5 methoden om geld te verdienen met cryptocurrency


Handelen in cryptocurrency is hot. Bijna dagelijks halen bekende munten zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) wel het nieuws. Is het niet in positieve zin dan wel in negatieve zin. Feit is wel dat crypto trading inmiddels redelijk gemeengoed is geworden.

De tijd dat alleen ‘bitcoin nerds’ of ervaren beleggers zich bezig hielden met de cryptohandel ligt ver achter ons. Het is een serieus verdienmodel geworden voor mensen uit alle lagen van de bevolking.

En aangezien je niet over veel technische kennis hoeft te beschikken om er tóch een graantje van mee te kunnen pikken, is de drempel om in crypto te stappen vrij laag. Ook met dank aan de vele handige crypto apps die beschikbaar zijn.  

Er zijn echter veel verschillende manieren waarmee je met cryptomunten geld kan verdienen. In dit artikel gaan wij dieper in op 5 methoden.

Daarbij geven we bij elke methode aan wat de voordelen zijn, de risico’s en voor welk soort trader het is weggelegd.

Zo kan jij voor jezelf bepalen welke methode het beste bij jou past! 

bitcoin

🛎 Handelen in cryptocurrency is risicovol. Je loopt het risico een gedeelte van of zelfs je gehele inleg te verliezen. Lees je goed in en beleg niet met geld wat je niet kan missen.
De informatie op deze pagina zal je dan ook niet moeten beschouwen als een persoonlijk advies. 


Veel verschillende manieren om geld met crypto te verdienen

Er zijn best veel verschillende methoden waarmee je geld kan verdienen met crypto. Sommige van deze methoden zijn alleen weggelegd voor professionele traders of mensen met de nodige technische bagage.

Zoals daytrading, het opzetten van een masternode of crypto mining. Deze methoden laten wij voor het gemak achterwege. De onderstaande 5 manieren zijn echter wel geschikt voor iedereen die gaat beginnen met crypto en de wat meer ervaren traders.

1 – Kopen en vasthouden

Dit is verreweg de meest eenvoudige manier om geld te verdienen met crypto. Het enige wat je nodig hebt, is (een beetje) geld en vooral heel veel geduld.

O ja, handig is het natuurlijk ook als je wat onderzoek doet naar de munten waarin je investeert.

‘Kopen en vasthouden’ noemt men ook wel ‘buy and hold’. Je gaat als ‘holder’ er vanuit dat de cryptomunt in de toekomst in waarde stijgt.

Tot die tijd blijf je er vanaf. Het is verstandig om je inleg te spreiden over verschillende soorten cryptocurrency’s. 

Zilver beleggen

Risico’s

Een crypto project kan compleet mislukken. Je geld ben je dan kwijt. Toch is het kopen en vasthouden van coins in vergelijking met andere methoden relatief veilig.

Voor welk soort trader?

Buy and hold is een bewezen methode maar alleen weggelegd voor mensen die beschikken over een flinke portie geduld. Kopen en vasthouden is een methode die geschikt is voor zowel onervaren als ervaren traders. 


2 – Speuren naar onbekende pareltjes

Deze methode heeft handelaren in het verleden (en nu nog steeds) geen windeieren opgeleverd. Met wat geluk kan je als trader een enorm rendement behalen door te investeren in nog relatief onbekende crypto projecten.

Maar het wordt wel als uiterst risicovol gezien. Het is de kunst om te zoeken naar kleine munten met een lage market cap. Investeer je hier een klein bedrag in, dan kan dit met wat geluk uitgroeien tot een flink kapitaal.

Een goed voorbeeld zijn de munten Dogecoin en Shiba Inu. Zou je daar een jaar geleden een paar tientjes in hebben geïnvesteerd, dan had je daar nu vele honderden procenten winst op gepakt.

Risico’s

Bedenk wel dat er vele duizenden coins in omloop zijn. Slechts een aantal daarvan eindigen in de top-100 en je moet wel heel veel geluk hebben dat een kleine, onbekende cryptomunt waarin jij hebt geïnvesteerd in de top-25 belandt.

Het risico dat een project compleet mislukt is bij onbekende coins groot. Zelfs als een project an sich meerwaarde heeft. 

Waarom investeren in crypto

Voor welk soort trader?

In principe is deze handelstactiek geschikt voor alle soorten traders. Toch is het heel handig als je begrijpt waarin je investeert. Van welke technieken maakt een coin of blockchain gebruik?

Wie ontwikkelt het project? Heeft de bedenker investeerders aan zich weten te binden? Hoeveel coins komen er maximaal in omloop? Zijn er soortgelijke projecten waarmee de munt in kwestie moet concurreren?   

3 – Staking


Deze methode is prima te combineren met methode # 1: ‘kopen en vasthouden‘. Maar je kan het ook als afzonderlijke strategie toepassen. In dat geval investeer je geld in coins waarover je als beloning een percentage krijgt uitbetaald.

Crypto staking is niets anders dan het vastzetten van cryptomunten en in ruil daarvoor ontvang je een beloning. De beloning wordt meestal in de vorm van de cryptocurrency zelf uitgekeerd.

Op deze manier kan je een mooi kapitaal opbouwen, vooral als de munten ook nog eens in waarde toenemen. Er zijn coins die een geschatte rendement van 10% of meer per jaar opleveren.

Stel dat de prijs van dergelijke munten stabiel blijft, dan heb je binnen een paar jaar je inleg weer terugverdiend. Met wat geluk levert staking meer geld op dan wanneer je hetzelfde bedrag op een spaarrekening zou zetten. Kies daarvoor wel de beste staking coins uit.

Risico’s

Munten die je staked kunnen in waarde dalen. Het rendement loopt dan automatisch terug. Ook kan een project compleet mislukken en in het ergste geval kan je dan naar je gehele inleg fluiten. 

Groeiaandelen

Voor welk soort trader?


 Staking is een zeer laagdrempelige manier om geld te verdienen met cryptocurrency. Bij vrijwel iedere bekende exchange of crypto platform kan je munten staken. Het is geschikt voor onervaren traders als ook voor ervaren traders. 


4 – Cryptomunten verdienen

Een erg leuke manier om aan cryptomunten te komen is door deze simpelweg te verdienen! Je legt dus geen geld in en loopt géén risico.

Zo kan je gratis munten verdienen door mee te doen aan prijsvragen. Meld je aan bij Coinbase en doe mee aan hun quizzen.

De munten die je als beloning ontvangt zijn meestal opkomende en dus nog redelijk onbekende cryptocurrency. Je kan deze muntjes vasthouden, maar ook inwisselen voor bekendere munten.

Risico’s

Geen

Voor welk soort trader?

Leuk voor mensen die wat geld willen bijverdienen. De wat meer ervaren traders laten deze mogelijkheid doorgaans links liggen.

5 – Leen je crypto uit


Door je crypto uit te lenen kan je op een makkelijke wijze geld verdienen met cryptocurrency. Hoe dan? Aanmelden kan bij verschillende bedrijven zoals Celsius.

Vervolgens maak je geld (lees: crypto) over naar een ander wallet-adres. Als dank voor het uitlenen krijg je periodiek rente uitgekeerd. Vaak is dit een hoog rentepercentage. Rentes hoger dan 10% zijn geen uitzondering.

Risico’s

Alhoewel bedrijven zoals Celsius gecontroleerd worden door instanties en het uitlenen van crypto als veilig te boek staat, neem je altijd een risico.

Een bedrijf kan bijvoorbeeld omvallen. Het kan ook zijn dat je opeens geld nodig hebt en als je dit in de vorm van crypto hebt uitgeleend, dan heb je een probleem. Je kunt het niet zomaar opnemen omdat je een verplichting bent aangegaan. 

Wat is crypto

Voor welk soort trader?

Geschikt voor alle soorten handelaren. Technische kennis is geen vereiste. Lees je wel goed in!