Litecoin koers verwachting

Wat is Litecoin en wat is de Litecoin LTC koers verwachting?

Litecoin verwachtingBen je nieuwsgierig naar de Litecoin LTC verwachting? Op deze pagina nemen we je graag bij de hand en vertellen we jou wat onze Litecoin koersverwachting is.

Voor de LTC verwachting focussen we ons met name op een kortere tijdspanne van 2022 – 2025. Ook gaan wij nog even dieper in op de langetermijnverwachting. Hoeveel kunnen Litecoin munten in de nabije toekomst waard worden? Welke prijsverwachting hebben wij voor 2022 – 2023 in gedachten?

Je kunt Litecoin kopen bij Bitvavo en eToro.

En zou LTC dit jaar nog 100% kunnen stijgen? We zullen een prognose maken op basis van een technische analyse.

Voordat we dieper in deze materie duiken en onze koersverwachtingen met jou delen, vinden wij het belangrijk om meer over de blockchain Litecoin te vertellen. Want misschien ben je nog maar net in crypto gestapt en is LTC nog een onbekende cryptomunt voor jou.

Litecoin kopen in 3 stappen

1 – Kies een Broker (Bitvavo)
2 – Stort geld vanaf je betaalrekening
3 – Koop Litecoin
Direct Litecoin kopen

Wat is Litecoin LTC en waarom heeft deze virtuele valuta de potentie om uit te groeien tot één van de grotere cryptomunten?

Actuele Lite Coin prijs

Hoeveel is Lite Coin vandaag waard? Wat is de actuele Litecoin prijs? Je kan via onderstaande grafiek de koers (in euro) voor Litecoin bekijken en op basis daarvan beslissen of je wel of niet ergens instapt. Betalen doe je via iDeal.

Wat is Litecoin?

Een van de cryptomunten waarover wij al heel erg lang positief zijn is Litecoin. Wij denken dat dit cryptoproject nog wel eens ‘vriend en vijand’ zal kunnen verrassen. Wat is Litecoin? En is het verstandig om hierin te investeren?

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

Litecoin wordt ook wel het kleinere broertje van Bitcoin genoemd. ‘Bitcoin light’ is wat ons betreft een nog betere benaming. Want alhoewel je met deze munt net zoals met Bitcoin ook virtueel geld kan overmaken naar anderen (en dat zonder tussenkomst van een bank), worden transacties véél sneller bevestigd. En kost het minen van nieuwe Litecoins een stuk minder energie dan met Bitcoin het geval is.

Litecoin is dus een digitale valuta. Een decentraal betaalsysteem, net zoals Bitcoin. Het werd door Charles Lee bedacht, een voormalig Google medewerker.

Ondanks vele overeenkomsten ook grote verschillen

Een zeer groot voordeel van ‘Bitcoin light’ of te wel Litecoin is dat men voor het minen van Litecoins geen energieslurpende, dure videokaarten nodig heeft. Bitcoin staat tegenwoordig als betaalmiddel en blockchain onder grote druk vanwege het niet-duurzame karakter.

Voor het minen van LTC zijn geen krachtige videokaarten nodig maar alleen een flinke portie werkgeheugen (RAM) wat in vergelijking met videokaarten erg weinig energie kost. Bovendien worden blocks sneller gemined dan Bitcoins. Dit betekent automatisch ook snellere bevestigingen van transacties.

Omdat er ongeveer 4 keer zoveel Litecoins dan Bitcoins op de markt komen, is de munt in vergelijking met Bitcoin zeer betaalbaar en je kunt deze voor relatief weinig geld nog in grote aantallen kopen.

Voordelen van Litecoin

Hieronder zetten we de Litecoin voordelen voor jou nog eens overzichtelijk op een rijtje. Hebben wij iets over het hoofd gezien? Stuur ons dan gerust een mailtje en dan breiden we deze lijst verder uit.

 • Veel Litecoins in omloop en daarom nog goedkoop in aanschaf
 • Razendsnel geld overmaken naar een ander
 • Minen kost weinig energie
 • Lage transactiekosten
 • Veilig en betrouwbaar digitaal betaalmiddel
 • Gedecentraliseerd, dus geen tussenpersonen nodig
 • Beter imago dan Bitcoin

Litecoin LTC koers verwachting

Waarom hebben beleggers hoge Litecoin LTC verwachtingen?

Zit er op termijn een flinke LTC stijging aan te komen? Die kans is best heel groot. Een van de redenen daarvoor zijn de hoge Litecoin LTC verwachtingen van experts. Vrijwel nooit komt Litecoin negatief in het nieuws (in tegenstelling tot Bitcoin) terwijl de behoefte aan een decentrale digitale valuta alleen maar toeneemt.

LTC heeft als enige het nadeel dat het in de schaduw van BTC staat. Daarom gaat er wat minder aandacht uit naar deze cryptomunt. Bovendien staan blockchain projecten zoals Cardano en Ethereum de laatste tijd wel heel erg in de spotlights vanwege de mogelijkheid hier slimme contracten op te gebruiken.

SegWit

De Litecoin verwachting is ook zo hoog omdat de munt zeer veilig in gebruik is en SegWit werd toegevoegd aan de Litecoin blockchain. Daarmee werd het netwerk in één klap veel schaalbaarder. Daarnaast kunnen dankzij de toevoeging van SegWit erg veel transacties per minuut worden verwerkt. Iets waarin Ripple en Cardano trouwens ook uitblinken.

Onze Litecoin LTC verwachting

Wij hopen dat je na het lezen van bovenstaande Litecoin informatie weet wat het blockchain project is en wat je ermee kan. Naast dat je ermee kunt betalen, kan je ook handelen in LTC munten! Je schaft deze aan in de hoop dat ze in de toekomst veel waard worden.

Die kans is best aanwezig denken wij. Onze Litecoin LTC verwachting is hooggespannen! Hoeveel Litecoin (LTC) waard gaat worden, dat bespreken we hieronder met jou. We zoomen vooral in op de koersverwachting 2022, de prijsverwachting voor 2022 en de daaropvolgende jaren (tot 2025).

Prognose voor de komende jaren

Wat is de Litecoin koers verwachting voor de komende jaren? Lees hier onder wat de prognose voor de korte- en lange termijn is.

LTC koersverwachting 2022-2023

Stiekem houden wij er niet van om ons uit te spreken over de koersverwachting 2022 voor Litecoin LTC. Want wat als onze prijsverwachting en voorspelling niet uitkomt? Wat als we er eens naast zitten? De verwachtingen die wij uitspreken zijn altijd ergens op gebaseerd. Dat is belangrijk om te weten.

Ondanks dat de cryptokoersen op dit moment geen sterke opwaartse trends laten zien, valt het wel op dat Litecoin goed presteert vergeleken met Bitcoin. Beleggers hebben duidelijk veel vertrouwen in de munt. En het gegeven dat duurzaamheid momenteel een reden is voor beleggers om niet in Bitcoin te investeren, kan de koers van LTC in 2022 een flinke boost geven!

Steeds meer ‘Bitcoiners’ stappen over op Litecoin als groen én goedkoper alternatief. Onze LTC koersverwachting voor 2022 is dan ook: Voor het eind van 2022 is Litecoin EUR 250,- waard.

Litecoin prijsverwachting 2022

Snelle transacties, lage transactiekosten, een gedecentraliseerde digitale valuta, veilige betalingen, laag energieverbruik…. Litecoin presteert op veel punten beter dan ’s werelds bekendste digitale munt de Bitcoin. Niet dat het Bitcoin ooit van de troon zal stoten.

We denken oprecht dat Bitcoin een blijvertje is maar gebruikt wordt als digitaal goud (dus als waardeopslag) en niet als betaalmiddel. Als betaalmiddel heeft Litecoin alles mee. We kijken dan ook niet raar op als deze digitale munt in 2022, nadat het in 2021 de grens van 250 euro heeft bereikt, gestaag verder groeit.

De munt wordt nu al breed geaccepteerd. Onlangs nog werd het logo van Litecoin tijdens een gevecht, georganiseerd door het Amerikaanse UFC, geprojecteerd op de mat. Naar dit gevecht keken miljoenen mensen.

Overal ter wereld verschijnen er geldautomaten waar zowel Bitcoins als Litecoins aangeschaft kunnen worden. Litecoin als betaalmiddel wordt steeds meer geaccepteerd. Onze Litecoin prijsverwachting voor 2022 is EUR 500,-.

Prijs Litecoin 2023

Wij zijn van mening dat de cryptomarkt nog maar aan het begin staat van een verdere acceptatie en groei. Ontwikkelaars van Litecoin blijven de blockchain updaten en de verwachting is dan ook dat vele bedrijven gebruik hiervan gaan maken.

Ook als betaalmiddel zal LTC steeds vaker geaccepteerd worden. De koers van Litecoin in 2023 voorspellen is lastig maar aangezien 2021 zo’n mooie periode was voor de munt, denken we dat na een flinke groei in 2022 de waarde van de cryptomunt in 2023 zal stabiliseren en uitkomt op een bedrag van plusminus EUR 800,-. Uiteraard moet dan alles meezitten.

Hoeveel kan LTC in 2025 waard zijn?

In 2025 moet Litecoin volgens ons de nummer 1 crypomunt zijn als betaalmiddel. Het zal hooguit Bitcoin, Ethereum, Ripple en Cardano voor zich moeten dulden.

Dit zou betekenen dat de munt een flink aantal plekken stijgt op de ranglijst van cryptomunten met hoogste marktkapitalisatie. En dit houdt ook in dat de waarde van LTC nog een aantal keren over de kop gaat berekend vanaf dit moment!

De Litecoin prijs heeft al diverse dalingen vanaf de lancering meegemaakt en ook een aantal pieken. Maar over het geheel bekeken heeft het een gestage groei doorgemaakt en kan je wel stellen dat LTC-coins stabiel zijn. Na elke correctie naar beneden toe is de prijs weer gestegen. Hoeveel kan Litecoin LTC in 2025 waard worden?

Vanwege het enorme potentieel van de munt en het feit dat het steeds vaker wat marktaandeel van Bitcoin afsnoept, verwachten wij dat Litecoin in 2025 maximaal EUR 2.500 waard kan zijn en minimaal EUR 1.500,-.

Waarom stijgt Litecoin vandaag?

Is Litecoin vandaag flink in waarde gestegen? Waar komt deze plotselinge koersstijging door? Het klopt dat de waarde van LTC vandaag is toegenomen. Goed nieuws voor jou als je hier enkele maanden geleden in hebt geïnvesteerd! Minder leuk is het natuurlijk als je er net te laat bij bent.

Maar na een flinke prijsstijging vlakt een koers vaak af en er komt dus altijd wel weer een kans om goedkoop Litecoin te kopen. De prijsstijging van vandaag is niet na iets zoals een ontwikkeling of update van de blockchain te herleiden.

Waarschijnlijk is het vertrouwen in de munt toegenomen en willen investeerders vandaag Litecoin kopen omdat ze bang zijn dat ze de boot missen.

Kan je in de toekomst betalen met Litecoins?

Sterker nog, je kan nu al bij diverse webshops en internationale winkelketens betalen met Litecoins als je dit wilt. Crypto eigenaren kunnen op steeds meer plaatsen betalen met Litecoin en met andere cryptocurrency. Amerikaanse concerns zoals Amazon en zelfs de Burger King accepteren betalingen in Litecoins.

Ook bij ons in Nederland kun je op diverse plekken met LTC’s betalen, voornamelijk bij webshops. Je kan natuurlijk ook LTC coins overmaken naar anderen indien zij over een Litecoin wallet beschikken.

Litecoin koers

Op onze website kun je de historische Litecoin koers bekijken. Wat opvalt is dat de koers in 6 jaar tijd een gigantische stijging heeft laten zien. LTC is sinds 2015 tot heden zo’n 100 keer zoveel waard geworden. Met historische koersen en de daarbij behorende grafieken kan je zelf een uitgebreide technische analyse maken.

Want net zoals met aandelen in bedrijven, herhalen grafieken zich vaak weer. Als je goed kijkt naar de historische Litecoin koers, dan kan je de toekomstige koersverloop voorspellen.

Nu kopen of niet?

Hierboven gaven we al aan dat je met het bestuderen van de historische Litecoin koers in staat bent het koersverloop in de toekomst te bepalen. Met behulp van een dergelijke technische analyse krijg je een antwoord op de volgende vraag: ‘Wanneer moet ik Litecoin kopen? Is nu kopen verstandig om moet ik nog even wachten?’

Bij een goede technische analyse moet je alle informatie verwerken in de koers. Een goede, betrouwbare analyse maken die het koersverloop nauwkeurig voorspeld is vrij lastig. We raden je aan om vooral veel hierover te lezen. Natuurlijk is uiteindelijk de hoogte van de koers afhankelijk van de vraag naar Litecoin en het aanbod.

Waarom verandert de Litecoin prijs steeds?

Wat is de reden waardoor de Litecoin prijs zo fluctueert? Dit is niet alleen het geval met de Litecoin prijs maar vrijwel alle cryptocurrency’s zijn onderhevig aan prijscorrecties en prijsschommelingen. Behalve de stablecoins. Er zijn een aantal factoren die een sterke invloed hebben op de prijs.

Zo kunnen de kosten van elektriciteit een coin in waarde doen stijgen of dalen. Helemaal in het begin van deze pagina vertelden we jou al iets over het minen (mijnen) van Litecoins. Dit kost veel energie. De stroomprijzen worden uiteindelijk doorberekend in de Litecoin prijs. Ook kan het nieuws van invloed zijn op de crypto prijzen.

Komt er goed nieuws uit over de Litecoin, handel dan snel! De koers zou wel eens kunnen gaan stijgen en je kan hierop anticiperen.

Belasting over winst uit LTC

Nog geen enkel land heeft een verbod ingesteld op het handelen in Litecoin of het bezitten daarvan. Maar overheden kunnen wel belasting heffen over de winst uit cryptocurrency zoals LTC coin. Heft een land zoals China of India opeens veel belasting over cryptomunten?

Dan is het voor de bewoners daar een stuk minder interessant om in crypto waaronder LTC te handelen en komen er plotseling veel Litecoins terug op de markt, waardoor de koersen dalen.

Prijsvoorspellingen: Met een korreltje zout nemen?

Let op: Een prijsvoorspelling is maar een voorspelling en dus geen garantie. Dat wij hoge verwachtingen van Litecoin hebben als toekomstige virtuele valuta, dat mag duidelijk zijn. Maar doe wel altijd zelf onderzoek naar cryptomunten voordat je besluit hierin te investeren. Wij geven nooit crypto adviezen. Laat staan dat wij jou adviseren cryptomunten aan te schaffen.

Litecoin kopen met iDeal

Bij vrijwel iedere gerespecteerde crypto-exchange kan je munten kopen met iDeal. Sommige beleggers zweren bij partijen zoals Litebit en Coinbase. Ook Kraken.com is een populair platform maar naar onze mening wel prijzig. Zelf hebben we hele goede ervaringen met Bitvavo en Binance. Alhoewel we Binance op dit moment niet meer gebruiken.

Bij Bitvavo kan je Litecoin kopen met iDeal. Het werkt super eenvoudig en via iDeal staat het geld binnen een paar seconden in je wallet waarmee je vervolgens Litecoins kan aanschaffen. Voor het betalen met iDeal worden er geen extra kosten gerekend. Uiteraard betaal je wel transactiekosten wanneer je LTC aanschaft, maar deze kosten zijn te verwaarlozen (0,01%).

Litecoin LTC kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Veilig LTC’s bewaren op een hardware wallet

Ben je de trotse bezitter van Litecoin LTC? Als je deze hebt aangeschaft bij bijvoorbeeld Bitvavo of Binance, dan kan je deze in de online wallet laten staan. Dit is misschien handig als je veel handelt in de munten, op koersdalingen of koersstijgingen inspeelt en daarmee mooie winsten pakt.

Maar heel verstandig is het niet om deze in je online portemonnee te bewaren als je de munten voor een langere periode wilt vasthouden. Investeer in dat geval in een hardware wallet. Voor een paar tientjes beschik je al over een Litecoin wallet. De tokens bewaar je op deze schijf en daar kan niemand anders bij komen.

Verkopen

Natuurlijk kan je jouw Litecoins op ieder gewenst moment weer verkopen. De Litecoin is een volatiel handelsproduct. Dat betekent dat de koers flink kan schommelen en je op ieder gewenst moment kan instappen en uitstappen en zo mooie winsten kunt behalen. Hoe verkoop je jouw Litecoins? Dat kan op twee manieren:

Automatische verkoop d.m.v. een trading bot

Handelen in crypto zoals Litecoin kan een stressvolle bezigheid zijn. Je moet ook op zoveel zaken letten. Maak gebruik van een trading bot. Bij de meeste platforms zoals Bitvavo en Binance kan je een marktorder plaatsen en vervolgens worden de orders automatisch door de bot verwerkt en dat ook nog eens precies op het juiste moment.

Wil jij Litecoin verkopen als deze de grens van bijvoorbeeld 150 euro bereikt? Dan maak je een marktorder (Limit selling) aan en je munten worden automatisch verkocht wanneer de koers de 150 euro aantikt.

Zelf verkopen

De meeste mensen die voor het eerst met Litecoin gaan traden, die kiezen ervoor om handmatig te gaan handelen. Dit is dan ook de meest eenvoudige manier. Het kost je echter wel wat meer tijd omdat je steeds op de koers moet letten. Vergeet trouwens niet dat je bij iedere aankoop en verkoop een fee betaald aan de desbetreffende exchange. Dit zou je haast vergeten. Trek deze kosten af van de winst die je maakt.

Litecoin verwachting video

Litecoin koers verwachting analyseren

Als je nu zelf ook de Litecoin koers verwachting wilt bepalen dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Ga niet altijd op de zogenaamde experts in je omgeving af en volg het laatste crypto nieuws.

Als je een beginner bent dan is het investeren in kennis het eerste wat je zou moeten doen. Eerst investeren in kennis en dan pas in crypto zal je uiteindelijk meer winst opleveren. Om kennis op te doen en zo de verwachtingen voor een bepaalde cryptomunt als Litecoin te kunnen bepalen is het volgen van een crypto cursus eigenlijk een must.

 • Volg het laatste crypto nieuws
 • Investeer rationeel en niet emotioneel
 • Beleg alleen met geld wat je kunt missen
 • Volg een goede crypto cursus
Gratis crypto training

Wil jij starten met het investeren in crypto?

bitcoin training

De training is geschikt voor iedereen die:

 • Een passief inkomen wil verdienen
 • Wil leren winstgevend crypto te kopen
 • Duidelijk uitgelegd wil krijgen hoe te handelen

Bekijk hier wat je gaat leren!