Tips voor beginnende investeerders in cryptocoins

Handige Tips

Nog steeds zijn er mensen die nu beginnen met het investeren in cryptocoins. Dat vinden sommigen misschien wat laat maar dat is het in zijn geheel niet. Ook als je nu nog begint, kun je er flink veel geld mee verdienen. Dat hangt er namelijk, maar net vanaf hoe je het precies aanpakt.

Heel veel kenners verwachten bovendien dat de cryptocoins nog veel meer zullen gaan stijgen in waarde.

Er zijn ook steeds meer ‘leken’ die mee willen profiteren en daarom coins kopen. Maar het is niet altijd verstandig om in het wilde weg te investeren. Om je op weg te helpen geven we je hieronder enkele belangrijke crypto tips.

Werk met een vooraf bepaalde strategie

Misschien wel de allerbelangrijkste tip. Ga niet zomaar cryptocoins kopen en zien waar je uitkomt maar bepaal vooraf een strategie. Daarin kun je bijvoorbeeld opnemen voor hoeveel je gaat investeren en in welke coins je dat wil gaan doen. Ook is het belangrijk om daarin op te nemen wanneer je stopt.

Een strategie vooraf op papier zetten voorkomt dat je domme beslissingen neemt die gebaseerd zijn op emotie en impulsen. Wees streng voor jezelf en zorg er ook voor dat je jezelf strikt aan je strategie houdt.

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁

Schaf een goede wallet aan

Als je cryptomunten wilt aanschaffen, dien je te beschikken over een wallet. Dit is een soort digitale portemonnee waarin je digitale coins worden opgeslagen. Er zijn tal van verschillende wallets beschikbaar. Voorbeelden daarvan zijn software wallets, online wallets en paper wallets en hardware wallets.

De laatste twee zijn zonder twijfels de beste en meest veilige optie. Daar betaal je in de meeste gevallen echter ook geld voor terwijl software wallets en online wallets vaak veilig zijn. Het is de investering echter meer dan waard.

Tip: door een online cursus beleggen te volgen haal je meer rendement uit je inleg als beginnend belegger.

Zorg dat je op de hoogte bent

Kennis is macht. Dat geldt zeker bij cryptocoins. Zorg dat je jezelf voortdurend voorzien van nieuwe informatie over de markt en dan met name de coins waar je in investeert. Op die manier kun je bepaalde gebeurtenissen wellicht zien aankomen en daar vooraf al op inspelen. Dat kan je ontzettend veel geld opleveren of heel veel verlies besparen.

Richt je overigens niet alleen maar op de coins waar in je investeert. Door op de hoogte te blijven van de hele markt kun je bijvoorbeeld ook een complete breakdown aan zien komen en op tijd verkopen. Of je ziet een gouden kans in een bepaalde nieuwe kans en je koopt terwijl de prijs nog heel laag is!

Bekijk de gratis bitcoin training!

Kies de juiste coin!

Het is verleidelijk om alleen in de Bitcoin te willen investeren. De koers van de Bitcoin laat geregeld mooie resultaten zien maar er is meer. De keuze van de cryptocoin waarin je investeert is ontzettend belangrijk. Er zitten namelijk heel veel coins tussen die het investeren niet waard zijn en uiteindelijk alleen maar verlies opleveren. Het gaat erom om die ene coin eruit te halen die juist wel heel veel potentie heeft.

Daarbij is het ook belangrijk om jezelf te beseffen dat het in dat geval een langetermijninvestering kan zijn. Sommige coins hebben nu eenmaal wat tijd nodig om te aarden maar schieten daarna enorm de lucht in. Verkoop dus vooral niet te vlug wanneer je jouw vertrouwen in een bepaalde coin hebt gesteld.

✅ 1#. De Crypto Masterclass – 👉 Volg de online training
✅ 2#. Crypto Community – 👉 Bekijk de gratis training
✅ 3#. X10 met Crypto – 👉 Bekijk de gratis video