9 Tips om geld te verdienen met crypto

Op welke manieren kan je geld verdienen met crypto?

Geld verdienen met crypto kan op meer manieren dan alleen met handelen. Er zijn minstens 9 manieren om geld te verdienen met cryptovaluta.

Welke manieren dat zijn dat kun je in dit artikel met 9 tips lezen, en wie weet brengt het jou op nieuwe ideeën.

1. Geld verdienen met crypto

De meest bekende manier van geld verdienen is het handelen in crypto. Je stort geld op je account bij een exchange en je begint met het kopen van cryptomunten.

Je kunt handelen voor de korte termijn dit is crypto traden, maar je kunt er ook voor kiezen om je inleg voor een langere periode te laten staan en wachten tot je een mooie winst hebt behaald die je laat uitkeren.

2. Mining

Bij crypto mining lever je de rekenkracht van jouw computer om transacties te kunnen verwerken en de gebruikers op het netwerk te synchroniseren. Mining gebeurd wereldwijd en is gedecentraliseerd.

Het wordt ook wel vergeleken met het delven van goud. Om te kunnen minen heb je een computer nodig met een behoorlijke rekenkracht en het kost je extra stroom.

Door te minen ontvang je een beloning over de transactiekosten die de gebruikers betalen om te kunnen handelen.

In het normale monetaire systeem kan de Centrale Bank extra geld bijdrukken als dat nodig is. In de cryptowereld werkt het uiteraard anders.

Bitcoin minen
Als we de bitcoin als voorbeeld nemen daar komen er maximaal 21 miljoen van in omloop. De bitcoin moet voordat deze verhandelbaar wordt eerst gemined worden.

Dit gebeurd door allerlei ingewikkelde berekeningen te maken, als jij als miner de eerste bent die deze ingewikkelde puzzel hebt opgelost dan mag er een nieuw blok worden toegevoegd aan de blockchain.

Als je wilt Bitcoin minen dan moet je jouw computer voor de juiste cryptocurrency inrichten. Als het jou lukt om blokken aan de blockchain toe te voegen dan zal je hiervoor een beloning ontvangen.

3. Staking

Bij staking ontvang je een soort rente wat meestal eens per week zal worden bijgeschreven op jouw account bij je exchange.

Bij staking zal jij als node geld inzetten om blokken toe te kunnen voegen aan de blockchain. Hoe meer geld je inzet des te hoger jouw vergoeding.

Je kunt staking niet op iedere altcoin toepassen. Bij jouw exchange kan je nakijken welke altcoins hiervoor in aanmerking komen.

Crypto staken kan bij Bitvavo voor 17 munten.

Staking is een goede manier van extra geld verdienen als je voor de lange termijn belegt in cryptocurrencies.

Je kunt bij je exchange aangeven dat je staking wilt toepassen. Bij Bitvavo ontvang je dan iedere maandag het bedrag wat ze aan je uitkeren.

🎁 Vandaag geeft Bitvavo een welkomstbonus van €1000,- GRATIS handelen weg! 🎁

4. Affiliate marketing

Geld verdienen met affiliatie marketing is misschien wel de mooiste manier om geld te verdienen met crypto. Als je ook geld wilt verdienen met affiliate marketing dan moet je bij jouw exchange kijken of ze een affiliate programma hebben.

Als dit zo is dan staat daar een unieke link met een code in die jij kunt publiceren op je website, in een Facebook groep of je geeft hem aan bekenden.

Als mensen via deze link een account aanmaken bij de exchange dan ontvang jij hiervoor een beloning. In de meeste gevallen krijg je een bepaald percentage over de transactiekosten die de aangebrachte mensen betalen als ze handelen in crypto.

5. Day trading

Day trading is een manier om op een snelle manier geld te verdienen met crypto. Je hebt er wel de nodige kennis voor nodig want je kunt ook erg snel je geld kwijt raken.

Bij day traden koop je voor een bepaald bedrag cryptomunten in en deze probeer je zo snel mogelijk weer te verkopen zodra de prijs omhoog is gegaan. Door dit op de juiste manier te doen kan je mooie winsten behalen.

Bij day trading is het wel belangrijk dat je voldoende kennis hebt over het handelen met crypto. Ga dus eerst oefenen of volg een crypto cursus of zo de nodige informatie te vergaren.

Een cursus die jouw goed kan voorbereiden is de Crypto Masterclass. Hierin zullen alle basistechnieken worden uitgelegd en zal jij worden klaargestoomd om als een echte crypto trader geld te verdienen.

6. Cloud mining

Als je wel wilt minen, maar niet direct veel geld wilt uitgeven aan professionele hardware dan is cloud mining een goed alternatief.

Bij cloud mining zal er rekenkracht worden gereserveerd op een cloud server. Als jij veel rekenkracht levert dan ontvang je een hogere vergoeding in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH).

7. Bug bounty

Bij bug bounty ga jij op zoek naar fouten op de blockchain. Het kan namelijk gebeuren dat er fouten in de blockchain zijn geslopen zonder dat de ontwikkelaars hiervan op de hoogte zijn.

Zodra je een fout of beveiligingslek opspoort zal je hiervoor een beloning ontvangen.

8. Langetermijninvestering

Investeren voor de lange termijn is de meest toegepaste manier om geld te verdienen met crypto. Je koopt hierbij cryptomunten en bepaald van tevoren wanneer je de crypto weer gaat verkopen.

Je kunt dit bepalen door de munten voor een bepaalde periode in je bezit te houden, maar je kunt ook verkopen als de munten een bepaalde waarde hebben bereikt.

Investeren voor de lange termijn is een heel stuk relaxter dan day traden. Bij de langetermijninvestering hoef je namelijk niet continue de crypto koersen in de gaten te houden.

9. Deel je crypto kennis

Een manier waar je wel wat tijd voor moet investeren is het schrijven over crypto op een blog of een ander openbaar platform. Door veel kennis te delen zul je uiteindelijk veel bezoekers naar het medium waar je op publiceert ontvangen.

Je kunt hier je affiliate links in kwijt van bijvoorbeeld de exchange die je wilt promoten.

Conclusie

Ik hoop dat je met deze 9 tips aan de gang gaat om ook geld te verdienen aan cryptocurrency. Zoals je hebt kunnen zien is er veer meer mogelijk dan alleen het handelen in crypto op de korte- of lange termijn.

Door enkele manieren van deze tips toe te passen zal ook jij geld kunnen verdienen met crypto.

🎁 Vandaag geeft Bitvavo een welkomstbonus van €1000,- GRATIS handelen weg! 🎁