Wat is een bull market?

Wat is een bull market en wat zijn de kenmerken?

Je hebt vast de term bull market weleens voorbij horen komen. Maar wat is de betekenis van bull market en wat zijn de kenmerken? Ik ga het je in dit artikel uitleggen.

Wanneer spreken we van een bull market (stieren markt)?

Een bull market is een periode waarin er een flinke groei in waarde is van de aandelen of cryptomunten. Het is dus het tegenovergestelde van een bear market. Bij een bear market gaat de koers voor een periode naar beneden.

Zodra de koersen van de aandelen of cryptomunten voor een periode stijgen dan spreken we van een bull market.

De bull market heeft zijn naam te danken aan het feit dat een stier als hij aanvalt zijn horens omhoog gooit. Dit is een vergelijking met de koersen die omhoog gaan.

Anders dan bij een bear market heerst er bij een bull market optimisme er wordt ook wel gesproken over bullish. Als iemand bullish gaat dan heeft hij er alle vertrouwen in dat de koersen gaan stijgen.

Je begrijpt nu ook waarom er voor wall street een grote stier staat 😉

Bull market betekenis

Bij een bull market hebben we het over een positief gestemde markt waarin de koersen voor een bepaalde periode stijgen.

Wat is een bull run?

Als de koersen voor een langere periode stijgen dan noemen ze dit een bull run. Een bull run kan alleen plaatsvinden tijdens een bull market.

Bull market cryptocurrencies

Een bull market komt veel vaker voor bij cryptomunten dan bij aandelen. Cryptocurrencies zijn veel volatieler dan aandelen. De koersen van cryptomunten zijn veel beweeglijker en zijn erg gevoelig voor nieuws en wat erin de wereld gebeurd.

Zodra de bitcoin slecht of goed in het nieuws komt dan heeft dit meteen zijn weerslag op de koers van de bitcoin. Als een groot bedrijf besluit om bitcoin te accepteren als betaalmiddel dan stijgt hierdoor de koers. Met het stijgen van de bitcoin koers zullen in de meeste gevallen de koersen van de altcoins niet achter blijven.

Kenmerken van een bull market

  • De koersen stijgen een langere periode
  • Er heerst vertrouwen
  • In een bull market worden zeker in de cryptomarkt veel mensen enthousiast

Hoe lang duurt een bull market?

Hoe lang een bull market duurt is vooraf niet te zeggen. In de cryptomarkt kan een bull market met een tweet van toonaangevende mensen veranderen in een bear market.

Samengevat

Bij een bull market gaat de koers van een aandeel of crypto voor een bepaalde periode omhoog. Als deze periode langer duurt dan spreken we van een bull run. Op de beurs is men positief gestemd.

🎁 Vandaag geeft Bitvavo een welkomstbonus van €1000,- GRATIS handelen weg! 🎁