Hardware wallets

Hardware wallets

Zodra je begint met het investeren in cryptocoins kom je er al heel snel achter dat het een leuke en vooral spannende bezigheid is. Bovendien kun je er ook nog eens behoorlijk wat geld mee verdienen.

Steeds meer traditionele beleggers stappen over naar het investeren in cryptocurrency en ook steeds meer leken willen hun graantje meepikken. Er is ontzettend veel te vertellen over dit onderwerp. Wanneer je wilt gaan investeren heb je echter als allereerste een digitale portemonnee nodig, wallet genaamd.

Zo’n wallet is noodzakelijk omdat je zonder simpelweg geen cryptocoins kunt kopen. In je wallet worden jouw coins namelijk opgeslagen. Er zijn tal van verschillende wallets beschikbaar. Een voorbeeld daarvan zijn hardware wallets. Maar wat zijn dat dan eigenlijk precies? En waarom zijn hardware wallets zo populair? In deze blog vertellen we je er alles over.

Wat zijn hardware wallets?

Wanneer je voor een hele veilige manier wil gaan om je cryptocoins op te slaan, is een hardware wallet een ontzettend goede optie. Een hardware wallet is namelijk een extern apparaat die je aan kan sluiten op je laptop of computer. Op dit externe apparaat worden je private keys van je coins veilig bewaard. Deze private keys zijn de enige toegang tot je cryptocoins en dus erg belangrijk.

De omgeving van hardware wallets is namelijk volledig afgesloten en beveiligd. Bovendien is het offline waardoor hackers geen schijn van kans hebben. Om in te breken is een internetverbinding namelijk noodzakelijk. Hardware wallets zien er wel een beetje uit als een externe harde schijf of als een USB stick. De wallet is extreem goed beveiligd.

Daarmee heb je min of meer je eigen bank in huis met de toegang tot de digitale coins die je in bezit hebt. Het enige gevaar is dat je deze hardware wallet kwijt raakt. In dat geval ben je namelijk je cryptocoins ook kwijt.

Tip: als beginnende belegger is het verstandig om een cursus beleggen te volgen. Je loopt zo minder risico en behaalt meer rendement.

Wees voorbereid

Er is echter wel een manier om daar op voorbereid te zijn. Hardware wallets dienen namelijk geïnstalleerd te worden. Tijdens deze installatie dien je een pincode te kiezen en voor extra veiligheid ontvang je een voor jouw geselecteerde reeks aan woorden. Dat wordt ook wel een SEED-vode genoemd. Dankzij deze SEED-code zijn hardware wallets extra beveiligd tegen inbraak. Dat is echter niet het enige voordeel.

Een Seed-code geeft je namelijk ook de kans om je cryptocurrencies te herstellen op een ander apparaat. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat dit ontzettend handig is wanneer hardware wallets kwijt raken, gestolen worden of kapot gaan.

Transacties

Het is eenvoudig om met hardware wallets transacties uit te voeren. Je hoeft in principe alleen maar de hardware wallet aan te sluiten om een daarvoor geschikt apparaat zoals een computer of laptop. Meestal kun je verbinding maken via Bluetooth of een USB-poort. Na het invoeren van je wachtwoord of pincode kun je direct de transactie uitvoeren.

Zodra je klaar bent koppel je het apparaat weer los en klaar ben je! Dat lijkt bijvoorbeeld erg veel op de manier waarop we internetbankieren. Het fijne van deze manier van transacties uitvoeren is dat je het overal kunt doen, zonder dat de veiligheid van je wallet in gevaar komt. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste mensen hardware wallets als één van de meest veilige opties zien om hun cryptocoins te bewaren.