Litecoin

Litecoin

Bitcoin is vandaag de dag nog steeds de allergrootste cryptomunt. Daar bestaat geen enkele twijfel over. De verwachting is ook dat daar geen verandering in gaat komen. Wel zijn er een groot aantal digitale coins die profiteren van de weg die Bitcoin voor ze heeft gebaand. Maar welke crypto moet je nu kopen?

Veel van deze cryptocoins richten zich net op wat andere specifieke aspecten dan Bitcoin. Daardoor zijn ook deze coins het zeker waard om ze eens nader te bekijken en wellicht in te investeren. Litecoin is één van die coins. Door veel kenners wordt Litecoin kopen zelfs als het perfecte alternatief voor Bitcoin gezien.

Litecoin kende in 2018 dan ook een zeer explosieve groei. Hoewel de coin, net als vrijwel alle andere cryptocurrencies in 2018 behoorlijk daalde, kan investeren nog steeds rendabel zijn. Nieuwsgierig geworden? Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over deze digitale coin!

Decentrale digitale valuta

Net als verreweg de meeste andere cryptocoins is Litecoin een decentrale digitale valuta. Concreet betekent dit dat er geen centrale instantie is zoals een bank die alle transacties controleert en regelt. Daardoor gaan transacties een stuk sneller en is het ook nog eens goedkoper. De Litecoin koers verwachting is dan ook hooggespannen.

Litecoin ontstond in 2011 en werd opgericht door een medewerker van Google. Charles Lee bedacht de coin en in nog geen zes jaar tijd werd het een enorm succes. Inmiddels is Litecoin namelijk definitief doorgedrongen tot de top tien van de grootste cryptocoins. Litecoin staat daarbij voorlopig op de zesde plaats al kan dat ook weer snel veranderen.

Op dit moment is het echter een uitstekende optie om in te investeren. De open source software waar Litecoin gebruik van maakt is ook voor andere doeleinden erg populair aan het worden bij verschillende instanties en bedrijven.

Lees ook: In 10 stappen succesvol beleggen (Harm van Wijk)

Extreem goed beveiligd

Je hebt vast wel eens gehoord dat het grote voordeel van cryptocoins is dat de beveiliging erg goed geregeld is. Daar doet de technologie van Litecoin echter nog een schepje bovenop. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een uniek type algoritme: scrypt-algoritme.

Dankzij deze technologie is het nog lastiger om de beveiliging te doorbreken. We kunnen dus gerust stellen dat Litecoin extreem goed beveiligd is, zelfs in vergelijking met andere cryptocurrencies. Wanneer je Litecoin met Bitcoin vergelijkt, merk je al snel dat de transacties stukken sneller gaan.

Bij Bitcoin duurt de verwerking zo’n tien minuten en bij Litecoin wordt de transactie meestal binnen maximaal 2,5 minuut bevestigd. Je betaalt echter wel iets meer per transactie.

Klein nadeel

Voor die betere beveiliging moeten echter ook offers worden gebracht. Het bijzondere algoritme waar men gebruik van maakt, heeft namelijk ook een klein nadeel. Het maakt het minen van de Litecoin veel ingewikkelder en zwaarder.

Nu lijkt dat op de korte termijn voor de overgrote meerderheid van de investeerders geen enkel probleem, aangezien ze niet minen. Op de langer termijn kan dat echter de groei van de digitale coin in de weg staan. Dat heeft vanzelfsprekend wél gevolgen voor iedere investeerder. Stilstand betekent immers achteruitgang en dat is zeker het geval bij cryptocoins.

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁