Is Ripple de cryptocurrency van de toekomst?

Is Ripple de toekomst?

Natuurlijk is Bitcoin verreweg de meest bekende digitale coin en vertegenwoordigt deze coin ook de meeste waarde. In het kielzog van Bitcoin volgen er echter nog een hoop andere digitale valuta. Sommige daarvan lijkt geen lang leven beschoren maar anderen krijgen een gouden toekomst voorspeld van de experts.

Ripple is één van de coins waar in de toekomst ontzettend veel van verwacht wordt. Volgens sommige is Ripple zelfs de Bitcoin van de toekomst en gaat deze steeds meer waard worden. Op dit moment is de munt bovendien nog behoorlijk goedkoop waardoor het eenvoudig instappen is.

Maar gaat Ripple ook echt de nummer cryptocurrency van de toekomst worden? Gaat deze coin ook explosief stijgen in waarden? Het wordt in dit artikel besproken!

Ripple heeft een specifiek doel

Ripple heeft verschillende grote voordelen. Het feit dat het is ontworpen voor een specifiek doel is wellicht één van de grootste voordelen. Veel digitale coins zijn enkel ontworpen om de concurrentiestrijd met Bitcoin aan te gaan. Ripple is echter specifiek ontwikkeld voor betalingsproviders en financiële instanties. Het biedt als het ware een overkoepelend platform voor deze instanties.

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁

Die specifieke eigenschap zorgt er voor dat veel experts een gouden toekomst van Ripple verwachten. Ripple hoeft namelijk in principe (nog) geen concurrentiestrijd aan te gaan maar richt zich op een bepaald doel. Wanneer er alsnog concurrenten op dit gebied komen heeft Ripple in ieder geval al een flinke voorsprong.

Ripple is géén vervanging van andere munteenheden

Overal lees en hoor je dat digitale coins uiteindelijk de munteenheden die we nu in het dagelijks leven gebruiken gaan vervangen. Het is nog maar zeer de vraag of dat het geval gaat zijn. Dat is namelijk een enorme ingrijpende verandering die ontzettend veel tijd gaat kosten.

Ripple heeft dat doel helemaal niet. Wel wil Ripple als een soort brug functioneren tussen de verschillende munteenheden waar we nu gebruik van maken.

Tip: neem niet teveel risico’s en leer als beginnend belegger meer over het vak. Door een online cursus beleggen te volgen haal je meer rendement uit je beleggingen.

Internationale transacties
Concreet zou dat betekenen dat de digitale coin het eenvoudiger maakt om internationale transacties te voltooien. Dat is een hele waardevolle ontwikkeling voor een toekomst waarin grenzen steeds meer weg lijken te vallen. Je kunt nu al ontzettend snel internationale transacties uitvoeren met Ripple.

Waar het via de traditionele weg toch wel drie tot vier dagen kan duren, voltooi je een internationale transactie met behulp van Ripple in hooguit vijf seconden.

Banken ondersteunen Ripple

Een andere veelbelovende ontwikkeling is dat er inmiddels al behoorlijk wat banken en financiële instanties zijn die Ripple ondersteunen. Als zij het in de digitale coin zien zitten, is de kans behoorlijk aanwezig dat het een groot succes gaat worden.

Een flink aantal grote banken verspreid over de hele wereld is al bezig met het uitgebreid testen van Ripple. Daarmee ligt er een hele sterke basis voor de coin. De vraag voor veel mensen is alleen nog hoe lang het gaat duren voordat de waarden van de Ripple definitief de lucht in gaat schieten. Al moet daar direct bij gezegd worden dat het natuurlijk geen zekerheidje is dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.