Ripple kopen?

Ripple kopen in 2024? Hoe en waar kan je veilig en betrouwbaar Ripple (XRP) kopen?

Ripple is een bekende naam in de cryptowereld. Dit in Californië gevestigde bedrijf focust zich op samenwerking met banken. Dit maakt het anders dan veel andere crypto projecten, die zich juist richten op decentralisering en dus geen betrokkenheid willen van financiële instellingen.

🎁 Vandaag geeft Bitvavo een welkomstbonus van €1000,- GRATIS handelen weg! 🎁

Overweeg je om Ripple te kopen? Wat is de koers verwachting voor Ripple en waarom zou je XRP moeten kopen? In ons artikel vind je alle informatie die je nodig hebt.

Wat is het verschil tussen Ripple en XRP?

Eerst iets over het verschil tussen Ripple en XRP. Dit is belangrijk om te weten, aangezien mensen Ripple en XRP vaak met elkaar verwarren. Toch is het onderscheid vrij simpel. XRP is een munt en Ripple het bedrijf die het mogelijk maakt.

Deze onderneming bestaat sinds 2012 en is dus nog relatief jong. Tot 2015 opereerde het onder de naam Opencoin. Er werd besloten de bedrijfsnaam in Ripple te veranderen omdat het de betalingsprocedures uitvoerde onder de naam Ripple.

Wat doet Ripple?

RippleRipple focust zich op transacties tussen banken. Het bedrijf wil dit gestructureerder en sneller maken. XRP gebruikt de blockchain van Ripple om transacties tussen financiële instellingen te versnellen. Om dit mogelijk te maken kunnen financiële instellingen zich aanmelden bij de volgende 3 systemen:

  • xVia
  • xCurrent
  • xRapid

Waarom is XRP zo populair?

Bij de drie bovenstaande systemen hoort een token en dat is XRP. Op dit moment staat het in de top vijf van cryptovaluta met de hoogste marktkapitalisatie. Een van de redenen voor de populariteit van XRP is de snelle en betaalbare overdracht van waarde.

Bij een gemiddelde bank neemt een transactie soms dagen in beslag. Dit komt door het feit dat geld meestal niet rechtstreeks van je bank naar een plaatselijke bank gaat, maar dat het nog een tijdje wordt vastgehouden.

Wat is het maximum aantal transacties van XRP

Het maximum aantal transacties van XRP is zeker het vermelden waard: 1500 per seconde. Het heeft een maximum aantal munten dat ooit gemaakt zal worden, namelijk 100 miljard. Dit is meer dan het maximum van 21 miljoen Bitcoin. Ether heeft helemaal geen maximum aantal munten.

Ripple (XRP) koers

Hieronder zie je hoe de koers van Ripple verloopt. Als je de koers van Ripple over een jaar bekijkt dan zie je dat deze een behoorlijke stijging laat zien. Je kunt de koers per dag, week, maand en jaar bekijken. Als je Ripple wilt kopen dan kun je dit direct doen.

Wat maakt XRP anders dan andere munten?

Er zijn een aantal verschillen tussen XRP en andere cryptovaluta, zoals Bitcoin, Cardano, Ethereum en Litecoin. Zo wil XRP geen alternatief zijn voor het huidige betaalsysteem via banken. Bitcoin, Ethereum, VeChain en een aantal andere altcoins streven dat wel na.

Ze willen bijvoorbeeld geen betrokkenheid van een derde partij, zoals een bank, bij een transactie. Ripple heeft juist bestaansrecht dankzij banken. Sterker nog: het is ontworpen om het betaalsysteem van banken te verbeteren.

Dit is een belangrijk verschil met Bitcoin

Een belangrijk onderscheid tussen Ripple en Bitcoin is het mining proces. XRP kan niet gemined worden. Bij Bitcoin worden transacties meteen in een enkel blok samengevoegd. Vervolgens wordt het blok toegevoegd aan de blockchain.

Dit proces vereist veel rekenkracht. De computer die het snelst de juiste berekening kan maken ontvangt Bitcoins. Bij XRP is dit niet het geval omdat je het alleen, maar kunt kopen.

Waarom is XRP niet te minen?

De vraag is natuurlijk: waarom kun je XRP niet minen? Dat komt doordat Ripple de uitgifte van XRP gecentraliseerd heeft. Dit betekent dat alle XRP die ooit in omloop komen al bestaan. Inmiddels zijn er veertig miljard van de in totaal honderd miljard XRP vrijgegeven.

Dit betekent dat ze verhandeld worden op beurzen, zoals Binance, AnyCoin Direct en Coinbase. De resterende zestig miljard is nodig voor de Ripple Foundation. Deze organisatie geeft tot een miljard XRP per maand uit. Het deel dat niet gebruikt wordt gaat terug.

Hoe verloopt een transactie met XRP?

Voor een transactie bij een gewone financiële instelling moet je gewoonlijk vrij veel geld betalen. Dit is gelukkig niet het geval met XRP. Bovendien kun je wereldwijd in slechts enkele seconden voor een laag bedrag een aankoop doen met XRP. Dit verloopt in een paar stappen:

  • Je verricht een transactie
  • Je financiële instelling koopt XRP
  • Je bank stuurt de XRP naar de bank die het ontvangt
  • De ontvangende bank biedt je XRP aan
  • Het geld wordt op de rekening van de ontvanger gestort

Ripple kopen

Waar kan ik Ripple (XRP) kopen?

Misschien ben je inmiddels overtuigd van de voordelen van XRP. Gelukkig is het kopen van deze crypto heel simpel, want het is bij verschillende brokers verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan BTC Direct, Bitvavo en Coinbase.

Bedenk wel dat de waarde van cryptocurrencies sterk kan stijgen en dalen. XRP vormt daarop geen uitzondering. De cryptomarkt is erg volatiel. Zo was 2017 een topjaar voor XRP. Waar je aan het begin van het jaar $0,006 voor de munt betaalde, was de waarde aan het eind van 2017 maar liefst 3,65 dollar.

Hoe kies je een goede broker om Ripple te kopen?

Wie actief is op de cryptocurrency markt wil natuurlijk het beste rendement krijgen. Een van de manieren waarop je dit voor elkaar krijgt is de hulp inschakelen van een goede online broker. Daarnaast is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Stel jezelf eerst de volgende vragen:

Waarom wil ik investeren?

  • Heb ik een bepaald bedrag in gedachten die ik wil bereiken?
  • Wil je een klein bedrag verdienen of ga je echt voor het grote geld?
  • Welke handelsproducten wil ik gebruiken, crypto of bijvoorbeeld ook CFD’s?
  • Neem ik veel of weinig risico?

Kijk vervolgens naar de verschillende brokers en vergelijk ze op de volgende punten met elkaar:

  • Welke specialisaties biedt de broker?
  • Welke voorwaarden heeft de broker, bijvoorbeeld qua handelskosten?
  • Wat is het imago van de broker?
  • Geeft de broker duidelijke informatie?
  • Is er een goede klantenservice aanwezig?

Tip: lees reviews van brokers en vergelijk ze met elkaar

Om een antwoord te vinden op deze vragen dien je beoordelingen van eerdere klanten te lezen. Ze zijn vaak eerlijk en geven een goed beeld van de broker. Kies op basis van je antwoorden op bovenstaande vragen voor een bepaalde broker. Ontdek of deze makelaar zowel aan je eisen als aan je doelstellingen voldoet.

Kies een exchange of broker van goede kwaliteit

XRP kopen is niet ingewikkeld, maar het is zeer belangrijk om een goede exchange en/of broker te kiezen. Zo is Bitvavo zeker aan te raden. Wie actief wil zijn op een exchange moet een eigen account aanmaken. Vervolgens ontvangt de investeerder een digitale portemonnee om zijn of haar crypto in op te slaan.

Wat is het voordeel van een exchange of broker?

Hoewel exchanges en/of brokers door de afwezigheid van een centrale autoriteit wel eens voor criminele zaken zijn gebruikt. Bieden ze ook de mogelijkheid om geld op te slaan zonder dat je een spaarrekening nodig hebt. Dit opent een wereld van mogelijkheden voor personen die niet de beschikking hebben over een eigen betaalrekening.

Te gebruiken door elk persoon ter wereld

Helaas zijn er over de hele wereld mensen zonder spaarrekening. Denk bijvoorbeeld aan verschillende Afrikaanse landen. Crypto is in tegenstelling tot een bankrekening te gebruiken door elk persoon ter wereld, mét en zonder betaalrekening.

XRP kopen op Bitvavo met iDeal

Wil je graag in XRP handelen? Zoek dan een broker die dit aanbiedt. Een bekende Nederlandse naam is bijvoorbeeld Bitvavo. Dit een redelijk jonge crypto broker die in korte tijd een uitstekende betrouwbaarheid heeft opgebouwd. Het werd in 2017 opgericht door Tim Baarsse en Jelle de Boer. Deze mannen geloofden dat het kopen van cryptocurrencies zoals XRP veel simpeler kan.

Wat zijn de voor- en nadelen van Bitvavo?

Binnen van mum van tijd creëerden Baarsse en de Boer een systeem dat het kopen van crypto eenvoudiger maakt dan ooit. En dit is zeker niet het enige voordeel van Bitvavo:

  • Lage handelskosten
  • Betalen kan met iDeal
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Rente van staking is soms wel 10.5 procent, afhankelijk van de cryptomunt waar je voor kiest
  • Portefeuilles zijn verzekerd tot een bedrag van 255 miljoen
  • Een aparte stichting beheert de fondsen van gebruikers

Het wordt gecontroleerd door de Nederlandsche Bank (DNB). Dit moet criminele activiteiten zoals witwassen en financieren van terrorisme met behulp van crypto voorkomen.

Bij Bitvavo betaal je nu over de eerste 1000 euro helemaal geen handelskosten!

Ripple kopen bij Bitvavo

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Natuurlijk moet je je ook bewust zijn van de nadelen van Bitvavo:

  • Geen futures en margehandel mogelijk
  • Alleen digitale ondersteuning mogelijk, helpdesk is niet per telefoon bereikbaar

Van broker naar beurs

In maart 2019 vond een grote wijziging plaats bij Bitvavo. Het veranderde namelijk van een makelaar tot een beurs. Voor de minder ervaren belegger is er overigens nog steeds een eenvoudig te gebruiken dashboard beschikbaar. Bovendien introduceerde Bitvavo in het zomerseizoen van 2020 zowel een Android als iPhone app.

App van Bitvavo

Natuurlijk hebben we de app even bekeken. Het is mooi weergeven en alle informatie ziet er duidelijk uit. Ook fijn is dat het snel werkt. Gebruikers krijgen toegang tot de app met een pincode login. Dit is veel betrouwbaarder dan een applicatie waar een e-mail login nodig is.

Ripple kopen of niet?

De vraag Ripple kopen of niet? Is moeilijk te beantwoorden aangezien ik je geen advies zal geven dit wel of niet te doen. Wel kan ik zeggen als ik naar de koers van Ripple kijk van het afgelopen jaar dat het een munt is met veel potentie.

De prognose is dan ook dat Ripple in de toekomst verder zal gaan stijgen. Dit is te zien aan de grafieken van de laatste jaren die een gezonde financiële status aangeven.

Bitvavo

Ripple kopen? Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.
 

Account aanmaken