Monero

Monero

2017 was zonder twijfel het jaar van de cryptocoins. Bitcoin steeg naar een enorme hoogte in waarde en daar profiteerden ook heel veel andere cryptomunten van. Daardoor zijn er ontzettend veel mensen die heel veel geld wonnen. Bovendien waren er ook ontzettend veel mensen die besloten om ook mee te gaan doen.

Zo stapten veel traditionele beleggers over en besloten ook veel leken om een graantje mee te pikken. De koersen bleven maar stijgen en er kwamen ook steeds meer nieuwe munten bij. 2018 en het begin van 2019 is echter tegenvallend.

De koersen zijn intussen flink gezakt. Toch menen de meeste experts dat dit nog lang het einde niet is. Men verwacht dat de coins opnieuw tot grote hoogte gaan stijgen. Daardoor is juist nu wellicht het juiste moment om in te stappen. Dan dien je echter wel te kiezen uit heel veel verschillende cryptocurrencies. Bijvoorbeeld ooit van Monero(XMR) gehoord? Deze digitale coin garandeert 100% financiële privacy. Wil je meer weten over deze cryptocurrency? Lees dan snel verder!

 

Privacy boven alles!

In een wereld met internet en waarbij hackers via je computerscherm bij al je gegevens terecht kunnen, is privacy uiteraard ontzettend belangrijk. Dat is helemaal zo wanneer het om geld en bezittingen gaat. Bij Monero lijken ze dat als geen ander te beseffen.

Daarom wordt er gebruik gemaakt van een blockchain technologie die sterk gericht is op privacy. De technologie is zo ontwikkeld dat iedere betaling in principe volledig anoniem is. Er komt dus geen enkele informatie vrij. Niet over de verzender en de ontvanger maar ook niet over de transactie zelf. Een andere crypto waar dit ook zo geregeld is, is Komodo. En dat dit ze geen windeieren legt blijkt wel uit de Komodo koers verwachting.

Daarmee hebben de ontwikkelaars van deze cryptocurrency zich in een unieke positie gemanoeuvreerd. Bij de meeste andere cryptovaluta is dat namelijk niet het geval en komt de bewuste informatie gewoon vrij voor iedereen in de blockchain.

Decentraal

Net als de meeste andere cryptovaluta is Monero decentraal, waarmee een stuk veiliger. Wanneer er dus een transactie plaats vindt tussen twee personen, komt daar geen derde partij aan te pas zoals een bank of een notaris. Dat betekent niet alleen dat de transacties een stuk goedkoper zijn, maar ook nog eens dat het allemaal veel sneller verloopt. Vooral wanneer het om internationale transacties gaat, zal dat voor gebruikers erg goed te merken zijn.

Speciale techniek

Wanneer je nog niet veel met cryptocoins te maken hebt gehad, lijkt het heel normaal dat anderen jouw transacties niet kunnen bekijken. Toch kan dat bij de meeste andere cryptovaluta wel gewoon. In een blockchain is de informatie over de transactie in de meeste gevallen namelijk gewoon zichtbaar voor het publiek.

Er wordt maar tot een bepaalde hoogte privacy geboden. Bij Monero is dat gelukkig niet het geval. Er wordt zelfs gebruik gemaakt van een speciale techniek om ervoor te zorgen dat alle informatie rondom de transactie privé blijft. Deze techniek wordt Ring Signatures genoemd. Dat zorgt ervoor dat de publieke encryptiesleutels door elkaar heen worden gehaald. Daardoor is het technisch gezien onmogelijk om de transacties te achterhalen en zijn je gegevens dus volledig veilig!

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁