Cardano kopen?

Cardano kopen in 2024? Hoe en waar kan je veilig en betrouwbaar Cardano (ADA) kopen?

Cardano kopen? Misschien ben je wel eens gestuit op de term ‘smart contracts’. Simpel gezegd is het een digitale overeenkomst die volledig uit computercodes bestaat. Een smart contract wordt doorgaans door een ontwikkelaar gemaakt.

🎁 Vandaag geeft Bitvavo een welkomstbonus van €1000,- GRATIS handelen weg! 🎁

De overeenkomst bevat allerlei nuttige informatie, zoals wanneer bepaalde afspraken gemaakt zijn. Cardano is een platform dat er gebruik van maakt. De token van deze cryptocurrency heet ADA. Wat is Cardano precies en hoe kun je het kopen? Je leest het in dit artikel.

Wat is Cardano?

CardanoCardano (ADA) is een gedecentraliseerde openbare blockchain. Dit houdt in dat gebruikers transacties kunnen verrichten zonder tussenkomst van een derde partij, zoals de overheid of een bank. Er zijn tegenwoordig veel cryptocurrencies die deze manier van betalen mogelijk maken.

Cardano valt echter op doordat het een wetenschappelijke basis heeft. Het is een blockchain systeem dat veel wetenschappers en ook programmeurs in dienst heeft gehad.

Naam met een wiskundige geschiedenis

De universiteiten van Connecticut, Edinburgh en Athene droegen allemaal bij aan de vooruitgang van Cardano. Zelfs de naam van de munt heeft een wiskundige geschiedenis. Cardano heeft betrekking op de invloedrijke wiskundige Gerolamo Cardano.

Hoe werkt Cardano?

Cardano werkt op een geavanceerde manier. Zo bevat het twee verschillende lagen die het netwerk zo flexibel maken als haalbaar is. Deze lagen heten de Cardano Settlement Layer (CSL) en ook de Cardano Calculation Layer (CCL).

Ze zorgen ervoor dat transactieinformatie en transactievoorwaarden van elkaar gescheiden zijn. Dat deze gegevens niet samen worden opgeslagen bespaart veel ruimte. Dit maakt de blockchain van Cardano erg schaalbaar, wat een groot voordeel is van deze cryptomunt.

Veiligheid en schaalbaarheid

Het Cardano project werd in 2015 opgericht door ‘Input Output Hong Kong’ (IOHK). De eigenaar van deze blockchain startup is Charles Hoskinson. Deze man was ook betrokken bij de ontwikkeling van Ethereum. Volgens Hoskinson en zijn groep is Cardano het eerste cryptogeld dat gebruik maakt van wiskundige concepten.

Programmeertaal Haskell

Het smart contracts platform van Cardano heeft veiligheid en schaalbaarheid als focuspunten. Zo wil het fouten in het netwerk voorkomen door een unieke programmeertaal te gebruiken die Haskell heet. Het voordeel van deze taal is dat fouten bijna nooit voorkomen, wat natuurlijk van pas komt in de snelgroeiende cryptowereld.

Cardano (ADA) koers in euro

De koers van Cardano (ADA) is net zo volatiel als veel andere cryptomunten. Hieronder kun je de actuele Cardano koers in euro’s bekijken. Het is ook mogelijk om de koers per week, maand of voor een jaar terug te bekijken. Zo krijg je een goed inzicht hoe de koers van Cardano zich ontwikkeld heeft. Hier kan je ook voor de toekomst jouw voordeel mee doen.

Hoe koop je Cardano?

Cardano is op verschillende crypto exchanges en bij verschillende brokers verkrijgbaar. Je kunt deze crypto al in een paar stappen kopen. Ten eerste dien je een rekening te openen bij een crypto broker die Cardano verkoopt. Maak een rekening aan en stort er geld met bijvoorbeeld iDeal op.

Vervolgens kun je met het geld Cardano of andere cryptocurrencies kopen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een zogeheten ‘order’ plaatsen.

Cardano kopen met iDeal

Voorheen was het alleen mogelijk om je altcoins te betalen met Bitcoin of je creditcard, maar nu is het ook mogelijk om Cardano te kopen met iDeal. Bij de goedkoopste online broker van Nederland Bitvavo koop je al je cryptomunten met iDeal. Dit maakt de drempel om te kopen wel een heel stuk lager.

Cardano koers verwachting

De koers van Cardano heeft de laatse tijd een flinke stijging laten zien. Voor de toekomst staan er grote verbeteringen in de planning waardoor experts verwachten dat de koers van Cardano nog verder gaat stijgen.

We hebben het dan ook over een flinke stijging. Zo zou het zo maar kunnen dat Cardano X10 gaat. Dit blijven natuurlijk voorspellingen maar als je naar het verleden van de Cardano koers kijkt dan is er wel een patroon te ontdekken en is het realistisch dat deze koers voorspellingen uit gaan komen.

Cardano wordt vaak genoemd als een van de crypto’s die veel potentie heeft om door te groeien. Als we naar de koers van het afgelopen jaar kijken dan zien we daar ook een mooie stijgende curve in. Kortom het is zeker een cryptomunt om goed in de gaten te houden!

Uiteraard moet jezelf goed kijken wanneer je gaat investeren wij kunnen je hierin geen advies geven. Wel kun je jezelf de grafieken en de technische kant van crypto aanleren door het volgen van een goede crypto cursus. De verwachting is in ieder geval dat Cardano flink gaat stijgen de komende jaren.

Wanneer Cardano kopen?

Een vraag die voor elke crypto vaak gesteld wordt is wanneer moet je kopen? Dat is voor geen enkele munt te voorspellen. Wanneer je Cardano zou moeten kopen is dus ook niet te beantwoorden. Cardano kopen is verstandig zolang de munt nog niet boven een paar euro is gestegen.

Cardano kopen doe je voor de lange termijn dus het is nu in 2024 zeker nog niet te laat om te investeren in Cardano.

Cardano kopen

Welke brokers verkopen Cardano?

Natuurlijk is het belangrijk om een broker te kiezen die op een veilige manier Cardano verkoopt. Als je een broker kiest neem er dan een die tweestapsverificatie ondersteunt. Two-step verification is een manier om de identiteit van een gebruiker vast te stellen door middel van twee verschillende componenten. Het is zo voor hackers bijna onmogelijk om er met jouw crypto vandoor te gaan.

Betalen
Het is handig als je Cardano kunt betalen met iDeal. Je stort geld vanaf jouw priverekening naar je account bij je broker via iDeal en met dit geld kun je direct Cardano aanschaffen.

Enkele brokers waar je Cardano kunt kopen:

1 – Bitvavo

Cardono kopen doe je bij de goedkoopste online broker van Nederland. Bitvavo rekent de laagste handelskosten namelijk tussen de 0% en de 0.25%. Bij online broker Bitvavo krijg je een eigen wallet en kun je betalen met iDeal. Deze Nederlandse broker is niet alleen de goedkoopste maar je weet ook dat je crypto veilig staat bij Bitvavo.

Bij Bitvavo kun je naast Cardano nog veel andere bekende en minder bekende cryptocurrencies kopen. De meeste gebruikers doen dit via de handige App die overzichtelijk en toegangkelijk is. Met 1 druk op de knop krijg je direct de actuele Cardano koers te zien.

Bij Bitvavo betaal je nu over de eerste 1000 euro helemaal geen handelskosten!

Cardano kopen bij Bitvavo

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

2 – eToro

eToro is een cryptocurrency handelssysteem dat onder andere bekend staat om zijn revolutionaire “CopyTrader” moderne technologie. Met CopyTrader kun je het gedrag van professionele handelaren kopiëren. Dit is heel simpel. Je kiest een handelaar uit een lijst van professionele beleggers op eToro en klikt vervolgens op de ‘kopieer’ knop om direct de acties van deze belegger na te doen.

Lees de eToro review voor meer informatie over deze broker.

CopyTrader
De CopyTrader methode kan nieuwe beleggers die nog weinig ervaring hebben met crypto trading zeker helpen. Dit geldt ook voor kopers van Cardano. Ben je nog niet zeker genoeg van je eigen kunnen? Vertrouw dan op de ervaring van andere traders en kies deze functie.

Toegang tot prominente cryptomunten
Behalve de CopyTrader optie biedt eToro een gebruiksvriendelijke interface die ideaal is voor beginners. Ook fijn is dat je toegang krijgt tot de meest prominente munten die de cryptocurrency industrie momenteel telt. Naast Cardano zijn dit bijvoorbeeld Ethereum, Litecoin en Ripple.

eToro

Maak nu een demo account aan en handel tegen 0% Commissie (Aandelen & ETF’s)
Demo account aanmaken

3 – Coinbase

Coinbase behoort tot de brokers voor cryptocurrency’s op het wereldwijde web. Van Bitcoin tot Cardano of Basic Attention Symbol tot Chainlink: bij Coinbase kun je heel eenvoudig handelen in verschillende cryptocurrencies.

Verdien beloningen of kies voor Coinbase Pro
Wist je dat je zelfs cryptocurrency beloningen kunt verdienen met Coinbase’s unieke Coinbase Earn functie? Gevorderde beleggers zijn doorgaans erg enthousiast met het Coinbase Pro systeem, dat onder andere meer ordertypes en andere geavanceerde functies levert.

Ideaal voor beginnende handelaars
Hoewel Coinbase niet een van de voordeligste tarieven uit de cryptocurrency markt biedt, is zijn overzichtelijke en simpele systeem erg fijn voor beginnende handelaars.

4 – Crypto.com

Wist je dat je met Crypto.com meer dan 90 cryptocurrencies kunt opslaan, overzetten en uitwisselen.? Bovendien kan Crypto.com jouw account in minder dan 5 minuten bevestigen. En daarnaast biedt dit bedrijf ook nog eens 24/7 klantenservice.  Ideaal!

Apps van Crypto.com
Crypto.com biedt verschillende betaalmethoden aan, waaronder Visa en Mastercard. Daarnaast kun je als gebruiker verschillende apps downloaden. Dit zijn onder andere:

  • Crypto Pay
  • Crypto Earn
  • Crypto Credit History

5 – Coinmama

Coinmama is eveneens een populaire broker. Op dit platform kun je delen van Bitcoins kopen. Oftewel: een tiende van een Bitcoin als micro-investering om het uit te proberen is prima. Ben je tevreden? Dan is het altijd mogelijk om een grotere investering te doen.

Wat zijn de kosten van Coinmama?
Het gebruik van je bankpas om aankopen te doen op Coinmama brengt helaas aardig wat kosten met zich mee. Het maakt niet uit hoe je er handelt, er komt voortdurend 5,5% transactiekosten bij. En wanneer je een creditcard gebruikt betaal je nog eens 5 procent extra.

Aan de andere kant zijn de investeringsbeperkingen van dit platform veel groter dan die van andere aanbieders. Je kunt tot 5.000 aan munten per dag kopen en ongeveer 20.000 dollar per maand.

Hoe open je een rekening bij een crypto broker?

Een rekening openen bij een crypto broker is een fluitje van een cent. In principe hoef je alleen een paar basisgegevens te delen. Dit zijn je volledige naam, je adres, je e-mailadres en telefoonnummer. Daarnaast is het noodzakelijk om een betaalmethode te kiezen en vragen brokers om een kopie van je identiteitsbewijs of paspoort.

Welke typen orders bestaan er?

Heb je een rekening geopend bij een broker? Dan is het tijd om Cardano te kopen. Dit doe je door een order te plaatsen via je broker. Bij veel brokers heb je de keuze tussen allerlei typen orders. Dit kan vrij overweldigend zijn, met name voor beginnende traders. Om het iets overzichtelijker te maken zijn hier de twee meest gebruikelijke orders:

Markt order

Een marktorder vertelt jouw broker dat je een bepaalde hoeveelheid Cardano munten wilt kopen tegen de huidige marktprijs. Wanneer je een marktorder plaatst, hoef je alleen maar aan te geven dat je Cardano wilt kopen. Geef ook de hoeveelheid munten aan die je wil kopen. De broker zal daarna de order onmiddellijk invullen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een marktorder?

Marktorders hebben meer kans om gevuld te worden dan verschillende andere soorten orders omdat ze geen prijs bepalen waartegen je order moet worden uitgevoerd. Desondanks komt het soms voor dat je voor een munt meer betaalt dan dat je op het broker platform ziet. Problemen op de markt zijn vaak een oorzaak van dit probleem.

Limit order

Met een limit order geef je aan dat je een aantal Cardano munten wilt kopen,  maar net tegen of onder een bepaalde koers.  Wanneer je een limietorder plaatst, moet je aangeven welke munt je koopt, de hoeveelheid munten die je van plan bent te kopen en de maximum prijs die je voor elke munt bereid bent te betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een limit order?

Een limit order stelt je in staat om controle uit te oefenen over hoeveel je precies per munt betaalt. Nadat je je order geplaatst hebt, zal de broker de order meestal uitvoeren. Is dat het geval, dan komt de Cardano in je wallet terecht. Maar pas op: als de marktprijs boven je limiettarief handelt wordt de order niet altijd uitgevoerd.

Waar moet je op letten bij het kopen van Cardano?

Nadat je een rekening bij een broker geopend hebt, is het tijd om een portemonnee te kiezen om je cryptocurrency in te bewaren. Hoewel je Cardano op het handelsplatform van een broker kunt bewaren, verkleint het bewaren van je munten in een portemonnee die niet online staat de kans op verlies van geld door hacken aanzienlijk.

Er bestaan twee belangrijke soorten cryptowallets:

  • Hot wallet: Dit zijn digitale portemonnees die aan het internet gekoppeld zijn.
  • Cold wallet: Dit zijn digitale portemonnees die niet verbonden zijn aan het wereldwijde web.

Waarom we een cold wallet aanraden

Hot wallets zijn erg toegankelijk en vaak kun je er meerdere cryptomunten in bewaren. Aan de andere kant zijn ze veel vatbaarder voor hacks. In het verleden zijn diverse exchanges, waaronder Binance, gehackt. Daardoor verloren veel gebruikers hun geld.

We raden daarom aan om een cold wallet te gebruiken. Bij deze een aantal cold wallets om je waardevolle ADA in te bewaren: Hier zijn twee van onze favoriete cold wallet portemonnees om te gebruiken voor je Cardano munten.

Nano X

Ben je op zoek naar een goede cold wallet voor Cardano? Dan is de Nano X wellicht de juiste keuze voor je. Het ondersteunt meer dan 1.200 particuliere cryptocurrencies. Daarnaast kan je meer dan 100 gedecentraliseerde apps op deze gadget installeren.

Compatibel met Bluetooth
De Nano X biedt zelfs Bluetooth compatibiliteit. Dit maakt het veel gemakkelijker om je munten over te zetten nadat je een nieuwe aankoop hebt gedaan. Met een grote verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden, een uiterst veilige opslagplaats en gemakkelijke verbindingsmogelijkheden is het prijskaartje van de Nano X (meer dan honderd euro) het meer dan waard.

Trezor Model T

De Trezor Design T is een andere populaire keuze voor een cold wallet. Het staat bekend om zijn baanbrekende innovatie en is een veilige opslagplaats voor Cardano en andere cryptocurrencies. Bovendien heeft de Trezor Design T een snelle en eenvoudige opzet.

Zo is er sprake van een handig aanraakscherm. Daarmee beheer je jouw munten in een handomdraai, zonder dat ze aan een computersysteem gekoppeld hoeven te worden.

Cardano kopen of niet?

Cardano is een cryptomunt met erg veel potentie zoals je hebt kunnen lezen. De prognose is dan ook dat de koers van Cardano nog flink gaat stijgen. Of je Cardano wel of niet moet kopen dat zul je zelf moeten bepalen. Als je een portfolio wilt opbouwen dan mag Cardano daar zeker niet in ontbreken.

Bitvavo

Cardano kopen? Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.
 

Account aanmaken