7 manieren om gratis cryptocurrency te verdienen

Gratis crypto verdienen7 manieren om gratis cryptocurrency te verdienen. De cryptowereld is een interessant en wellicht ook lucratieve wereld.

Er zijn steeds meer particulieren die hun eerste cryptomunten aanschaffen. Dat kan zowel met kleine als grote bedragen, dat is ook wat de cryptovaluta zo leuk maakt.

Het kan allemaal nog een stuk leuker, simpelweg door gratis cryptocurrency te scoren.

Dat klinkt misschien ongeloofwaardig, maar het is toch echt mogelijk. Er zijn zelfs zeven verschillende manieren die je kan gebruiken om kosteloos cryptovaluta te bemachtigen. Het gaat om simpele en ingewikkelde manieren. Wij hebben de zeven manieren op een rijtje gezet:

1. Profiteer van een Airdrop

De populairste manier voor het verkrijgen van gratis cryptomunten is met een zogeheten ‘Airdrop’. Het is een relatief bekend fenomeen binnen de cryptowereld. De makers van de cryptovaluta moeten hun nieuwe munt namelijk onder de aandacht zien te krijgen van investeerders.

Dat is moeilijker dan het lijkt, want er komen dagelijks honderden nieuwe cryptocurrency op de markt.

Een project kan zichzelf uitlichten door simpelweg gratis cryptomunten weg te geven, dat noemen wij ook wel een Airdrop. Je moet echter wel betrokken zijn binnen de crypto-community, maar dat is best simpel. Je kan de Telegram applicatie downloaden en diverse groepen betreden.

De investeerders kunnen via het platform de ontwikkeling van munten volgen en zelf ook het één en ander melden.

Het project zal de community belonen voor een opdracht. Je moet bijvoorbeeld een linkje naar het project delen op sociale media en daarvoor ontvang jij een beloning. Het gaat dan meestal om gratis cryptomunten.

Een project kan eigenhandig beslissen hoeveel cryptocurrency zij weggeven, dat zal dus per project verschillen. Het kan voorkomen dat jij voor bijvoorbeeld vijf euro aan munten krijgt. Echter is dat nog in de beginfase van het crypto-project.

De munten kunnen in een raptempo vele malen waardevoller worden. Er is een kanttekening, want een crypto-project zou ook kunnen falen en dan is de beloning zeer minimaal.

Overigens worden er tegenwoordig ook veel Airdrops georganiseerd binnen de NFT’s. Je kan dus ook zomaar een gratis NFT toegewezen krijgen door de maker.

6 manieren om gratis cryptocurrency te verdienen

2. Crypto staking

Een manier om met je crypto geld te verdienen is door crypto staking te activeren. Met staking stel je jouw cryptomunten ter beschikking waardoor de blockchain verbeterd kan worden. Je hoeft bij de meeste exchanges de crypto niet voor een bepaalde periode vast te zetten.

Als beloning ontvang jij een staking percentage wat zal worden uitgekeerd in dezelfde cryptovaluta als die je staakt. Je kunt niet iedere munt staken, maar Cardano staking wordt bijvoorbeeld vaak toegepast.

Je kunt dus nog gewoon handelen met jouw crypto alleen ontvang je er dan geen staking vergoeding meer voor. Bij de Nederlandse exchange Bitvavo krijg je iedere maandag jouw staking vergoeding in je account bijgeschreven. Je kunt 17 cryptomunten staken bij Bitvavo.

Met de beste staking coins verdien je tussen de 6% en 20%. Je kunt er dus een mooi passief inkomen mee opbouwen.


3. Faucets – opdrachten uitvoeren

Er is nog een leuke manier om gratis cryptomunten te kunnen krijgen en dat is met faucets. Je kan jezelf registeren bij een website (crypto-faucet), dat is gratis en duurt nog geen twee minuten.

Het enige wat je hoeft te doen is het verrichten van enkele simpele opdrachten. Zodra een opdracht is voltooid, dan krijgt je een beloning in de vorm van gratis cryptocurrency.  Enkele voorbeelden zijn het bekijken van instructievideo’s die betrekking hebben op de cryptomarkt, maar ook het lid worden bij een desbetreffende cryptocurrency community.

Vanzelfsprekend zijn de beloningen nog behoorlijk minimaal en gaat het dus om kleine bedragen. Desondanks is het wel een manier om aan gratis cryptovaluta te komen en een leuk zakcentje te verdienen met simpele taken.

Het komt ook voor dat een gebruiker een bepaalde cryptomunt moet gaan testen op een netwerk. Dat komt vaak voor en is een bekende faucet. Je kan enkele transacties gaan uitvoeren en je ontvangt een klein bedrag aan cryptovaluta. Makkelijker kan bijna niet, dus waarom zou je het niet doen.


4. Bounties – help een cryptoproject

De echte cryptocurrency kenners zullen vast wel bekend zijn met het fenomeen ‘bounties’. Er zijn onwijs veel beginnende projecten die de cryptowereld willen veroveren. Echter zit het project dus nog in de beginfase en zijn er voldoende fouten te vinden of problemen op te lossen.

Het cryptoproject kan alle hulp gebruiken en daar kan jij geld aan gaan verdienen. Er staat bijvoorbeeld een bepaalde taak voor je klaar, een soort van opdracht. Jij dient een ideale oplossing voor het probleem te vinden. Lukt dat, dan krijg je een mooie beloning toegekend.

Als je niet echt een kenner bent, dan is er ook nog een andere manier om gratis cryptocurrency te verdienen. Je kan bijvoorbeeld een cryptoproject gaan promoten en daarvoor een beloning ontvangen. De beloningen zijn zeer divers. De ene keer krijg je een groot aantal munten en de andere keer slechts een kleine beloning.


5. Betalen met een crypto-betaalkaart

Je wist het misschien nog niet, maar het is tegenwoordig mogelijk om te betalen met cryptomunten in de winkel. Het gaat inderdaad om fysieke winkels, want je kan afrekenen met een crypto-betaalkaart. Bedrijven die zo’n soort betaalkaart hebben uitgebracht zijn VISA, Binance en Coinbase.

De cryptocurrency kan jij daardoor nog gemakkelijker uitgeven, vrijwel overal in de wereld. Het leukste van alles is dat de transactiekosten bijzonder laag zijn, maar ook dat er beloningen worden vergeven aan de gebruikers.

Cashback
Je kan bijvoorbeeld een cashback krijgen wanneer jij een betaling verricht met een crypto-betaalkaart. Het bedrijf dat de betaalkaart heeft uitgebracht ontvangt over alle betalingen een fee. Het gaat om enkele procenten, maar een deel daarvan vergeven de bedrijven aan de gebruikers van de betaalkaarten.

Je kan bijvoorbeeld tot wel 8% terugkrijgen over een betaling. Dat is zeker bij een grote aankoop toch wel interessant en lucratief. De beloning zal worden toegekend in de vorm van cryptomunten, oftewel gratis cryptocurrency.


6. Vrienden en familie aanbrengen bij een exchange

Er zijn ongekend veel sites die een zogeheten ‘affiliate vergoeding’ aanbieden. Dat geldt ook voor de meeste cryptocurrency exchanges, zoals Bitcoin Meester en Bitvavo. Het enige wat jij hoeft te doen is inloggen in jouw exchange-account en de persoonlijke link openen.

Alle leden hebben een link gekregen en die kan worden doorgestuurd naar familie en/of vrienden. Zodra één van de vrienden of familieleden gebruik gaat maken van het platform, via jouw link, dan ontvang je een beloning.

Percentage van de transactiekosten
Het gaat om een percentage van de transactiekosten, dat zal in de meeste gevallen om kleine hoeveelheden aan cryptomunten gaan. Desondanks is het een methode die weinig moeite kost en veel geld kan opleveren op de lange termijn.


7. Welkomstbonus van een exchange of broker

Er zijn de laatste jaren veel cryptocurrency exchanges en brokers gelanceerd. De concurrentie is hevig binnen de cryptowereld en daarom zijn er speciale promoties in het leven geroepen.

Diverse exchanges en brokers bieden een welkomstbonus aan voor nieuwe leden. Je kan gratis een account aanmaken en direct een storting verrichten. In sommige gevallen zul je dan bijvoorbeeld een verdubbeling van het stortingsbedrag krijgen en kan jij met twee keer zoveel geld gaan handelen op de lucratieve cryptomarkt.