merendeel van de mensen geldt echter dat zij zich niet bewust zijn van de reden die schuilgaat achter de enorme prijsstijging die de munt doormaakte. Het is namelijk zo dat de anonieme maker hiervoor een zeer slimme truc heeft toegepast.

Ethereum oprichter Vitalik Buterin

Hij (of zij) doneerde namelijk zo’n slordige 6,7 miljard Amerikaanse dollar aan waarde in Shiba Inu aan de wallet van mede-Ethereum oprichter Vitalik Buterin. Als mede-oprichter van Ethereum kan Buterin rekenen op ongelofelijk veel aanzien binnen de cryptowereld.

Toen een groot aantal van zijn fans er achter kwamen dat hij zo’n grote hoeveelheid aan Shiba Inu tokens in zijn wallet had opgeslagen was hun interesse meteen gewekt.

In korte tijd steeg de koers van de cryptomunt daardoor naar een enorme hoogte. Ook voor deze munt geldt echter dat ze na de explosieve stijging een al even explosieve correctie kreeg.

Zijn hypecoins het investeren waard of niet?

Er wordt van hypecoins bijzonder vaak gezegd dat ze op geen enkele manier iets bijdragen aan de cryptomarkt. In zekere zin is dat ook correct, althans wanneer we het over de lange(re) termijn gaan bekijken.

Hypecoins of meme-coins worden zoals de naam al duidelijk maakt steevast gedreven door de hype die er rond ontstaat.

Als eenmaal die hype is gaan liggen is het vaak over met de pret en sterft de coin een stille dood. Toch zijn er ook uitzonderingen.

Dogecoin

Dogecoin heeft namelijk inmiddels bewezen dat ook een simpele meme-coin zonder echt project levensvatbaar kan zijn over de lange termijn. Dit gezegd hebbende zijn hypecoins ongelofelijk risicovol. Ben je er op tijd bij en kan je meeliften op de hype?

Dan kan je mooie rendementen behalen. Ben je echter te laat of stap je te laat terug uit het project?

Dan zal je waarschijnlijk tegen zeer grote verliezen aankijken. Wees je dus altijd bewust van hetgeen waarin je gaat investeren.