Bitcoin, een bubbel of de toekomst?

Bitcoin, een bubbel of de toekomst?

Toen de Bitcoin ruim tien jaar geleden ontstond had niemand kunnen denken dat het voor zo’n ingrijpende veranderingen in de wereld zou gaan zorgen. Lange tijd bleven cryptocurrencies ook een beetje onder de radar.

De laatste jaren zijn ze echter definitief doorgebroken waardoor intussen iedereen wel op de hoogte is van de Bitcoin. Ter illustratie: als je in het begin van de Bitcoin voor 50 euro had geïnvesteerd, had je inmiddels je coins kunnen verkopen voor meer dan een miljoen euro en kunnen stoppen met werken. Vooral in 2017 was de stijging van de waarde zeer explosief.

Dat zorgde tegelijk echter ook voor meer geruchten dat het een bubbel zou zijn die uiteindelijk klapt. Nog steeds zijn de meningen daar, ook onder de experts flink over verdeeld.

Steeds meer mensen gaan erin geloven

Wat in ieder geval opvalt, is dat het kamp met de mensen die denken dat Bitcoin echt de toekomst heeft, steeds groter wordt. In het begin riep iedereen nog dat het een zeepbel zou zijn die uiteindelijk toch zou barsten. Daarbij werden vaak ook bedragen genoemd.

Tip: Om meer te leren over crypto is het volgen van de cursus van AllesOverCrypto (Crypto Masterclass) de perfecte optie. Lees de Crypto Masterclass review.

Nu zien we dat steeds meer mensen denken dat Bitcoin echt de toekomst heeft of dat de waarde van de bubbel in ieder geval een stuk hoger is dan ze dachten. In het begin van 2018 is de waarde van de Bitcoin in ieder geval flink gezakt.

Toch leidt dat voorlopig niet tot paniek. Sterker nog: er zijn heel veel mensen die besluiten om juist bij te kopen of in te stappen nu de koers zo laag is. Men verwacht dan ook dat de Bitcoin uiteindelijk weer zal gaan stijgen en daarbij wellicht nog vele malen hoger zal uitkomen dan eerst.

Als we de huidige koers van de Bitcoin bekijken dan ziet het er positief uit. Ook de verwachtingen voor de Bitcoin zijn gunstig.

Tip: als je gaat beleggen zorg er dan voor dat je eerst leert om te beleggen. Op deze manier zul je het hoogste rendement uit jouw beleggingen halen.

Overheden

Toch zijn er ook veel experts die er heel anders over denken en die juist menen dat de Bitcoin over zijn hoogtepunt heen is. Daar worden verschillende argumenten voor aangedragen. Zo hoor je vaak dat de manier waarop het met de Bitcoin gaat precies is zoals eerdere zeepbellen in de financiële geschiedenis.

En dat is niet het enige, het lijkt er namelijk ook op dat de overheid zich actiever gaat bemoeien met cryptocurrency en dat kan het begin van het einde zijn. Overheden zijn namelijk in staat om deze branche aan banden te leggen wanneer ze dat willen. In China is dat al het geval aangezien de cryptocoins daar in de ban zijn gedaan. Ook andere overheden lieten al weten te gaan reageren op de ontwikkelingen.

Zo wil Frankrijk de handel in cryptocurrency gaan reguleren en ook Zuid-Korea wil de handel aan banden leggen. Dat kan enorme gevolgen hebben voor de handel in deze digitale valuta en er uiteindelijk zelfs voor zorgen dat de bubbel klapt.

Conclusie

Er kan onmogelijk voorspeld worden hoe het uiteindelijk gaat aflopen met de Bitcoin. Het kan allebei de kanten op en zelfs de experts verschillen van mening over die afloop. Het is daarom verstandig om niet teveel risico te nemen en enkel geld te beleggen dat je ook daadwerkelijk kunt missen.

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁