Litecoin kopen?

Litecoin kopen in 2024? Hoe en waar kan je veilig en betrouwbaar Litecoin (LTC) kopen?

Litecoin is een populaire cryptocurrency die bij verschillende brokers gekocht kan worden. Litecoin werd in oktober 2011 op Github uitgebracht door een voormalige Google medewerker genaamd Charlie Lee.

🎁 Vandaag geeft Bitvavo een welkomstbonus van €1000,- GRATIS handelen weg! 🎁

In tegenstelling tot de maker van Bitcoin, die bekend staat onder het synoniem Satoshi Nakamoto, is hij niet anoniem. Sterker nog: Charlie Lee is heel actief op social media en betrokken bij de ontwikkeling van zijn crypto. Wat is Litecoin precies, waarin verschilt het van andere cryptocurrencies en hoe kun je het kopen?

Wat is Litecoin?

Litecoin kopenLitecoin is een gedecentraliseerde peer-to-peer cryptocurrency. Dit klinkt ingewikkelder dan het is. In feite betekent het dat digitale transacties worden uitgevoerd zonder betrokkenheid van een derde partij, zoals een bank of een andere financiële instelling.

Traditionele betalingssystemen gebruiken valuta zoals de Dollar, de Euro en de Britse Pond. Litecoin is echter digitaal geld dat gebruik maakt van de rekeneenheid Litecoin (LTC). In totaal zullen er 81 miljoen Litecoins in omloop worden gebracht.

Welke voordelen biedt Litecoin?

Helaas bracht Litecoin’s afwijkende formule in het begin ook negatieve aspecten met zich mee. Zo waren de kosten van een enkele transactie in eerste instantie vrij hoog. Een transactie vroeg om het betalen van 0.02 LTC, wat veel hoger was dan de transactiekosten van 0.0001 BTC. Maar dit is inmiddels sterk verbeterd.

Snellere transactietijden

In 2013 kwam een nieuwe variant van Litecoin op de cryptomarkt, waar de transactiekosten 20 keer lager waren. Momenteel heeft de digitale munt lagere prijzen en een hoge transactiesnelheid. Een gemiddelde aankoop met Litecoin duurt slechts 2,5 minuut, terwijl bezitters van Bitcoins af en toe tot 10 minuten moeten wachten.

Litepay: wel of geen succes?

Litecoin is van plan in de toekomst een algemeen aanvaard betaalmiddel te worden. De lancering van Litepay leek een actie in de goede richting. Het is echter nog geen succes. Zal Litecoin in de komende jaren in staat zijn een groter publiek te bereiken? De toekomst zal het uitwijzen.

Heeft Litecoin ook nadelen?

Natuurlijk heeft Litecoin ook negatieve aspecten. Net als verschillende andere cryptocurrencies kan zijn waarde flink schommelen. Wees hierop voorbereid en raak vooral niet in paniek wanneer je geld verliest. Aan de andere kant heeft Litecoin in het verleden mooie koersstijgingen laten zien.

De kans dat je investering in Litecoin veel geld oplevert is dan ook aanwezig. Investeerders in Litecoin zijn positief gestemd en hopen dat deze crypto de munteenheid van de toekomst is.

Litecoin (LTC) koers

De Litecoin koers kent pieken en dalen zoals de Bitcoin koers en  iedere andere cryptomunt. Hieronder kan je de actuele Litecoin koers zien. Je kunt de koers per dag, week, maand en jaar bekijken. Als je Litecoin wilt kopen dan kun je dit direct doen.

Hoe kun je Litecoin kopen?

Je kunt Litecoin op verschillende manieren kopen. Zo kiezen veel investeerders voor een platform zoals Bitavo of BTC Direct. In dat geval moet je een account op deze sites aanmaken. Het aanmaken van een account gaat als volgt:

  • Ga naar registreren
  • Verifieer het opgegeven e-mailadres
  • Vul je persoonsgegevens in
  • Verifieer je identiteit
  • Stort geld op je account

Doorgaans neemt dit proces slechts enkele minuten in beslag. Tegenwoordig is het kopen van crypto simpeler dan ooit. Omdat Litecoin transacties heel snel gaan, heb je de munten binnen mum van tijd in je digitale portemonnee, die in de cryptowereld ook wel een ‘wallet’ genoemd wordt.

Waar kun je Litecoin kopen?

Wist je dat Litecoin ooit slechts 2,40 euro waard was? We hebben het nog maar over een paar jaar geleden. Sinds die tijd is de waarde van de munt ontzettend gestegen. Deze ontwikkeling heeft investeerders van over de hele wereld aangetrokken om Litecoin te kopen.

Litecoin is te kopen bij diverse veilige brokers die zich hebben gespecialiseerd in digitaal geld. Maar hoe kies je nu de beste online broker? Maak je geen zorgen. Wij hebben alvast voor jou een selectie gemaakt.

Litecoin

Bij welke brokers kun je Litecoin kopen?

BitPanda, Coinbase en CoinMama, zijn drie voorbeelden van brokers. Dit zijn plaatsen waar je crypto met fiat kunt kopen. Ook is het mogelijk om er Litecoin aan te schaffen met een creditcard. Bitpanda is een van de beste brokers van Europa.

Het voldoet aan Europese wetgeving en accepteert verschillende betaalmethoden, zoals bankoverschrijvingen, SEPA en creditcards. Het grote aanbod aan betaalmethoden maakt het wel heel gemakkelijk om Litecoin te kopen!

Wat zijn de nadelen van Bitpanda?

Bitpanda heeft ook een aantal nadelen waar je van op de hoogte moet zijn. Zo wordt het alleen in de Eurozone aangeboden en heeft het een rigoureus verificatieproces die je moet doorlopen. Doe je dit niet, dan word je niet toegelaten tot de broker.

Coinbase

Coinbase is zowel een handelsplatform als een broker. Het heeft een zeer goede reputatie en is sinds kort zelfs actief op de beurs. Bovendien kun je er verschillende wisselkoersen bekijken en heb je de keuze uit veel cryptocurrencies.

Gebruiksvriendelijk
Een van de redenen voor de populariteit van Coinbase is de gebruiksvriendelijkheid. Zowel beginnende als ervaren crypto traders kunnen er hun slag slaan. Daarnaast biedt Coinbase verschillende betaalmethoden aan, waaronder bankoverschrijvingen en creditcards.

Wat zijn de nadelen van Coinbase?

Een nadeel van Coinbase is dat het in een beperkt aantal landen wordt aangeboden. Op dit moment zijn er ongeveer dertig landen waar inwoners toegang hebben tot de broker. Dit terwijl andere platforms soms wel actief zijn in meer dan honderd landen.

Coinbase is dus niet wereldwijd actief, en dat is jammer. Daarnaast is Coinbase erg streng wat betreft verificatie. Account beperkingen zijn gebaseerd op welke ID controles je invult.

Bitvavo

Bitvavo is een populaire Nederlandse broker. Je hebt er de keuze uit verschillende betaalmethoden om je Litecoin mee af te rekenen. Dit is zeker een voordeel van deze broker. Denk bijvoorbeeld aan iDeal, Paypal, bankoverschrijvingen of creditcards.

Deze broker bereikt dan ook een grote doelgroep die op een nieuwe manier wil investeren, buiten de traditionele banken om.

Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

De populariteit van de Nederlandse broker Bitvavo neemt snel toe. Dit terwijl het nog maar sinds 2017 bestaat. De overzichtelijke interface is erg fijn om te gebruiken. Ook minder ervaren crypto investeerders kunnen er terecht. Ook fijn is dat het verificatieproces niet heel omslachtig en ingewikkeld is. Bovendien is Bitvavo de goedkoopste broker van Nederland.

Wat zijn de nadelen van Bitvavo?

Bitvavo brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Zo is het mogelijk om op de pc op geavanceerde wijze te traden, maar niet op de app. Daarnaast is futures en marging trading niet mogelijk.

Bij Bitvavo betaal je nu over de eerste 1000 euro helemaal geen handelskosten!

Litecoin kopen bij Bitvavo

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Litecoin kopen met iDeal

Als je Litecoin wilt kopen dan is het makkelijk als je dit via iDeal kunt betalen. Bij de meeste Nederlandse brokers zoals Bitvavo, Bitcoin Meester, Knaken en LiteBit is het tegenwoordig mogelijk om Litecoin te kopen met iDeal.

Waar moet je op letten bij het kopen van Litecoin?

Het spreekt voor zich, maar toch willen we beginnen met de belangrijkste tip wanneer je Litecoin wilt kopen: bewaar je cryptomunten op een veilige manier. Kies voor een dienst met goede beoordelingen. Het is mogelijk om een wallet op een exchange te hebben, maar besef wel dat er een risico is op hacken.

In plaats van deze zogeheten ‘hot wallet’ zou je ook een ‘cold wallet’ kunnen gebruiken. Dit betekent dat je een digitale portemonnee gebruikt die niet verbonden is met het internet. De kans op hacken of andere digitale problemen is daardoor gering.

Tip 2: Koop nooit een cryptocurrency die aan het stijgen is

Wanneer je van een vriend hoort dat een crypto een nieuw record heeft gevestigd, is het misschien lastig om je in te houden. Het is heel aanlokkelijk om de munt te kopen, maar doe het niet als het net flink gestegen is. Bijna elke cryptocurrency ondergaat na een sterke stijging een daling.

De kans dat je de stijging precies goed timed is kleiner dan de kans op succes. Het is veel verstandiger te wachten op het moment dat je gekozen cryptovaluta daalt. Koop het vervolgens tegen de laagste koers.

Tip 3: Kies een goede broker

Het aantal brokers en exchanges waar je Litecoin kunt kopen breidt zich steeds meer uit. We noemden er al drie, maar ook Binance, Satos en Bitonic zijn bekende namen. Kies voor een broker die goed bij jouw wensen en budget past.

Ook is het handig als het platform verschillende betaalmethoden ondersteunt zoals iDeal en dat je na een aankoop meteen kunt beginnen met handelen.

Hoe kies je een geschikte broker om Litecoin te kopen?

Sinds 2017 zijn cryptocurrencies steeds meer in de schijnwerpers komen te staan. Het lijkt er voorlopig niet op dat de hype voorbij gaat. Wist je dat er vandaag de dag al meer dan 5.000 cryptocurrencies op de markt zijn? Elke munt heeft zijn eigen mogelijkheden, voor- en nadelen.

Verdiep je daarom eerst in een cryptomunt voordat je een investering doet. Let ook op de volgende vijf aspecten:

1 – De gebruiksvriendelijkheid van het handelsplatform

Crypto trading vereist dat het handelsplatform van een broker gemakkelijk te gebruiken is en over geavanceerde functies beschikt. Het handelsplatform moet jou als handelaar in staat stellen om transacties uit te voeren, rekeningen te beheren en technische analyses uit te voeren.

Ook is het belangrijk om toegang te hebben tot het laatste crypto nieuws. Omdat cryptocurrency veel volatieler is dan andere markten, moet het handelsplatform in staat zijn daarop in te spelen.

2 – Geloofwaardigheid en betrouwbaarheid

In tegenstelling tot diverse andere markten is de cryptomarkt nog erg jong. Dat wil echter niet zeggen dat elke broker onbetrouwbaar is.

Kies voor en broker met goede kwalificaties, zoals licenties van gerenommeerde regelgevende instanties. Let ook op het team achter de crypto. Die moet zeker bestaan uit vakmensen met ervaring in de crypto en/of beleggingswereld.

3 – Klantenservice

Cryptocurrency handel vindt 24/7 plaats. Dit betekent dat je elk moment van de dag een probleem of een zorg kunt hebben. Probeer daarom een broker te vinden die dag en nacht beschikbaar is. Het moet een goede klantenservice hebben die vragen op een snelle en deskundige manier kan beantwoorden, ongeacht in welke tijdzone je woont.

4 – Technische hulp

De klantenservice is belangrijk, maar technische bijstand  is totaal iets anders. De meeste bedrijven hebben technische hulpgroepen om hun klanten te helpen met problemen op bepaald gebied. Helaas hebben veel crypto brokers geen technische hulp.

Ze vertrouwen op hun klantenservicemedewerkers die naar hun mening over voldoende kennis beschikken. Heb je een broker gevonden met technische ondersteuning? Dat is een heel goed teken.

5 – Kosten

Tenslotte moet je ook de vergoedingen en ook diverse andere kosten uitgebreid bestuderen voordat je een broker kiest om Litecoin te kopen. De aanbieder moet duidelijk maken welke kosten er in rekening worden gebracht en welke risico’s er eventueel aan verbonden zijn.

Litecoin kopen of niet?

Of je Litecoin moet kopen of niet? Die keuze is helemaal aan jou. Ik kan je daarin geen advies geven al kan ik wel zeggen dat de ontwikkleing van deze cryptomunt snel gaat en dat er goede ontwikkelingen staan aan te komen die de koers van Litecoin vrijwel zeker zal laten stijgen. Litecoin is een munt die je naast Bitcoin, Cardano, Ethereum, Ripple en VeChain zeker aan je portfolio kunt toevoegen.

Bitvavo

Litecoin kopen? Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.
 

Account aanmaken