10 tips voor de beginnende cryptohandelaar

Waar moet je opletten bij het kopen en verkopen van crypto? Lees het in deze tips!

De cryptomarkt is compleet ontploft de laatste jaren. Investeerders van over de hele wereld besloten hun geld in de cryptomunten te stoppen. Enkele geluksvogels waren er jaren geleden al vroeg bij en wisten miljoenen te verdienen.

De kans om miljonair te worden met cryptocurrency is nog niet vervlogen, want de markt is onwijs onvoorspelbaar. Grote internationale bedrijven en particulieren kopen nog altijd massaal munten in, waaronder onbekende cryptomunten waar jij waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord.

Als jij graag wilt beginnen met handelen in crypto, dan is het wellicht slim om eerst onze 10 tips door te lezen.

Kennis is essentieel

Investeren met geldbedragen is nooit risicovrij en research doen is belangrijk. Je gaat jouw zuurverdiende geld natuurlijk niet in de eerste de beste cryptomunt investeren die jij online voorbij ziet komen. Je moet weten wat je doet en welke projecten het interessantst zijn.

Je hebt tegenwoordig de keuze uit duizenden cryptomunten.

Alle cryptocurrency hebben een eigen project, expertise en einddoel. Investeer alleen in munten waar jij voor de volledige 100% achterstaat. Bekijk ook bij welke exchange jij het beste kan gaan investeren. Je kan de exchanges vergelijken op klantvriendelijkheid, kosten en bereikbaarheid.

Daarnaast is het slim om even te checken of de exchange zijn klanten zal verzekeren bij eventuele diefstal van munten.

De crypto exchange Bitvavo is één van de betere opties. De Nederlandse exchange biedt veel zekerheid en lage transactiekosten.

🎁 Vandaag geeft Bitvavo een welkomstbonus van €1000,- GRATIS handelen weg! 🎁

Oefenen baart kunst

Investeren in cryptocurrency is niet altijd even eenvoudig. De markt is onvoorspelbaar en de koersen schommelen eigenlijk de hele tijd. Je kan ook eerst gaan oefenen in het handelen in crypto, bijvoorbeeld met een minimaal geldbedrag.

Na verloop van tijd heb jij het spelletje wel door en kan je wellicht met hogere bedragen gaan beleggen. Investeer alleen met geld dat je niet nodig hebt en dus kan missen. Mocht de koers flink zakken in korte tijd, raak dan niet gelijk in paniek.

Wat voor een handelaar ben jij?

Je kan door te oefenen ook achter jouw ware aard komen op het gebied van beleggen. Het is best belangrijk om te weten wat voor een belegger jij bent. Ga je voor de grote risico’s of speel je op safe? Het zijn vragen die alleen jij kan beantwoorden.

Daarnaast kan je op twee manieren handelen. Je kan ervoor kiezen om munten te kopen en een langere tijd te laten staan, met andere woorden een langetermijninvestering.

Je kan ook munten kopen en snel weer proberen te verkopen met een kleine winst. Je bent dan alleen wel constant actief en daar moet je de tijd voor hebben. De laatste optie kan ook aardig stressvol zijn.

Crypto tips

Ga niet voor één cryptomunt

Spreiden kan je helpen om succesvoller te worden als handelaar in cryptomunten. Het is nooit slim om al jouw geld in één cryptocurrency te investeren. Simpelweg door te investeren in meerdere munten is de kans op grote verliezen een stuk kleiner.

Spreiden is handig voor zowel korte als langetermijninvesteringen in cryptomunten. Het is daarnaast ook gewoon leuk om een ruim gevulde portefeuille te hebben.

Raak nooit in paniek

De cryptomarkt kan nog wel eens voor een grote verrassing zorgen, zowel positief als negatief. Niemand kan de markt echt goed voorspellen, dus neem ook nooit zomaar tips aan die jij online tegenkomt. Nogmaals, doe altijd zelf research naar projecten.

Je moet ook niet in paniek raken als de munten snel in waarde dalen. De verliezen lopen snel op en je bent waarschijnlijk geneigd om alles te verkopen. Dat is nooit een goede oplossing. Juist het vasthouden van de cryptomunten is belangrijk. De koersen zullen vanzelf weer stijgen, het is doodzonde om te snel je verlies te nemen.

Crypto kopen op het juiste moment

In de wereld van de cryptocurrency kom jij als nieuwkomer voor de nodige verleidingen te staan. De cryptomunten kunnen in een raptempo stijgen en misschien was je net te laat met kopen. Laat de munt dan even voor wat het is. Je moet namelijk kopen als de munt aan het kelderen is.

Je moet gebruik maken van de dipjes en op het juiste moment kopen. Het is ook de manier waarop de kortetermijnhandelaren hun slag slaan.

Inleg terughalen na een koersstijging

Stel jij hebt voor 100 euro aan cryptomunten gekocht en de waarde is binnen no-time gestegen naar 200 euro. Je hebt dan een mooie winst gemaakt, maar verkopen is niet verstandig. Je weet nooit wat er allemaal staat te gebeuren.

Je kan wel de inleg van 100 euro alvast innen, zodat je sowieso geen cent bent verloren. Alle winsten die jij boekt met het restant is alleen maar mooi meegenomen.

Verkoop niet alle cryptomunten

Je moet nooit alle cryptomunten uit jouw portefeuille verkopen. De markt is onberekenbaar en je weet nooit wat er nog allemaal zal gaan gebeuren met de koers. Je kan het beste een deel laten staan, zodat je later geen spijt hebt wanneer de koers extreem stijgt.

Je kan de munten ook laten staan en pas over enkele maanden weer controleren wat de waarde is.

Veiligheid is belangrijk

Veiligheid is misschien wel het allerbelangrijkste. Er zijn veel hackers actief die maar al te graag jouw cryptomunten willen stelen. Je moet jouw account bij een exchange goed beveiligen.

Kies geen gemakkelijk wachtwoord en zorg ervoor dat jij de 2FA activeert. Je geniet dan van een dubbele beveiliging, waardoor de kans op diefstal wel heel minimaal is. Je kan ook nog verdergaan en voor een fysieke wallet kiezen, het is dan voor een hacker echt onmogelijk om ook maar in de buurt van jouw cryptomunten te komen.

Blijf geduldig

Een cryptomunt kopen en vervolgens verwachten dat je morgen onwijs veel geld hebt binnengehaald, het is gewoonweg onrealistisch. Het zal niet zo snel gaan, want anders zouden wij allemaal miljonair zijn. Je moet geduldig blijven en niet te hard van stapel lopen.

Een langetermijninvestering is wellicht het beste voor een nieuwe cryptohandelaar. Misschien dat jij over een jaartje of twee wel een enorme winst hebt gemaakt.

Bonus tip: Volg een crypto cursus

Als je nu echt goed voorbereidt wilt zijn als je gaat beginnen met het investeren in cryptomunten dan is het volgen van een cursus de beste methode. Bij een dergelijke cursus zal alles uitgelegd worden zodat jij geen onnodige fouten maakt bij het handelen in crypto.

Een cursus die begint bij alle basistechnieken en doorgaat tot je een crypto trader bent is de Crypto Masterclass van Patrick Suiker en Derek Westra van Alles Over Crypto.

Ga Direct naar de kortingspagina

Let op! Dit is een tijdelijke korting de prijs gaat weer omhoog!