Litebit Review + Ervaringen

Hoe goed is Litebit? Lees het in deze review!

Je wilt cryptocurrency kopen bij de Nederlandse broker Litebit? In deze review over Litebit zullen wij de voor- en nadelen beschrijven. Het kopen van crypto is via Litebit zeer eenvoudig te regelen dankzij de ingebouwde wallet.

👉 Maar is deze crypto broker betrouwbaar en zijn ze net zo goed als andere Nederlandse brokers zoals Bitvavo en BitcoinMeester?

De interface van zowel de app als de website zien er overzichtelijk uit. Zodra je inlogt zie je direct in welke crypto je kunt investeren.

Wat is Litebit voor broker?

Litebit is met 781 duizend geregistreerde gebruikers een van de grootste crypto brokers van Europa. Het bedrijf bestaat sinds 2013 en is daarmee een van de oudere brokers als we het vergelijken met andere bekende brokers.

Litebit is gevestigd in Rotterdam en het is onderdeel van 2525 Ventures BV.

Litebit wordt aangestuurd door Olivier van Duijn. Olivier leidde hiervoor Marktplaats.nl.

Ondanks dat Litebit al een langer verleden heeft dan de meeste brokers is het dag volume beduidend lager dan bij bijvoorbeeld Bitvavo. Waar dit mee te maken heeft dat lees je allemaal in deze review over Litebit.

Als je cryptovaluta wilt kopen dan heb je bij Litebit een brede keuze. Naast de Bitcoin worden er veel altcoins aangeboden.

Is Litebit betrouwbaar?

✅ Zoals in iedere review komt ook hier deze vraag weer terug. Is Litebit betrouwbaar? We kunnen daar kort en duidelijk over zijn… Ja Litebit is een betrouwbare broker.

Litebit staat bij het KvK geregistreerd en voldoet aan de nieuwe Wwft-wetgeving (AML5).

In 2019 won Litebit de Cashcow Awards en werd hiermee uitgeroepen tot beste crypto broker.

Buiten dat onze ervaring met Litebit als het op betrouwbaarheid aankomt positief is heeft Litebit veel positieve reviews op Trustpilot. Als je dus nog op zoek bent naar een betrouwbare cryptocurrency broker dan is Litebit zeker een goede optie.

Maak direct een account aan

Waarom kiezen voor Litebit?

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor Litebit als je op zoek bent naar een betrouwbare broker. Het is bij Litebit mogelijk om gebruik te maken van de wallet die er wordt aangeboden. Dit is zeker voor de beginnende handelaar een groot pluspunt. Je kunt er ook voor kiezen om de crypto op te slaan in je eigen wallet als je daar behoefte aan hebt.

 • De interface van Litebit is erg overzichtelijk
 • Betalen doe je via: iDEAL, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving
 • Groot aanbod van cryptomunten

Het aanbod aan cryptocurrency bij Litebit

Bij Litebit heb je een ruime keuze aan cryptomunten waarin je kunt handelen. inmiddels zijn er meer dan 50 munten beschikbaar. Uiteraard zijn alle populaire munten te verhandelen maar ook voor de kleinere en mindere populaire munten kan je bij Litebit terecht.

Je moet er wel rekening mee houden dat als je gebruik wilt maken van self hosted wallets er bij Litebit niet voor iedere crypto een wallet is. Er zijn altcoins waar je een eigen wallet voor nodig hebt. Je ziet op de site staan voor welke munten dit geldt.

Het aanbod van cryptovaluta is bij Litebit ongeveer gelijk aan de cryptocurrencies die andere Nederlandse crypto brokers aanbieden.

Hoe kan je cryptocurrency kopen bij Litebit?

Zodra je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd is het kopen en verkopen van crypto simpel. Zowel voor de beginner als de ervaren handelaar is het handelen via Litebit eenvoudig. Als je onderstaand stappenplan volgt dan zie je hoe het werkt.

Hoe werkt het?

 • 1. Vul je originele persoonsgegevens in
 • 2. Je ontvangt een verificatie email
 • 3. Je moet nu een kopie van je ID of paspoort mailen
 • 4. Zodra je account is geverifieerd en je bent ingelogd zie je in het dashboard “Tegoed storten” staan
 • 5. Door tegoed te storten kan je direct crypto kopen

Litebit aanmelden

Cryptocurrency verkopen en uitbetalen via Litebit

Het verkopen van cryptocurrency en uitbetalen gaat net zo snel en simpel als het aankopen.

Log in bij Litebit

 • Ga naar “mijn wallet” en selecteer de munt die je wilt verkopen
 • Je geeft aan hoeveel je wilt verkopen. Je ziet nu hoeveel geld je hiervoor terug krijgt. Hierbij moet je wel de twee-factor authenticatie invoeren.
 • Klik op verkopen
 • De Litebit credits worden nu aan je account toegevoegd. Een credit is 1 euro
 • Nu ga je naar account home en daar zie je hoeveel credits je hebt. Klik op Opnemen
 • Nu geef je aan hoeveel je wilt opnemen en je selecteert je bankrekening
 • Door op credits opnemen te klikken zal het geld worden overgeschreven

Hoewel Litebit aangeeft dat je binnen 3 werkdagen je geld ontvangt is onze ervaring dat dit dezelfde dag al gebeurd. De betalingen worden meerdere keren per dag uitgevoerd en handmatig gecontroleerd. Dit laatste kan ervoor zorgen dat het een keer wat langer dan een dag duurt voor je je geld op de rekening hebt staan.

Veilig inloggen bij Litebit

Als je een account hebt aangemaakt bij Litebit dan is het verstandig om direct two step verification in te stellen. Hierdoor voorkom je dat als iemand er met je inloggegevens van doorgaat deze persoon kan inloggen bij Litebit.

Zodra je two step verification hebt ingesteld dan moet je ook nog 6 cijfers invoeren naast je inloggegevens. Je hebt hiervoor een Authenticator app nodig.

Litebit kosten en fees

Voor je gaat handelen bij een broker wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn. Uiteraard hebben wij dat voor je onderzocht voor deze review. Het aanmelden bij Litebit is helemaal gratis. Het handelen kost net als bij alle andere brokers wel geld.

❌ Als je echt op de kosten let dan is Litebit niet de goedkoopste broker waaruit je kunt kiezen.

Je gaat de volgende kosten betalen:

 • Transactiekosten: betalen via iDeal kost €0,42 en voor bancontact betaal je 2%
 • Geld overboeken via IBAN kost je €0,40
 • De handelskosten zijn ongeveer 2%

Vergeleken met andere brokers is Litebit aan de dure kant. Bij Bitvavo betaal je €0.25 handelskosten. Als je met grote bedragen handelt dan kan dit verschil flink oplopen. Je betaalt bij Bitvavo ook geen transactie- of overboeking kosten.

De reden dat het dagvolume bij Litebit lager is dan bij de meeste andere brokers zoals hierboven beschreven komt door de hogere kosten. In het begin toen er nog bijna geen concurrentie was rekende Litebit 5% handelskosten. Inmiddels is dit gezakt naar 2%. Maar ondanks de lagere kosten zijn veel oude klanten blijven hangen bij de goedkopere brokers.

Credits

Er is een manier om de transactiekosten laag te houden door Litebit credits te kopen. Je hoeft zo maar eenmalig transactie kosten te betalen. Bij het gebruik van credits worden er namelijk geen kosten berekend. Je kunt de Litebit credits altijd laten uitbetalen op je bankrekening in euro’s. Een Litebit credit staat gelijk aan 1 euro.

Hoe veilig is Litebit?

✅ De veiligheid is bij Litebit goed geregeld. Litebit voldoet aan de AML-wetgeving (Anti Money Laundering). Er worden 3 identificatieniveau’s (tiers) toegepast.

Zodra je je registreert dan zal meteen je mobiele nummer geverifieerd worden. Je bent dan Tier 1 geverifieerd.

Als nieuwe gebruiker zal je geverifieerd worden van Tier 1 t/m Tier 3.

Waardoor je de volgende stappen moet doorlopen voordat je kunt handelen:

 • Tier 1: Je telefoon wordt geverifieerd
 • Tier 2: Je adres wordt geverifieerd
 • Tier 3: Je identiteit zal worden geverifieerd

Je bestedingslimiet is gekoppeld aan de hoogte van het tier niveau.

Ongeverifieerd Tier 1 Tier 2 Tier 3
Dagelijks X € 350 € 500 € 35.000
Wekelijks X € 1.050 € 3.500 € 245.000
Maandelijks X € 4.200 € 14.000 € 500.000

Voor wie is Litebit geschikt?

Litebit is geschikt voor zowel de beginner als de ervaren crypto handelaar. Door de overzichtelijke lay-out van de website en de app is handelen bij Litebit voor iedereen goed te doen.

Nadelen Litebit

Zoals je kunt lezen in deze review zijn onze ervaringen met Litebit over het algemeen positief. Toch is er ook een nadeel aan deze broker en dat zijn de hogere handelskosten. Ook de transactiekosten die je moet betalen om geld te storten via iDeal zien wij als een nadeel aan deze broker.

Litebit App

Litebit App

Litebit heeft een App en dit maakt het handelen extra makkelijk. Je kunt waar en wanneer je maar wilt via je iPhone of iPad handelen in cryptocurrency. Tot nu toe is er alleen een App voor Apple devices. Aan de App voor Android wordt op het moment nog gewerkt.

Wat zijn de alternatieven voor Litebit?

Als je voordat je een account wilt aanmaken eerst nog enkele alternatieven wilt vergelijken dan heb je de keuze uit onder andere: Bitvavo, BitcoinMeester, BTC Direct, Bitonic en AnycoinDirect.

Contact & klantenservice

Onze ervaring met de klantenservice van Litebit is dat ze erg klantvriendelijk zijn. Bovendien werden onze emails snel en vakkundig beantwoord. Je kunt Litebit zowel per mail, chat als per telefoon bereiken.

litebit.eu
2525 Ventures BV.
Weena 740, 15de etage.
3014 DA Rotterdam.
Nederland

Ervaringen van anderen met Litebit

👉 Ik ben voor deze review ook op zoek gegaan naar ervaringen van andere gebruikers.

Litebit review

Litebit ervaring

Conclusie Litebit

Litebit is een broker die voor zowel de beginnende als de ervaren handelaar goed te gebruiken is. De interface is duidelijk en ook het aan- en verkoop proces is goed geregeld.

Het handelen via Litebit kost ongeveer 2% dat is aan de hoge kant als je het vergelijkt met andere brokers. We moeten er wel bij zeggen dat je met een betrouwbare en veilige broker werkt als je voor Litebit kiest.

✅ Litebit is een goede broker die zeker als je voor de langere termijn belegt een uitstekende keuze is. Het aanbod van de verschillende cryptocurrency is meer dan voldoende. Alle bekende en ook de minder bekende cryptomunten zijn verkrijgbaar.

Maak direct een account aan