Klik hier voor 50% korting op onze online cursus

Tips voor beginners in cryptocurrency

Leren beleggen

Tips voor beginners in cryptocurrency

Handige tips voor beginners in cryptocurrency

Als je de laatste maanden niets over cryptomunten hebt gehoord, ben je of ontzettend druk geweest of je hebt je bewust afgesloten van deze hype. Vrijwel iedereen heeft inmiddels namelijk wel iemand in zijn of haar omgeving die investeert in Bitcoin of één van de andere cryptocoins. Vooral in 2017 leverde dat heel veel geld op. De meeste coins stegen in dat jaar namelijk explosief. Het kan echter nog steeds lonen om in te stappen. Ook jij kunt gewoon investeren in bepaalde cryptomunten wanneer je dat wil. Daar hoef je echt niet direct duizenden euro’s in te steken. Je kunt ook voor veel minder geld investeren. Wel is het slim om jezelf vooraf goed te verdiepen. Ben je daar juist mee bezig en ben je op zoek naar goede tips voor beginners? Dan is deze blog precies voor jou geschreven!

Leer nu beleggen

Spreiden, maar niet teveel!

Je kansen spreiden is altijd goed. Dat is zo wanneer je bijvoorbeeld naar het casino gaat of wed op sportwedstrijden. Bij het investeren in cryptocurrency is dat eigenlijk precies hetzelfde. Dat is ook niet zo vreemd. Wanneer je al je geld op één coin inzet, loop je simpelweg een veel groter risico dan wanneer je het spreid over diverse coins. Toch is het bij spreiden niet zo dat je niet veel genoeg kunt spreiden. Je kunt er namelijk ook volledig in door slaan. Het is niet verstandig om je geld te spreiden over twintig of dertig verschillende coins. Je komt dan namelijk al heel snel uit bij coins die je minder goed kent en waarvan het risico ook veel minder goed te voorspellen valt. Het slimste is dus om wel te spreiden, maar dan op bekende coins. Spreid het geld dat je wil inzetten daarom over enkele bekende cryptocoins die zichzelf al reeds bewezen hebben en waar jij vertrouwen in hebt!

Tip: loop minder risico door een cursus beleggen te volgen of ga boeken lezen over beleggen. Je zult merken dat je hierdoor meer rendement behaald en teleurstellingen voorkomt.

Lange of korte termijn?

Beslis vooraf op welke manier je wilt handelen. Dat kan namelijk in principe op twee verschillende manieren. Allereerst kun je investeren op de korte termijn. In dat geval investeer je voor een bepaald bedrag waarna je heel goed de koers in de gaten houdt. Typerend voor cryptocurrencies zijn namelijk de extreme koersschommelingen. Zodra de coin waarin je geïnvesteerd hebt heel hoog staat, verkoop je deze snel en koop je juist weer een andere coin die op dat moment laag staat. Op die manier kun je eigenlijk de hele dag door handelen. Je kunt daarnaast ook kiezen voor de lange termijn. Daarbij koop je voor een bedrag in en beslis je zelf vooraf wanneer je stopt. Dat kan na een bepaalde periode zijn maar ook wanneer je een bepaalde hoeveelheid winst hebt. De meeste investeerders kiezen voor deze laatste optie. Dat kost namelijk veel minder tijd en je neemt in principe ook minder risico.

Raak niet in paniek

Een belangrijke tip voor mensen die gaan investeren in cryptocurrency is om vooral niet in paniek te raken. Zoals net al ter sprake kwam, kennen de meeste cryptocurrencies behoorlijke koersschommelingen. Het is echter belangrijk om daar niet van in paniek te raken en ineens te verkopen. Je zult de eerste niet zijn die in blinde paniek zijn of haar coins verkoopt nadat deze 20 procent zijn gezakt om er vervolgens een week later achter te komen dat ze hoger staan dan ooit.

Geen reactie's

Geef een reactie