VeChain kopen
?

VeChain kopen in 2024? Hoe en waar kan je veilig en betrouwbaar VeChain (VET) kopen met iDeal?

In 2015 richtte Sunny Lu uit Singapore een gloednieuw project op genaamd VeChain (VET). Deze private blockchain oplossing moest de wereld voorgoed veranderen. In een paar jaar tijd onderging dit project een aantal wijzigingen en maakte het een sterke groei door.

🎁 Vandaag geeft Bitvavo een welkomstbonus van €1000,- GRATIS handelen weg! 🎁

Vandaag de dag is VeChain een multifunctioneel blockchain systeem met een veelbelovende toekomst. Waarom is het een goed idee om VeChain te kopen en wat zijn de verwachtingen voor VeChain? Je leest het in dit artikel!

Wat is VeChain?

VeChain kopenHet team achter VeChain moet al talloze keren geproost hebben op hun succes. Ze zijn er in geslaagd om een wereldwijd digitaal systeem te creëren. Anno 2024 gebruikt VeChain een brede waaier van mogelijkheden die het inbouwen van blockchain voor diensten een stuk gemakkelijker maken.

VeChain tokens

Transacties binnen VeChain’s blockchain vinden plaats met behulp van VeChain tokens (VET). VeChainThor Tokens (VTHO) zijn in feite de brandstof van deze cryptocurrency. Deze secundaire tokens worden gebruikt om acties uit te voeren op de blockchain.

Elke gebruiker in het netwerk heeft een eigen rol. De exacte status is afhankelijk van de hoeveelheid VET die hij of zij heeft.

Beloningen

Op het moment dat een gebruiker een transactie doet op de blockchain of een smart contract aanmaakt, wordt 70% van de betaling in VTHO geplaatst. De overige 30% wordt gebruikt als beloning voor validators, die elke transactie verifiëren die binnenkomt.

VeChain (VET) koers

De koers van VeChain (VET) is erg volatiel. Hieronder kun je de actuele VeChain koers bekijken. Het is ook mogelijk om de koers per week, maand of voor een jaar terug te bekijken. Zo krijg je een goed inzicht hoe de koers van VeChain zich ontwikkeld heeft. Als je VeChain wilt kopen dan kun je dit ook direct doen.

VeChain anno 2024

VeChain is anno 2024 vooral een blockchainaanbieder in de bedrijfswereld. Het wil een gedistribueerde omgeving ontwikkelen voor organisaties, zowel nu als in de toekomst. Dit zal voor een betere en meer betrouwbare samenwerking zorgen tussen bedrijven en/of organisaties.

Wat zijn de voordelen van VeChain?

VeChain biedt allerlei voordelen en dit maakt het aantrekkelijk om te kopen. Zo heeft het een ervaren team achter zich staan. Ze zijn professioneel en werken al jaren in de crypto industrie. Ook belangrijk is dat er steeds meer dApps op het VeChain platform worden gebouwd.

Het aantal dApps neemt alleen maar toe, en dat is een goed teken.

Ook dit zijn enkele voordelen van VeChain:

Het is zeer innovatief

RFIDs, informatie manipulatie en nepproducten vermijden: VeChain heeft een duidelijk doel, is zeer innovatief en zou de wereld kunnen veranderen. Het heeft daadwerkelijk een functie en heeft daarnaast kwaliteit van producten hoog in het vaandel staan.

Het gebruikt speciale chips die informatie geven

Aanvankelijk verwierf VeChain wereldwijde populariteit vanwege zijn slimme als handige chips waarmee producten gevolgd konden worden. Denk hierbij aan een QR code, een RFID tracker of een NFC chip.

Omdat al deze voorwerpen van slimme chips zijn voorzien, is de informatie over een product voor gebruikers tegenwoordig veel duidelijker en betrouwbaarder.

Het is een veelzijdig platform

VeChain is een veelzijdig platform dat het haalbaar maakt om een product van fabriek tot eindgebruiker te volgen. Denk bijvoorbeeld aan kleding, parfums of alcohol. De ontwerpers van het systeem hadden dit in 2015 niet altijd voor ogen. Ze bedachten een toepassing waarmee vervalsing van producten kon worden bestreden met blockchain. Die moest het volgende bereiken:

 • Meer veiligheid van producten
 • Meer geloofwaardigheid van producten
 • Beveiliging tegen namaak
 • Optimalisering van toeleveringsketens
 • Mogelijkheden uitgebreid

De bovenstaande doelen zijn inmiddels bereikt. Vervolgens breidde VeChain zich veel verder uit. Zo ontstond in 2017 de VeChainThor blockchain voor gedecentraliseerde toepassingen (dApps).

Natuurlijk brengt VeChain ook een aantal nadelen met zich mee:

De adoptie is vrij langzaam

Ondanks de geweldige technologie is de adoptie van VeChain niet heel snel. Je zou kunnen beweren dat het zijn tijd een beetje vooruit is, aangezien RFID en de authentificatie van voorwerpen op de blokketen nog niet zo wijdverbreid zijn.

Dit is te wijten aan het feit dat er dagelijks honderden namaakartikelen en -goederen onder ons circuleren, wat betekent dat deze moderne technologie nog niet volledig wordt toegepast.

VeChain en de bedrijfswereld

Het genereren van een blok in VeChainThor duurt tien seconden. Volgens het team achter het project is de blockchain in staat om 10.000 transacties per seconde te verwerken. Dat is mooi, maar de belangrijkste eigenschap van VeChainThor is dat het de blockchaintechnologie introduceert bij bedrijven.

Het uiteindelijke doel is om bedrijfstechnologieën te vereenvoudigen, naast het maken van transacties van en naar bedrijven via de blockchain.

VeChain

Met welke partners werkt VeChain samen?

Bovendien wil VeChain de informatiestromen een stuk overzichtelijker maken. Dat doet het bedrijf zeker niet alleen. Om zijn nieuwe doelstellingen te realiseren, werkt VeChain samen met verschillende grote namen, zoals de BMG Group, Walmart, Microsoft en Shanghai Gas. Ook werkt VeChain samen met deze partijen:

PriceWaterhouseCoopers (PwC): Een van de grootste wereldwijde accountantskantoren met als klanten onder meer IBM, Ford, Dell, Cisco.
BitOcean: Een cryptocurrency exchange met volledige licentie van de Japan Financial Services Authority.

Indrukwekkende lijst
Tot op heden zijn er meer dan 40 strategische partners vermeld op de officiële website van VeChain. Het is het indrukwekkende resultaat van intensief werk waar niet veel bedrijven mee voor de dag kunnen komen.

Overeenkomsten tussen VeChainThor blockchain en Ethereum blockchain

De nieuwe VeChainThor blockchain is op een aantal vlakken vergelijkbaar met de Ethereum blockchain. Het heeft namelijk een aantal technische blokken van Ethereum overgenomen. Deze bestaan uit de Ethereum Virtual Machine (EVM) en ook het accounting/balance blockchain model.

Wat doet de EVM?

De EVM implementeert codes van benaderende algoritmische complexiteit. De accounting/balance blockchain versie controleert het saldo van een rekening om te zien of het groter of gelijk is aan de bestedingstransactie.

Waar kun je VeChain kopen?

Of je wel of niet VeChain koopt is natuurlijk jouw eigen keuze. Je kunt VeChain Thor met euro’s kopen op onder andere de Nederlandse beurs Bitvavo. Deze broker en exchange bestaat sinds 2017 en is populair bij binnenlandse investeerders. De lage transactiekosten hebben daar zeker mee te maken.

Een aantal bijzondere feiten over Bitvavo:

 • De slogan is ‘Trade the Future’
 • Het heeft een minimalistische stijl
 • Het heeft meer dan 10.000 klanten in Europa
 • Het support team is beschikbaar in het Nederlands en Engels
 • Het heeft een affiliate programma met mooie commissies

Goedkoop VeChain kopen en betalen met iDeal

Je wilt natuurlijk zo goedkoop mogelijk jouw VeChain munten kopen. Nu is de prijs van een cryptomunt bij iedere broker hetzelfde maar toch is het mogelijk om goedkoop in te kopen. Je doet dit door onder andere te kijken naar de transactiekosten die je gaat betalen. VeChain bij Bitvavo kopen is daarom de goedkoopste manier vanwege de lage transactiekosten die je moet betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van Bitvavo?

Lees je goed in voordat je VeChain koopt bij een bepaalde broker of exchange. Verdiep je bijvoorbeeld in de voor- en nadelen. Wij hebben alvast de plus- en minpunten van Bitvavo voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen:

 • De transactiekosten zijn laag, maximaal 0,25 procent
 • Mooie staking rente tot 10.5 procent
 • Wallets zijn verzekerd tot 255 miljoen dollar
 • Een aparte stichting beheert alle fondsen van gebruikers
 • Het is zeer goed beveiligd

Bij Bitvavo betaal je nu over de eerste 1000 euro helemaal geen handelskosten!

VeChain kopen bij Bitvavo

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Nadelen:

 • In de app kun je geen advanced trading doen
 • Het is niet mogelijk om aan futures/leverage te doen
 • Er is geen telefonische helpdesk

VeChain kopen op een exchange: waar moet je op letten?

Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende soorten exchanges en/of brokers. Neem de tijd voordat je een keuze maakt. Vind je privacy belangrijk? Kies dan voor een exchange of broker waar al jouw gegevens vertrouwelijk blijven.

Dit komt overeen met het doel van Bitcoin, namelijk decentralisatie en soevereiniteit creëren. Dergelijke plekken worden ‘decentrale exchanges’ genoemd.

Wat is een decentrale exchange?

Een decentrale exchange is autonoom en heeft geen centraal controlepunt. Dit houdt in dat er geen raad van toezicht  aanwezig is om in de gaten te houden of alles volgens de richtlijnen verloopt. In plaats daarvan zorgen blockchain, versleutelde informatie en nodes voor alle controles.

Wees je bewust van KYC

Hou er rekening mee dat niet elke exchange gedecentraliseerd is. Dit is belangrijk om te weten, aangezien je bij sommige brokers of exchanges een zogeheten Know Your Customer (KYC) moet doorlopen. Dit betekent dat je alsnog persoonlijke informatie moet delen om gebruiker te mogen worden.

Wat is de toekomst van VeChain?

VeChain levert blockchain oplossingen aan bedrijven. Dit klinkt veelbelovend, en dat is het ook. Dit bedrijf maakt daadwerkelijk gebruik van toepassingen om de wereld te veranderen. In dat opzicht is het geen verrassing dat het zoveel partners uit het bedrijfsleven heeft.

Maar ook de gezondheidszorg, de auto-industrie en zelfs de modewereld kunnen profiteren van de blockchain-technologieën die VeChain biedt.

VeChain kopen of niet?

VeChain kopen of niet? Daar kan ik je niet in adviseren. Wel kan jezelf zien dat de koers van VeChain het afgelopen jaar een mooi resultaat heeft laten zien. Ook voor de toekomst staan er bijzondere dingen in de planning waardoor de prognose er goed uit ziet voor deze cryptomunt. VeChain is een munt die je in je portfolio kunt hebben naast Cardano, Ethereum en Litecoin.

Bitvavo

VeChain kopen? Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.
 

Account aanmaken