Tips voor beginners in cryptocurrency

Handige tips voor beginners in cryptocurrency

Als je de laatste maanden niets over cryptomunten hebt gehoord, ben je of ontzettend druk geweest of je hebt je bewust afgesloten van deze hype. Vrijwel iedereen heeft inmiddels wel iemand in zijn of haar omgeving die investeert in Bitcoin of één van de andere cryptocoins. Vooral in 2020 leverde dat heel veel geld op.

Tip: Leren beleggen in Cryptocurrency doe je met de Crypto Masterclass van Patrick Suiker en Derek Westra.

Stappenplan crypto tips

De meeste coins stegen in dat jaar namelijk explosief. Ook dit jaar ziet er weer hoopgevend uit. Ook jij kunt gewoon investeren in bepaalde cryptomunten wanneer je dat wilt. Daar hoef je echt niet direct duizenden euro’s in te steken. Al is de koers van de Bitcoin nu naar een recordhoogte gestegen dit betekent niet dat jij moet instappen met het kopen van een hele Bitcoin.

Je kunt ook voor veel minder geld investeren. Wel is het slim om jezelf vooraf goed te verdiepen. Ben je daar nu mee bezig en ben je op zoek naar goede tips voor beginners? Dan is deze blog precies voor jou geschreven!

#1. Spreiden, maar niet teveel!

Je kansen spreiden is altijd goed. Bij het investeren in cryptocurrency is dat eigenlijk precies hetzelfde. Dat is ook niet zo vreemd.

Wanneer je al je geld op één coin inzet, loop je simpelweg een veel groter risico dan wanneer je het spreid over diverse coins.

Bekijk de gratis bitcoin training!

Geld spreiden?

Het is niet verstandig om je geld te spreiden over twintig of dertig verschillende coins. Je komt dan namelijk al heel snel uit bij coins die je minder goed kent en waarvan het risico ook veel minder goed te voorspellen valt. Het slimste is dus om wel te spreiden, maar dan op bekende coins. Spreid het geld dat je wil inzetten daarom over enkele bekende cryptocoins die zichzelf al bewezen hebben en waar jij vertrouwen in hebt!

Tip: loop minder risico door een cursus over crypto te volgen en leer alles om te investeren in cryptocurrencies. Je zult merken dat je hierdoor meer rendement behaald en teleurstellingen voorkomt.

2#. Laat je voorlichten

Zoals met alles waar je mee gaat beginnen is het belangrijk om je te laten voorlichten als je in de wereld van cryptocurrency stapt. Dit wordt ook wel DYOR (Do Your Own Research) genoemd.

Maar waar ga je beginnen als je wilt starten met crypto?

  • Lees boeken over crypto
  • Luister naar crypto podcast’s
  • Volg crypto YouTube kanalen
  • Bestel een cursus over crypto
  • Bekijk webinars

Zoals je ziet zijn er veel bronnen om te starten als beginnende belegger in crypto. Als je niet direct geld wilt uitgeven dan zijn de YouTube video’s en de Podcast’s erg interessant om te gaan volgen.

Wil je wel wat geld investeren voordat je in crypto gaat beleggen dan is de Crypto Masterclass een absolute aanrader. Je leert hier alle tips en trucs om winstgevend te belegen in cryptovaluta.

3#. Leren van ervaren beleggers

Je kunt het wiel zelf uit gaan vinden maar beter is het om te leren van ervaren beleggers. Er zijn inmiddels veel mensen die een dikke boterham verdienen aan crypto. Veel van deze ervaren investeerders zijn ook bereid hun kennis en tips te delen. Ze doen dit via Twitter en crypto nieuwssites.

Door de investeerders te volgen op bovenstaande kanalen ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en kan je je voordeel doen met de tips die daar gedeeld worden.

Sommige investeerders delen hun technische analyses met hun volgers en daar kan jij als beginner enorm veel van leren.

4#. Lange of korte termijn?

Beslis vooraf op welke manier je wilt handelen. Dat kan namelijk in principe op twee verschillende manieren. Allereerst kun je investeren op de korte termijn. In dat geval investeer je voor een bepaald bedrag waarna je heel goed de koers in de gaten houdt. Typerend voor cryptocurrencies zijn namelijk de extreme koersschommelingen.

Zodra de coin waarin je geïnvesteerd hebt heel hoog staat, verkoop je deze snel en koop je weer een andere coin die op dat moment laag staat. Op die manier kun je eigenlijk de hele dag door handelen. Dit noemen ze Day Traden.

Als beginner is het niet aan te raden om hiermee te starten. Als dit je wel interessant lijkt dan is de Day Trading Masterclass een cursus waarin alle kneepjes van het Day Traden aangeleerd worden.

Je kunt daarnaast ook kiezen voor de lange termijn.

Daarbij koop je voor een bedrag in en beslis je zelf vooraf wanneer je stopt. Dat kan na een bepaalde periode zijn maar ook wanneer je een bepaalde hoeveelheid winst hebt. De meeste investeerders kiezen voor deze laatste optie. Dat kost namelijk veel minder tijd en je neemt in principe ook minder risico.

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

5#. In welke cryptomunten investeren?

Een vraag die altijd terug komt is… in welke cryptomunten kan ik het beste investeren? Dit is ook een vraag die niet direct te beantwoorden is. Je kunt wel de grote blogs en het beleggings-nieuws volgen om de juiste koers te varen.

6#. Beveilig je crypto

Het grote voordeel aan cryptocurrency kan ook als nadeel beschouwd worden. Je kunt crypto namelijk zonder tussenkomst van een bank naar iemand sturen. Dat is natuurlijk mooi, maar dit betekent ook dat je zelf zorg moet dragen voor de beveiliging.

Hoe beveilig je jouw cryptovaluta:

  • Zet altijd 2FA aan in je crypto app of op de website van je broker. Je doet dit met bv Google Authenticator.
  • Als je een nieuwe wallet aanmaakt dan zal je een recovery seed bestaande uit een reeks woorden krijgen. Bewaar deze woorden offline op een papier en bewaar dit op een veilige plek. Bij het vergeten van je wachtwoord kan je met deze woorden nog bij je wallet.
  • Sla echt belangrijke informatie niet op je computer op die verbonden is aan het internet. Schrijf het op een papier en bewaar deze in bv een kluis.
  • Als je wat verder bent en je hebt een groter vermogen in crypto koop dan een hardware wallet. Met deze wallet krijg je toegang tot je coins zodra je deze verbindt met je computer of telefoon.

Kies een betrouwbare broker zoals Bitvavo. Bij deze Nederlandse broker betaal je de laagste commissie en het aanbod aan coins is groot.

Registreer je hier gratis!

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

7#. Raak niet in paniek

Een belangrijke tip voor mensen die gaan investeren in cryptocurrency is om vooral niet in paniek te raken. Zoals net al ter sprake kwam, kennen de meeste cryptocurrencies behoorlijke koersschommelingen. Het is echter belangrijk om daar niet van in paniek te raken en ineens te verkopen. Je zult de eerste niet zijn die in blinde paniek zijn of haar coins verkoopt nadat deze 20 procent zijn gezakt om er vervolgens een week later achter te komen dat ze hoger staan dan ooit.

Cryptocurrecies tips

Hopelijk heb je iets aan deze cryptocurrency tips en als je nog vragen hebt stel deze gerust in de reacties hieronder.


crypto trainingWil jij ook leren geld te verdienen met cryptocurrency en een duidelijke betaalbare Masterclass volgen?
Klik dan op onderstaande button om direct te starten en ontvang een flinke korting.
Ga Direct naar de tijdelijke Kortingspagina!