Leren beleggen? Hoe doe je dat…

Hoe leer je beleggen

Tegenwoordig gaan we steeds meer beleggen, als je het vergelijkt met 10 jaar geleden dan zijn er nu veel meer beleggers actief in Nederland. En dat is ook niet zo vreemd als je kijkt wat de reden hiervoor is.

Allereerst beleggen de mensen die wat extra geld hebben tegenwoordig omdat de rente over het spaargeld bijna niets meer oplevert. De tweede reden is dat er veel meer beleggingsproducten zijn waar je vandaag je geld in kunt steken.

Neem bijvoorbeeld de Bitcoin en andere cryptocurrency. Het is natuurlijk leuk en interessant om te gaan beleggen maar voordat je jouw geld belegt zul je eerst moeten leren beleggen.

Leren beleggen

Doordat er ontzettend veel vraag is naar de verschillende beleggingsproducten zijn ook de leermiddelen om goed te leren beleggen toegenomen. Neem bijvoorbeeld de site waar je nu op zit… wij zijn hier ook na vele jaren ervaring in het beleggen om onze kennis over te dragen aan de beginnende belegger.

Je kunt dus leren beleggen door een beleggingscursus te volgen, maar je kunt ook boeken lezen over het beleggen. Leren beleggen als dummy is iets waar je de tijd voor moet nemen en je moet de manier zoeken welke voor jou het beste werkt. Want de één leert beleggen via een online cursus en de ander leest liever een boek over het beleggen.

Beleggingsproducten

We haalden het zojuist al even aan maar er zijn op het moment erg veel beleggingsproducten waar jij je geld in kunt steken. Als ik je een tip mag geven begin te beleggen in één product. Door in meerdere producten te beleggen raak je snel het overzicht kwijt en dan zul je merken dat het beleggen al snel niet meer zo leuk gaat worden als dat het kan zijn.

De producten waaruit je kunt kiezen zijn bijvoorbeeld: aandelen, grondstoffen, wisselkoersen, vastgoed, onroerend goed en cryptocurrency. En dit is nog maar een kleine greep uit het aanbod beleggingsproducten.

Tip: als beginnende belegger is het verstandig om in slechts één beleggingsproduct te beleggen. Door je meteen op meerdere producten te storten raak je snel het overzicht kwijt en zal je uiteindelijk een groter risico lopen.

Broker kiezen

Kies de broker die bij je past. Als je gaat beleggen dan heb je een broker nodig, er zijn veel online brokers. Je kunt er ook voor kiezen om de bank waar je nu je geldzaken regelt als broker uit te kiezen. De meeste mensen doen dit echter niet.

Het vaakst wordt er gekozen voor een online broker. Let er bij het uitzoeken van een broker op dat je de voorwaarden en de premie welke je moet betalen goed bekijkt. Het is zonde als je teveel moet afdragen aan je broker, dit gaat namelijk allemaal van je winst af.

Een goede beleggings tool is de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk.

Cursus volgen

Door het volgen van een cursus om te leren beleggen weet je dat je onder begeleiding leert beleggen. Het voordeel hiervan is dat als je met vragen komt te zitten je altijd iemand hebt waar je deze aan kunt stellen. De cursus die ik zelf aanbied duurt 6 weken en is geheel online te volgen.

Als je vragen hebt dan kun je deze altijd aan mij stellen. Binnen 24 uur heb je antwoord op al jouw vragen over beleggen. De leerstof is zo op gebouwd dat je enthousiast blijft door de teksten en afgewisseld met video’s. Inmiddels hebben al enkele honderden cursisten onze cursus gevolgd en met hun feedback hebben we de cursus steeds beter weten te maken.

Bovendien betaal je eenmalig een bedrag van 37 euro en je hebt onbeperkt toegang tot de cursus. Je kunt dus zeggen dat je door een minimale investering kunt leren beleggen in 6 weken tijd.