Dash

Dash de nieuwe cryptomunt

Nog steeds schieten de cryptomunten als paddenstoelen uit de grond. Naast de inmiddels bij vrijwel iedereen bekende Bitcoin zijn er dan ook nog heel veel andere munten waar je in kunt investeren. Daar zitten behoorlijk wat flops tussen, maar ook heel veel cryptocoins die ontzettend veelbelovend zijn en waar dus ook heel veel geld mee te verdienen valt. Welke crypto moet je nu kopen?

Dash is één van de coins die door de meeste kenners behoorlijk waardevol wordt ingeschat. Het opvallende van Dash is dat de coin op bepaalde gebieden overeenkomsten met contant geld heeft. Dash is een decentraal betaalsysteem waarbij je volledig anoniem transacties kunt uitvoeren. In deze blog vertellen we je alles wat je zou moeten weten over Dash.

Wat is Dash?

De verwachting van digitale valuta zijn nog steeds behoorlijk hoog. Er zijn zelfs mensen die zeker menen te weten dat deze valuta in de toekomst de betaalmiddelen gaan vervangen die we nu gebruiken. Dash is een behoorlijk populaire valuta die gebruik maakt van software die gebaseerd is op de technologie van Bitcoin. Er zijn echter wel enkele verbeteringen doorgevoerd.

Deze verbeteringen zijn vooral gericht op privacy. Dat is namelijk een kernwaarde voor Dash. Bij andere cryptocurrencies worden alle transacties bijvoorbeeld in de blockchain opgeslagen en gepubliceerd. Iedereen kan vervolgens ook zien van wel public key adres de transactie is verzonden en waar naar toe. Zelfs het bedrag is te zien. Dahs heeft daar echter iets op gevonden.

Dankzij de PrivateSend technologie wordt deze informatie namelijk volledig anoniem gemaakt. Transacties zijn niet langer te traceren. Dat is ook direct de overeenkomst met contant geld. Daarom ook de naam Dash: Digital Cash.

Tip: waar je ook in gaat beleggen zorg ervoor dat je weet waarin je belegt. Lees boeken over beleggen of volg een cursus beleggen voor beginners. Het kost je een relatief klein bedrag maar je zult absoluut meer rendement behalen.

InstandSend technologie

Dash heeft nog een groot voordeel vergeleken met andere digitale coins. Er zijn namelijk weinig cryptocurrencies waarbij de transacties zo snel bevestigd worden als bij Dash. Dat heeft voornamelijk te maken met de unieke InstandSend technologie. Die zorgt ervoor dat iedere willekeurige transactie binnen maximaal vijf seconden bevestigd zal worden.

De technologie maakt gebruik van een decentraal netwerk van servers. Deze zorgen ervoor dat wachttijden voorgoed verleden tijd zijn en dat je ook geen onnodige transactiekosten betaalt. Bovendien zijn daardoor ook miners overbodig geworden. Het gaat om ruim 4000 servers die dag en nacht bezig zijn met het controleren van transacties.

Koers van Dash

Vergeleken met heel veel andere coins, is Dash relatief nieuw. Het is namelijk pas in 2015 ontstaan. Daarvoor was de coin echter wel bekend onder andere namen. In 2017 nam de waarde van Dash zeer explosief toe. In het begin van dat jaar was de coin nog zo’n 15 euro waard en bleef deze ook stabiel rond deze koers staan.

In nog geen half jaar tijd werd Dash echter plotseling bijna vier keer zoveel waard. Dat zette zich in de rest van het jaar alleen maar meer door. In het begin van 2018 vertegenwoordigt de coin een verkoopprijs van een kleine 500 euro. Daarmee heeft Dash zich ook definitief bewezen als een stabiele coin in de top tien van meest waardevolle cryptocurrencies.

Wel is het belangrijk om jezelf te beseffen dat ook bij deze coin de koersschommelingen soms behoorlijk extreem zijn. Dat levert zowel kansen als risico’s op.

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁