Cryptocurrencies en veiligheid

Cryptocurrencies en veiligheid

Wanneer het over cryptocurrencies gaat, hoor je vaak talloze verschillende voordelen van mensen. Zo vinden heel veel gebruikers de decentrale eigenschappen van digitale coins erg fijn en zijn ze ook te spreken over de snelheid en de prijs van de transacties die plaats vinden. In het begin waren er vooral heel veel bezwaren over de veiligheid.

Het gaat in vele gevallen namelijk via internet en er zijn heel veel mensen die dat niet vertrouwen. Toch is inmiddels gebleken dat cryptocurrencies juist ontzettend veilig zijn. Wanneer je er op de juiste manier mee om gaat, is het zelfs nog veel veiliger dan je geld op de bank laten staan of thuis in een oude sok bewaren. Maar hoe zit het dan eigenlijk met cryptocurrencies en veiligheid? In deze blog bespreken we het!

Wallets

De veiligheid rondom cryptocurrencies heeft met verschillende dingen te maken. Allereerst dien je goed op te letten welke wallet je aanschaft. De wallet is eigenlijk je digitale portemonnee waarin je coins bewaard worden en waarin je ze kunt beheren.

Er zijn ontzettend veel verschillende wallets beschikbaar. Deze zijn op te delen in vier verschillende soorten: online wallets, software wallets, hardware wallets en paper wallets.

De laatste twee zijn zonder twijfel de meest veilige opties. Dat komt vooral doordat je er geen internet voor nodig hebt. Hackers kunnen dus onmogelijk in je wallet terecht komen. Ook de andere twee wallets zijn echter behoorlijk veilig.

Zeker wanneer je gebruik maakt van dubbele authenticatie. Daarbij is een wachtwoord of pincode alleen niet genoeg om in te loggen in je wallet.

Er wordt daarnaast namelijk ook een code naar je emailadres of telefoonnummer gestuurd die je dient in te voeren. Dat maakt het haast onmogelijk voor digitale inbrekers om in je wallet te komen.

Wil je ook alles leren over de veiligheid van crypto? Volg dan de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto.

Veilig investeren

Wanneer je wilt gaan investeren in bepaalde cryptocurrencies, speelt veiligheid ook een belangrijke rol. Er zijn namelijk altijd wel mensen of bedrijven die proberen om je te manipuleren of geld van je proberen af te troggelen. Waar geld wordt verdiend, zijn er namelijk ook altijd weer mensen die dat proberen op een oneerlijke manier af te pakken.

Er zijn bijvoorbeeld flink wat cryptocoins die helemaal geen toekomst hebben en die je toch proberen te verleiden om geld in te zetten. Wanneer je een leek bent, is de kans best aanwezig dat je jezelf laat inpakken.

Wanneer je op een veilige manier wil investeren is het altijd verstandig om te kiezen voor de bekende en grote cryptocurrencies. Natuurlijk kun je ook wel eens een risico nemen met een kleine en wellicht opkomende coins, maar doe dit vooral niet met teveel geld en onderzoek goed waar je precies in investeert.

Vast staat in ieder geval dat dergelijke kleine coins een stuk minder veilig zijn om in te investeren dan de meest waardevolle coins.

Tip: voor je gaat beleggen als beginner doe je er verstandig aan om een cursus beleggen te gaan volgen. Voor een minimaal bedrag haal je meer rendement uit jouw beleggingen.

Veilig handelen

Ook het handelen in cryptocurrency heeft met veiligheid te maken. Er kan van alles misgaan als je de foute keuzes maakt. Daarom is het aan te raden om altijd te kiezen voor een exchange die bekend en betrouwbaar is.

Zoek vooraf even via internet naar artikelen over grote en betrouwbare exchanges zodat je weet op welk platform je gaat handelen. Ga daarbij niet op een enkel artikel af maar lees meerdere bronnen en maak vervolgens een keuze.

Zorg ook dat je op de hoogte bent van de regels en de voorwaarden van de exchange waar je van plan bent om te gaan handelen. Op die manier voorkom je dat je voor nare verrassingen komt te staan.

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁