BUX Zero review (2022)

Is BUX Zero 100% Betrouwbaar?

Misschien ken je BUX wel van de befaamde televisie- en radioreclames. Daarin wordt BUX gepresenteerd als dé smartphone-app die het beleggen op de beurs gemakkelijker maakt. Sterker: het moet toegankelijk worden voor iedereen.

BUX zegt niet voor niets: ‘Play with the big boys’. Maar wat is BUX Zero nu eigenlijk? Wie zitten er achter BUX? En wat zijn de voor- en nadelen van deze app? 

Hoe beoordelen wij in deze BUX review?

BUX Zero reviewHet beoordelen van een beleggingsplatform doen wij aan de hand van enkele criteria en ervaringen die wij met BUX hebben. Maar ook de BUX ervaringen van andere gebruikers nemen wij mee in onze review.

Wij hebben zelf al vele jaren ervaring opgedaan in het beleggen en het investeren in aandelen, ETF’s en crypto zodat wij een onafhankelijke review kunnen schrijven over ieder beleggingsplatform.

De BUX ervaringen van ons en van andere gebruikers zijn de leidraad voor deze BUX review.

BUX Zero review

Maak in enkele stappen een account aan en ervaar het gemak waarmee je kunt beleggen met BUX.

Wat is BUX?

BUXBUX is een online beleggingsplatform. Je kunt hier beleggen op verschillende manieren. Voor elke manier van beleggen is een eigen naam bedacht. Zo kun je bijvoorbeeld met BUX Zero traden in aandelen en ETF’s, met BUX X beleggen in CFD’s en met BUX Crypto kun je cryptocoins verhandelen.

Het idee achter BUX is het ingewikkelde en moeilijke van beleggen uit de handelswijze te halen. BUX wil graag dat beleggen voor iedereen haalbaar is en dat het gemakkelijk te begrijpen is. Om te leren beleggen, kun je ook eerst gebruikmaken van een simulator van BUX.

Wat is de missie van BUX?

Het idee van BUX is dat iedereen kan beleggen. Je speculeert over de koersen van aandelen, koopt zelf aandelen of handelt in crypto.

De gebruiker doet zogenaamde ‘trades’. Wanneer je handelt in zogenaamde CFD’s, geef je aan of je vermoedt dat een aandeel stijgt of daalt.

BUX wil de beurs toegankelijk maken voor mensen zonder veel ervaring met beleggen. Dat maakt de app mogelijk door onder meer FunBUX ter beschikking te stellen. Hiermee kun je de markt simuleren en oefenen. FunBUX is een fictieve valuta van BUX zelf. Spelenderwijs leer je hoe aandelen werken en hoe speculeren werkt.

Volgens BUX begrijpen beleggers de wereld beter. Tegenover RTL Z verklaarde de directeur dat ‘de beurs een afspiegeling is van wat er in de wereld gebeurt. Als je actief bent op de beurs, begrijp je vanzelf een stuk beter hoe dingen in de wereld werken.’

Wie zit er achter BUX?

De drijvende kracht achter BUX is directeur Nick Bortot. Hij bedacht de app in 2014. In het begin van 2020 had de app al meer dan 2 miljoen geregistreerde gebruikers. BUX is in de loop der jaren uitgegroeid tot een ervaren broker met een licentie van de Autoriteit Financiële Markten.

BUX Zero

BUX appBUX Zero is het standaard trading platform voor traden in aandelen en ETF’s. Het heet BUX Zero, omdat je lage transactiekosten betaalt voor het handelen in deze producten. In 2019 werd dit platform gelanceerd als tweede BUX-app.

Het is in die paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste beleggingsplatformen. Je kunt hier alleen handelen in aandelen en ETF’s. Wie wil beleggen in CFD’s of cryptomunten zal BUX X of BUX Crypto moeten gebruiken.

Wie in aandelen handelt, koopt als het ware een deel van een bedrijf. De waarde van het aandeel verandert aan de hand van de bedrijfsprestaties. Gaat het goed met het bedrijf? Dan zal de waarde van jouw aandeel stijgen.

Gaat het niet zo goed? Dan daalt de waarde van jouw aandeel. ETF’s zijn bundelingen van aandelen. Je kunt bijvoorbeeld via ETF’s beleggen in de AEX: de Amsterdamse beurs. ETF’s voor de AEX zijn samengesteld uit de 25 meest waardevolle en verhandelde aandelen van ons land.

BUX X

BUX X is eigenlijk waar het allemaal mee is begonnen. Het is de oudste app van BUX. Hiermee verhandel je CFD’s: Contracts for Difference. Dit zijn derivaten van aandelen en ETF’s.

Anders dan bij aandelen, koop je niet een stukje van een bedrijf, maar bezit je een derivaat. Je speculeert over de koers van het aandeel en probeert daarmee geld te verdienen.

Denk je dat het aandeel omhoog gaat? Dan koop je een CFD. Als de koers daadwerkelijk stijgt, maak je winst. Maar als de koers daalt, en je speculaties niet klopten, zul je verlies lijden.

Bij BUX kun je CFD’s verhandelen met een hefboomoptie. Je kunt daardoor met een kleine inleg veel winst pakken. Aan de andere kant zijn er ook behoorlijk wat risico’s verbonden aan handelen in CFD’s. Daardoor kun je snel geld kwijtraken. Daarom is het slim om te werken met de stop-loss optie van BUX. Je kunt dan zelf je verlies beperken.

BUX Crypto

BUX cryptoBUX Crypto is de jongste telg van de BUX-familie. Het is geheel gericht op het verhandelen van cryptocoins. Het voordeel van cryptocoins is dat de waarde er snel van kan stijgen. Het nadeel van cryptocoins is dat de waarde ervan snel kan dalen. 🤗

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar als je nog nooit van crypto hebt gehoord: cryptomunten zijn digitale munten waarmee je ook offline kunt betalen. Deze munten zijn opgeslagen in een kasboek, door middel van blockchain technologie.

Dat is een keten van data die heel goed wordt beveiligd door cryptografie. Volgens enthousiastelingen zouden cryptomunten ons dagelijks geld kunnen vervangen. De blockchain technologie is veel belovend en financieel experts vinden het een interessante ontwikkeling. Bij BUX kun je dus ook handelen in deze virtuele munten.

Is beleggen via BUX helemaal gratis?

In bepaalde gevallen is beleggen via BUX gratis en in andere gevallen betaal je €1,- per order. Voor de valutawisselkoers betaal je 0,25% aan FX toeslag. Beleggen via BUX is dus niet altijd gratis maar de kosten zijn zeer laag te noemen. Verder in deze review beschrijf ik alle kosten voor het handelen bij BUX.

Hoe werkt BUX? Een stappenplan

Wil je aan de slag met BUX? Dan is het handig om eerst dit stappenplan te volgen:

1. Download de app

Allereerst is het belangrijk dat je de app van BUX downloadt. Dit kan via de Apple App Store of de Google Play Store. Download geen apps van andere locaties dan deze stores. Zo weet je zeker dat je echt met de BUX-app te maken hebt en dat je veilig kunt handelen.

2. Maak een account aan

Een account aanmaken bij BUX is net zo simpel als het registreren van een account op welke andere site dan ook. Meld je aan via de knop, en vul de benodigde gegevens in. Het aanmaken van een account wijst zichzelf.

3. Doe de test

Voordat je begint met BUX, wil BUX graag weten of je genoeg kennis hebt over beleggen, aandelen en crypto. Daarom moet je een soort toets maken. Vul de antwoorden op de vragen nauwkeurig in en wacht of je bent geslaagd.

4. Upload je ID en begin met traden

Ben je geslaagd? Dan kun je nu je ID-kaart uploaden. BUX moet een kopie hiervan hebben om aan hun licentie te voldoen. Regels stellen dat BUX precies moet weten wie hun klant is. Een ID-kaart telt meteen als een garantie dat de klant daadwerkelijk is wie hij zegt te zijn. Na het uploaden kun je beginnen met traden.

5. Geld storten en handelen

Om te kunnen beginnen met traden, moet je eerst geld storten. Zo kun je bijvoorbeeld aandelen kopen. Hiervoor heb je een geverifieerd account nodig. Geld storten doe je via een versleutelde verbinding, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je online veiligheid.

Je kunt geld storten met je creditcard of simpelweg met iDeal. De meeste Nederlandse beleggers maken gebruik van iDeal.

Met iDeal moet je minimaal 50 euro en kun je maximaal 19.000 euro storten. Het geld staat dan direct op je account. Met een creditcard is het minimum 50 euro en het maximumlimiet 40.000 euro. Met een Tikkie kun je minimaal een cent over maken en maximaal 19.000 euro. Je betaalt bij het storten geen fees en het geld staat direct op je BUX-account.

6. Geld opnemen

Heb je geld verdiend? Dan kun je dit direct opnemen, mits je een geverifieerd account hebt. Je kunt het geld laten uitbetalen met dezelfde methode als waar je het mee gestort hebt. Om de uitbetaling succesvol te laten plaatsvinden, moet de rekening op dezelfde naam staan als je account bij BUX.

Gemiddeld duurt het zo’n drie tot vijf werkdagen voordat het geld op je rekening staat. Dat is niet alleen afhankelijk van de broker, maar ook van de bank waarbij je bankiert.

Begin te handelen met BUX Zero

Verschil BUX Zero en BUX X

BUX heeft verschillende apps. Dat kan een beetje verwarrend werken, als je nog niet bekend bent met de wereld van BUX. De oudste app is BUX X. BUX Zero is er later bijgekomen. Laten we uitleggen hoe het precies werkt:

BUX Zero is gemaakt voor beleggers die in aandelen willen handelen. Daarmee kun je kleine, maar stabiele winsten maken. Wanneer je BUX Zero gebruikt, handel je echt met de lange termijn in het achterhoofd.

BUX X is voor speculanten die snel geld willen verdienen. Je speculeert over de koerswijzigingen van CFD’s. Je denkt dan aan de korte termijn, en geeft alleen door of de koers zal stijgen of dalen. Het nadeel is dat je op deze manier ook snel geld kunt verliezen.

Type orders van BUX Zero

BUX ZeroBij BUX Zero werken ze met 3 ordertypes dit zijn manieren om een aandeel te kopen. Het gaat om limietorders, marktorders en Zero orders. En omdat niet iedereen direct weet wat deze ordertypes zijn zullen we dit in het kort uitleggen in deze review.

Limietorders

Bij een limietorder geef je aan dat je een aandeel voor een bepaalde prijs wilt kopen. Je wilt bv een aandeel voor 25 euro kopen. Als je dit aangeeft bij je broker dan zal deze het aandeel voor je kopen tenzij het aandeel alleen maar stijgt en meer waard blijft dan 25 euro.

Je gebruikt limietorders als je een aandeel voor een zo laag mogelijke prijs wilt kopen.

Marktorders

Bij een marktorder handel je sneller dan bij een limietorder. Het aandeel wat je wilt kopen staat op €25,93 en je koopt er direct een aantal. Je gaat dus niet afwachten tot de prijs onder die €25,- komt.

Zero orders

Bij Zero orders geef je in de app van BUX Zero aan dat je een bepaald aandeel wilt kopen. Tussen 16.00 en 17.00 uur zal BUX alle aandelen in één keer kopen. BUX neemt alle transactiekosten voor zijn rekening zodat jij geen transactiekosten hoeft te betalen.

Je moet hierbij wel rekening houden dat je aan het begin van de dag niet weet wat het aandeel aan het eind van de dag gaat kosten. Als dit aandeel in de loop van de dag gestegen is in prijs dan koop je het aandeel tegen deze hogere prijs.

Wat kost beleggen bij BUX?

Wanneer je gaat beleggen, is het altijd een goed idee eerst te kijken naar de beleggingstarieven die de broker hanteert. Op die manier voorkom je nare verrassingen als je de winst gaat opnemen, of als je orders plaatst.

TransactiekostenETF’sEuropese aandelenAmerikaanse aandelen
Marktorder€1 per order€1 per orderGratis
Limietorder€1 per order€1 per orderGratis
Zero orderGratisGratisNiet beschikbaar
Beleggingsplan€1 per planNiet beschikbaarNiet beschikbaar

BUX Zero

Bij BUX Zero verschillen de kosten en de commissies per type aandeel. Ook het plaatsen van een order kent verschillende tarieven. Voor de meeste Amerikaanse aandelen wordt geen commissie gerekend. Je betaalt wel een commissie over niet-Amerikaanse aandelen.

Je kunt bij BUX Zero drie orders plaatsen: zero orders, market orders of limit orders. Zero orders zijn vaak gratis, maar market orders en limit orders kennen een fee.

Voor Europese aandelen is de fee 1 euro. Over Zero orders en Amerikaanse aandelen wordt geen commissie gerekend.

BUX X

Zoals gezegd spitst BUX X zich toe op het verhandelen van CFD’s. Ook bij deze handel krijgen beleggers vaak te maken met een commissie. Dat is bij BUX niet anders. Voor verschillende CFD’s vraagt BUX verschillende fees. Over het algemeen geldt dat de commissie lager wordt, als je meer inlegt.

De commissie op de meeste aandelen bedraagt 0,20 procent, tot een inleg van 500 euro. Wanneer je meer dan 500 euro inlegt, is de commissie maximaal 0,12 procent. Dit is iets hoger dan bij andere aanbieders.

BUX Crypto

Beleggen in crypto? Dat doe je met BUX Crypto. Het nadeel van handelen in crypto is dat de kosten van het beleggen vaak niet zo transparant zijn. Dat heeft te maken met commissies die bestaan naast de reguliere commissie.

Zo betaal je ook voor het opnemen van cryptomunten. In dat geval neemt de broker een deel van de cryptomunten als commissie.  Het voordeel van de BUX-app is dat je te maken krijgt met relatief lage commissiekosten.

Begin te handelen met BUX Zero

BUX review: Het aanbod

BUX heeft met haar drie platformen een groot aanbod aan beleggingsproducten. Op ieder platform op zich is ook een enorm aanbod te vinden van bijvoorbeeld aandelen en ETF’s. Op het platform voor CFD’s vind je weer een groot aanbod in CFD’s en je kunt in een groot aantal cryptocoins handelen bij BUX Crypto.

Je vindt bij BUX Zero onder meer ETF’s, Nederlandse aandelen, Duitse aandelen, Belgische aandelen, Franse aandelen, Oostenrijkse aandelen en Amerikaanse aandelen. Sommige categorieën hebben tot wel 100 soorten aandelen. Mis je een bepaald aandeel? Neem dan contact op met BUX. De ervaring leert dat BUX erg openstaat voor feedback.

Fractional shares

Sinds eind 2021 biedt BUX fractional shares aan. Zoals je misschien weet is het op de beurs alleen mogelijk om te handelen in hele aandelen. Als je handelt met fractional shares dan betekent dit dat BUX de hele aandelen heeft gekocht en dat jij hier een gedeelte van kunt kopen.

Je kan gebruik maken van fractional shares als de kosten van een heel aandeel te hoog voor je zijn en je wilt toch investeren in dit aandeel. Het minimum bedrag wat je moet besteden is €10,-

Als je fractional shares koopt bij een broker dan is BUX in dit geval de tegenpartij in plaats van iemand op de beurs. Als je de fractional shares wilt verkopen dan kan dit ook alleen aan BUX.

Is BUX betrouwbaar?

BUX reviewWanneer je belegt, wil je natuurlijk zeker weten dat de aanbieder betrouwbaar is. We kunnen stellen dat BUX alleszins betrouwbaar is. Beleggen bij BUX is veilig, omdat het onder streng toezicht van de Autoriteit Financiële Markten, AFM staat.

Daarnaast is ook duidelijk waar het hoofdkantoor gevestigd is: in Amsterdam. Wat voor BUX pleit, is de transparantie. Er is gewoon een adres te vinden en je kunt de licentie van de AFM controleren.

Autoriteit Financiële Markten
De Autoriteit Financiële Markten controleert of BUX zich aan de wet houdt. In de praktijk betekent dit dat er risico’s moeten zijn afgedicht en dat het platform veilig is.

BUX is een Nederlandse broker, gevestigd in Amsterdam. Op de website vind je dan ook een adres en een telefoonnummer. Bij eventuele vragen kun je dus contact opnemen met deze broker. Bij minder betrouwbare platformen kan dat vaak niet.

Een pluspunt voor BUX, dus. BUX werkt samen met ABN Amro. Deze bank wordt gezien als een van de betrouwbaarste banken van Nederland.

ABN Amro Clearing
Het wordt dan ook beheerd door de Staat. Je geld staat gestald bij ABN Amro Clearing. De bank biedt het systeem aan waarmee gebruikers aandelen kopen en verkopen. Dankzij de samenwerking met de bank, valt de balans van je rekening onder het depositogarantiestelsel.

Dat houdt in dat je balans tot 100.000 euro verzekerd is, in het geval van een faillissement van de bank.

Voor het bewaren van de aandelen, heeft BUX een stichting opgezet. Dat moet, volgens de regels van vermogensscheiding. Als BUX failliet zou gaan, zijn de aandelen apart bewaard. Daardoor loop je geen risico dat je je aandelen kwijtraakt.

SSL-technologie
Alle transacties worden via een extra beveiligde verbinding gedaan. Dit is de SSL-technologie. Met deze technologie wordt alle data gecodeerd verstuurd. Op die manier hebben derden nooit inzage in je gegevens. Deze versleuteling geldt ook voor de BUX Zero-app.

BUX houdt zich ook aan de regels voor verantwoord beleggen. Dat houdt in dat je als gebruiker regelmatig wordt gewaarschuwd voor de risico’s van beleggen, namelijk dat je je inleg kwijt kunt raken.

Reguleringen

BUX wordt gereguleerd door de AFM, de Autoriteit Financiële Markten. Deze toezichthouder controleert regelmatig of alles volgens de Nederlandse wet gebeurt.

Omdat BUX een Nederlandse broker is, is de Nederlandse wet direct toepasbaar op het dagelijkse reilen en zeilen bij de broker.

Voordat de AFM een vergunning verstrekt, worden brokers eerst nauwkeurig gecontroleerd. Daardoor kun je stellen dat een broker die door de AFM wordt gereguleerd een veilige en betrouwbare broker is. De AFM geeft immers niet zomaar iedereen een vergunning.

Technische veiligheid

Wanneer je belegt, komt daar heel wat techniek bij kijken. BUX draait immers op een bepaald systeem. Naar eigen zeggen maakt BUX gebruik van meerdere externe bedrijven om de configuratie te testen. Zo zorgt de broker ervoor dat alles goed werkt en er geen lekken zijn. Intern voert het bedrijf ook tests uit om bugs te ontdekken en fouten uit de app te halen.

Zo voorkomt BUX lekken en aanvallen van hackers.

Gebruiksvriendelijkheid

Of je de app van BUX geschikt vindt, heeft vooral te maken met smaak. In de basis is het zeker een goede en handige app. Het is ook een erg gebruiksvriendelijke app. Dat zie je ook terug in de gebruikersaantallen: BUX heeft een paar miljoen gebruikers.

Of je de app overzichtelijk vindt, is een tweede. Sommige gebruikers zweren bij de interface en de uitstraling van de app, terwijl anderen liever een wat simpeler layout zouden zien.

Hoe dan ook: technisch gezien werkt het zoals je zou verwachten. De app heeft veel tevreden gebruikers. Als het niet gebruiksvriendelijk zou zijn, zou de app veel minder gebruikers hebben.

BUX Zero

Wat zijn onze ervaringen met BUX?

Zelf ben ik al vele jaren actief in de financiële wereld en ik beleg al een lange tijd in aandelen, opties, ETF’s en cryptomunten. Het gebruik van een beleggings App is dan ook niet nieuw voor mij. BUX gebruik ik ook al enkele jaren en voor deze review ben ik wat dieper in de materie gedoken.

Ik ben functies tegengekomen voor deze review die ik eerder nog niet gebruikt had. De gebruiksvriendelijkheid van de App is echt uitstekend. Ik kan daar geen minpunten over ontdekken.

Het contact met de service afdeling was een openbaring voor mij. Zeer vriendelijk en vakkundig personeel die op alle vragen een uitgebreid antwoord hadden.  Ook de snelheid waarmee ik antwoord kreeg was erg fijn.

De kosten voor het handelen via BUX vallen mij ook zeker niet tegen. Dus mijn ervaring met BUX is positief.

Wat zijn de ervaringen van anderen met BUX?

Mijn ervaring met BUX is positief maar je wilt natuurlijk ook weten wat andere gebruikers van BUX vinden. Ik heb met meerdere gebruikers van BUX contact gehad en over het algemeen zijn deze gebruikers ook erg positief.

Punten die genoemd worden zijn: de gebruiksvriendelijkheid van de app, het aanbod van producten, de lage transactiekosten en de vakkundige service afdeling.

Een minpunt wat genoemd werd was de beperkte analysemogelijkheden. 

BUX Zero review: Het contact met BUX

Contact BUXContact opnemen met BUX is eenvoudig. Wanneer je vragen hebt, staat op de website een support-gedeelte. Hier vind je al antwoorden op een groot aantal vragen, maar je kunt ook altijd je vraag direct aan de broker stellen.

Op de website vind je een e-mailadres en een telefoonnummer. Het voordeel is dat BUX een Nederlands bedrijf is met een Nederlands telefoonnummer. Je kunt het bedrijf daarom simpelweg bellen.

Ook het adres waarop het hoofdkantoor gevestigd is, staat vermeld op de site. Ga je handelen op de BUX-app? Dan kun je daar ook contact opnemen met de klantenservice via een live chat. Bij de support werken Nederlandstalige medewerkers, zodat je je vragen gewoon in het Nederlands kunt stellen.

BUX HQ
Plantage Middenlaan 62
Amsterdam, 1018DH
Netherlands
+31(0)85 888 9225
support-zero@getbux.com

De algemene ervaring is dat deze medewerkers vriendelijk, informatief en behulpzaam zijn. De openingstijden zijn ruim: van 09.00 tot 22.00 is er iemand aanwezig die je te woord kan staan.

Leren beleggen met BUX

Wil je leren beleggen? Dan ben je bij BUX aan het juiste adres. Je kunt beginnen met FunBUX. Dan kun je handelen alsof je echt op de markt bezig bent.

Het verschil met het gewone BUX is dat dit een simulatie is. Je handelt in nepaandelen, met nepgeld. Op die manier leer je de markt beter te begrijpen en is instappen in echte aandelen gemakkelijker.

Naast FunBUX zijn er nog andere manieren om te leren handelen met BUX. De BUX Community bestaat uit een keur aan gebruikers, specialisten, ambassadeurs en analisten. Hier kun je informatie met elkaar uitwisselen. Daarnaast heeft BUX een uitgebreide kennisbank op de website.

Uiteraard kun je vragen ook stellen aan de support van BUX. In het BUX Support Centrum vind je al veel antwoorden op veel gestelde vragen. Ook vind je hier een e-mailadres om je eigen vragen te stellen over het gebruik van het platform.

De BUX Community

Bij BUX kun je onderdeel worden van de BUX Community. Dit is de plek waar alle BUX-gebruikers en ambassadeurs samenkomen. Hier vind je meer informatie en discussies over investeren, handelen, productverbeteringen en de bedrijfsontwikkelingen bij de broker.

Ga in discussie met andere gebruikers. Leer meer van elkaar over het handelen en aandelen. Het beginsel van de Community is dat er felle discussies zijn toegestaan, maar op een constructieve manier. De Community kan een vindingrijk hulpmiddel zijn om meer te leren en een betere handelaar of belegger te worden met BUX.

De kennisbank op de website

BUX kennisbankOp de website van BUX vind je het kopje ‘Kennis’. Hier vind je het kenniscentrum van BUX. Je leest hier bijvoorbeeld waarom je zou moeten beleggen, wat je zeker moet doen voordat je gaat beleggen, vier gouden tips om te beleggen en hoe je aandelen en ETF’s kiest.

Daarnaast werkt BUX ook samen met experts in uitleg video’s. Dit zijn video’s die bijvoorbeeld gaan over duurzaam beleggen, samengestelde rente of het beleggen in groeiaandelen. Ook vind je artikelen van analisten over hun blik op de markt.

BUX houdt ook de ontwikkelingen op de markt zelf bij. Onder het kopje ‘Nieuws’ vind je alles over de huidige ontwikkelingen op de markt. Wij zien de Kennisbank van BUX als een groot voordeel. Mensen die nog niet zo bekend zijn met het speculeren of het handelen in aandelen, kunnen hier veel basiskennis vergaren.

Op de site vind je ook een dividendkalender en een productlijst. Op die manier weet je wanneer bedrijven hun resultaten presenteren en wanneer aandelen dus kunnen stijgen of dalen. Je kunt deze handige tools gebruiken om de risico’s te verkleinen en daadwerkelijk met kennis te handelen. Zo neem je verstandigere besluiten.

Voor wie is BUX Zero geschikt?

BUX Zero is zo ontwikkeld dat het de jongeren aanspreekt. Beginnende beleggers zullen zonder technische termen en vakjargon kunnen beginnen met beleggen en door de overzichtelijke interface van de app kan iedereen op een simpele manier handelen in aandelen en ETF’s.

Is er een BUX Bonus?

Bij sommige beleggingsplatformen ontvangen gebruikers een bonus als ze zich aanmelden. Bij BUX gebeurt dit niet. Dat heeft niet te maken met de instelling van BUX, maar heeft te maken met de Europese wetgeving die bonussen verbiedt.

In plaats daarvan krijg je bij inschrijving een gratis aandeel t.w.v. 200 euro. Na de eerste storting komt dit aandeel meteen al vrij.

Je hoeft niets extra’s te doen om het gratis aandeel te ontvangen. Met je eerste aandeel op zak, kun je meteen beginnen met traden. Een passend welkomstcadeau.

BUX Zero review

Voordelen en nadelen van BUX

Wanneer je gaat beleggen, wil je niet alleen de kosten weten, maar heb je graag alle voor- en nadelen van het platform op een rij. Net als ieder ander beleggingsplatform, kent het gebruik van BUX voordelen en nadelen. Laten we de nadelen en de voordelen eens op een rijtje zetten.

Voordelen van BUX

Het grote voordeel van BUX is dat het een Nederlandse aanbieder is. Je kunt de klantenservice dan ook in je eigen taal raadplegen. Daarnaast hanteert BUX een lage commissie op cryptomunten, en lage commissies op Amerikaanse aandelen.

We vinden het ook handig dat je bij BUX eerst beleggingen kunt simuleren met nepgeld. Zo kan iedereen leren beleggen en maak je spelenderwijs kennis met de wereld van aandelen en speculaties.

Het beleggen via BUX is laagdrempelig.

Bux is gereguleerd door de AFM.

Nadelen van BUX

Het nadeel van BUX is dat je drie verschillende platformen nodig hebt voor verschillende soorten beleggingen. Voor iedere soort belegging een apart platform is misschien wat veel. BUX zou dit kunnen verbeteren door alles in één app onder te brengen.

Daar komt nog bij dat de analysemogelijkheden beperkt zijn. Wat frequente beleggers als nadeel zullen ervaren, is de commissie op Europese aandelen.

Critici vinden de manier waarop BUX wordt gepresenteerd bezwaarlijk: het beleggen zou te veel op een spelletje lijken. Economen raden aan eerst uitgebreid onderzoek te doen voordat je een positie binnen een aandeel neemt.

BUX Zero review

Maak in enkele stappen een account aan en ervaar het gemak waarmee je kunt beleggen met BUX.

Veelgestelde vragen over BUX

BUX Zero is een Nederlandse broker waar je kunt handelen in aandelen, ETF’s, fractional shares en cryptomunten.

BUX hanteert lage kosten, je kunt zelfs gratis handelen. Een overzicht van alle kosten lees je op deze pagina.

Ja, BUX is een gereguleerde Nederlandse broker die aan alle veiligheidseisen voldoet. BUX is gereguleerd door de AFM (Autoriteit Financiele Markten).

Ja, BUX Zero is betrouwbaar. Deze broker voldoet aan alle eisen en heeft een vergunning gekregen van de AFM.

Er is geen minimale inleg vereist. Geld overmaken kun je doen met een Tikkie of via een bankoverschrijving.

Conclusie: BUX Zero review

Deze Nederlandse broker profileert zich steeds beter op de financiële markt en is al een concurrent voor veel gevestigde brokers. Bovendien wint BUX snel terrein door de ontwikkelingen die het continue doorvoert en de lage transactiekosten die het berekend. Verder is het aanbod aan beleggingsproducten groot.

Bux Zero is een complete app die het jou makkelijk maakt om te handelen in Europese en Amerikaanse aandelen en ETF’s. Het grote voordeel zijn de lage transactiekosten, zeker als je het vergelijkt met de kosten die andere brokers berekenen.

De app is buiten dat hij erg gebruiksvriendelijk is ook goed door ontwikkeld, zo zijn de analysemogelijkheden steeds verder geoptimaliseerd. Al zijn de analysemogelijkheden voor de gevorderde belegger nog wat aan de magere kant.

Wij zouden BUX zeker aanraden als je wilt beleggen bij een betrouwbare broker in een overzichterlijke interface en niet geheel onbelangrijk tegen lage kosten.